וואחד כלי: אביזרי מטבח לחג
בין אם כמתנה לחג או כצ'ופר לעצמכם, תמיד כיף להצטייד באביזר חדש ומגניב למטבח. מירי צל-דונטי עם הגאדג'טים השווים ביותר כרגע למטבח, ממשפכים ועד פורסי עגבניות
השנה החדשה בפתח ובאוויר כבר מרגישים את אותותיה. תחושת החג מביאה עימה רצון לחדש ולהתחדש - ואם בהתחדשות עסקינן, הרי שגם הפעם תרתי אחרי אביזרים מעניינים שישדרגו את המטבח האישי וגאדג'טים שישמשו כמתנה נפלאה למארחים בחגי תשרי. בדקתי מגוון מוצרים גדול בקשת מחירים רחבה והמוצלחים שבהם מובאים להלן:
עוד בערוץ האוכל:
תחתית גמישה מסיליקון לכלים חמים (Flexible Trivet) של קליפי: שני פסי סיליקון צבעוניים וגמישים להנחת כלים חמים על השולחן. ניתן לעצבם ולהתאימם לכלי החם ולעיצוב השולחן. לדוגמה: חצי עיגול, S ריבוע ועוד. בתום השימוש מישרים ומכניסים למגירת הסכו"ם. המצאה ישראלית יוצאת מהכלל.
פוט ליד של קליפי: עוד פטנט של סטודיו קליפי - מעמד להנחת מכסה סיר וכף ערבוב. בזמן הבישול פשוט מניחים אותו על המתקן. גם נוח וגם שומר את השיש נקי.
חותכן לעוגה מגיסו (Magisso): אביזר מקסים בעיצוב סקנדינבי, שגם פורס את העוגה וגם משמש להנחתה על הצלחת. הפרוסות נחתכות בגודל זהה ונקי. מתנת חג נפלאה שתשמח כל מארח.
מקינטה מוקה קרם ביאלטי: מקינטה עם פומפה להקצפה. מכינים את הקפה כבכל מקינטה, וכשהמוט העליון עולה, סימן שהקפה מוכן. או אז מפמפמים מספר פעמים את הקפה ואל הספלים נמזגים ספלי קפה עם קרמה עשירה. מקינטה שמזקקת עם קרמה – פלא כזה עוד לא ראינו. מומלץ.
מכסה מגן לטיגון סולתם: עשוי מסיליקון ומיועד למניעת התזה בזמן הטיגון. משמש גם כמסננת - במקום להעביר פסטה או כל ירק אחר למסננת אחרי הבישול פשוט מניחים את המגן על הסיר ושופכים את המים. להיט.
מעבד מזון "בוש" Profi Kubixx: המעבד הזה לא רק מרסק, לש ומקציף, הוא גם מצויד באביזר להכנת פירה ובחותך קוביות מפירות וירקות. סלט ישראלי לעשרה סועדים בחמש דקות? בבקשה.
מכונה להכנת וופלים קיצ'נאייד: מכשיר להכנת שני וופלים בעת ובעונה אחת, שעובד עם טיימר שמזעיק כשמוכן. מצויד בחוברת מתכונים מדויקים להכנת וופלים שונים. הכנתי והגשתי בתוספת כדור גלידה וסירופ מייפל. התוצאה - מעדן. מאז הביקור בבריסל לא אכלנו כאלה וופלים.
סודה סטרים פיז (Fizz): מכשיר וותיק שיתרונותיו הסביבתיים (בקבוקים רב פעמיים) והחסכון הכספי הגלום בשימושו ידועים. החידוש במודל פיז: אפשר לבחור את רמת ההגזה. עיצוב חדשני לחובבי המוגז-עדין.
מלקחי דרימפארם (Dreamfarm): אביזר שנדרש בעיקר בערב החג, כשהמטבח כמרקחה ועל הגז מבעבעים סירים רבים. בקצוות המלקחיים סיליקון מעוגל שעמיד בחום. המוטות מעוקלים בצורת ברך כדי להקל על השימוש בתוך הסיר ולמניעת לכלוך כשמניחים על השיש. נפתחות ונסגרות בקליק ופועלות עם קפיץ מובנה. עיצוב זוכה פרסים, ולא בכדי.
סיר צלייה אובלי רוסטר (Roaster): סיר ענק (46X31X19 ס"מ) מאוסף הכלים של כוהנת המטבח האמריקאית מרתה סטיוארט. נתקלתי לראשונה ברוסטר לפני שנים, בזמן לימודיי בארה"ב. קיבלתי אחד דומה לזה של סטיוארט מדודה אמריקאית חביבה, שריחמה על הסטודנטים הישראלים חסרי הפרוטה. השתמשתי בו בלי סוף להכנת הודו שלם בחג ההודיה, עופות גדולים עם ירקות בתנור (שניים ביחד נכנסו שם), חמין בחורף ומה לא. צר היה לי שלא הבאתי אותו לארץ כשחזרתי ואני שמחה שניתן להשיג אותו היום גם בארץ. נפלא לבישול ובעיקר לצלייה בתנור.
קוצץ ירקות ידני צ'ופצ'ופ (ערוץ הקניות): צ'ופר שחותך ירקות בין רגע, משום ובצל ועד אגוזים ועשבי תיבול. הערכה מכילה שני קוצצים, קרש חיתוך אנטי בקטריאלי ו- 4 קופסאות. אחרי הקיצוץ ניתן לכסות את הקופסה עם המכסה ולאחסן במקרר.
