שתף קטע נבחר
 
צילום: Index open

וואחד כלי: אביזרי מטבח לחג

בין אם כמתנה לחג או כצ'ופר לעצמכם, תמיד כיף להצטייד באביזר חדש ומגניב למטבח. מירי צל-דונטי עם הגאדג'טים השווים ביותר כרגע למטבח, ממשפכים ועד פורסי עגבניות

השנה החדשה בפתח ובאוויר כבר מרגישים את אותותיה. תחושת החג מביאה עימה רצון לחדש ולהתחדש - ואם בהתחדשות עסקינן, הרי שגם הפעם תרתי אחרי אביזרים מעניינים שישדרגו את המטבח האישי וגאדג'טים שישמשו כמתנה נפלאה למארחים בחגי תשרי. בדקתי מגוון מוצרים גדול בקשת מחירים רחבה והמוצלחים