משפך צבעוני של ארכיטק (Architec): משפך עשוי שני חלקים שניתן להפריד ולהשתמש בכל חלק בנפרד ובשניהם יחד. משמש לחומרים יבשים ונוזלים. יפה ושימושי.
כלי צלייה לשומים שלמים RSVP: כלי מחרס, עם מכסה פעמון גבוה. מפיק שום צלוי בטעם עדין ומתקתק, שמתאים כתוספת לבשר ודגים. כדי להקל על הוצאת בשר השן מהקליפה נעזרים באביזר המדליק של RSVP. הכלי מונח בצילום על קרש חיתוך יפיפה של ארכיטק, המשמש לחיתוך ולהגשה ועשוי מעץ שיטה. בתחתיתו ארבע רגליות נגד החלקה.
תבנית אפייה מריו באטלי: אחד מאביזרי המטבח שילוו אותי תמיד הוא תבנית המשמשת לאפיה, צלייה והגשה. זו של בטאלי רחבה ועשויה יציקת ברזל שאוגרת חם ומפזרת אותו הומוגנית על פני התבשיל. לזניה שהכנתי בה יצאה טעימה ופריכה. תענוג לבשל בתבנית כזו.
מחבת ואלירה (Valira): מחבת איכותית בקוטר 26 ס"מ, עשויה יציקת אלומיניום בציפוי נון סטיק שמוטבע באלומיניום ולא מתקלף. מתחממת מהר ושומרת על החום, קלה לניקוי ומתאימה לכל סוגי הכיריים. הידית עשויה ממתכת כך שניתן להכניס לתנור חם אפילו תחת הגריל. יעילה ושימושית.
סמארטמט ארכיטק משטח נגד החלקה. מניחים אותו בתוך הכיור בזמן רחיצת כלים (למשל: לגביעי יין) והוא ימנע החלקה ושבירה או למניעת תזוזה, תחת קרש חיתוך ומכשיר חשמלי. משמש גם לייבוש כלים.
מגררת של מיקופלן (Microplane): שיפור של פומפיית הלהבים המפורסמת של החברה. לדגם הזה ארבעה צדדים עם מגררת עבה, דקיקה , פריסה ולגבינה. מומלץ!
מקציף ידני TV whisk (ערוץ הקניות): הכי פשוט שיש: מחזיקים בידית המקציף ולוחצים כלי מטה. המקציף מסתובב ועושה את העבודה בקלות וביעילות ישירות לתוך הכלי. הערכה מכילה שני מקציפים. במקום ללכלך את המיקסר הגדול והמסורבל.
פורס עגבנייה ווסטמארק: מניחים את הירק בתוך האביזר הזה, לוחצים ומתקבלות פרוסות זהות של ירקות כעגבניה לימון ובצל. לפדנטים ברוחם.
תבנית קוגלוף פאטיס: הסימן הראשון לבא החג היה בילדותי מפה לבנה וצחורה על השולחן ועליה עוגת דבש חיננית. עוגת הדבש בתבנית הזו יפה וחגיגית יותר. התבנית עשויה מחומר מוליך שמאפשר לאפות בצורה אחידה ומרהיבה. ממש כמו מקונדיטוריה.
תבנית להכנת 4 פאי אישיים שיקגו מטאליק: הסועדים נהנו מפאי הרועים שהכנתי והתפעלו מההשקעה, מהדיוק ומהעיצוב של הבצק העליון. האמת שעשיתי זאת בקלות בזכות האביזר שמצורף לתבנית ומיועד לקריצת עיגול בסיס הפאי וכן עיגול הכיסוי, כמו גם יצירת חורים על הבצק העליון. בסיס כל פאי אישי נשלף לחילוץ קל של המאפה אחרי האפייה. חכם וחינני.
סיר יציקת אלומיניום טפאל נטורה: צורת הסיר שבתה את ליבי במראהו עוד טרם הסתבר לי שהוא עשוי מאלומיניום משוחזר וידידותי לסביבה, שמצופה בחומר נון סטיק. למרות המראה המסיבי, הסיר לא כל כך כבד. פיזור החום מעולה והוא מתאים לכל סוגי הכריים כולל אינדוקציה וצלייה בתנור. התחלתי את העשייה על הכריים, סיימתי בתנור והגשתי לשולחן בתוך הסיר היפיפה הזה. רב תכליתיות זה כאן.
תבנית לעוגיות מאוירות נורדיק וויר (Nordic Ware): תבנית פרצופים מצחיקים. על כל עוגייה פרצוף או כיתוב של פרצוף. הצלחה גדולה בקרב ילדים.
סיר חרס גראופרה (Graupera): חברת ספרדית שנוסדה באמצע המאה ה-19 ועד היום מייצרת כלים זהים בשיטות מתקדמות. כלי זה משמש לבישול והגשת התבשיל לשולחן. לקדרה קלאסית כפרית.
- מטרת המדור היא להציג בפני הקוראים מגוון כלים מעניינים וייחודיים בתחום המטבח והקולינריה. למען הסר ספק, יובהר כי אף אחת מהחברות המוצגות לא משלמת תמורת הופעת מוצריה. אנחנו סוקרים רק כלים איכותיים שמשווקים על ידי חברות מוכרות, ובוחרים מתוכם את אלה שעמדו בהצלחה במבחן המעשי.
- שאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח ניתן להפנות לדוא"ל: mirizelldonati.ynet@gmail.com
(צילומים: דודו אזולאי)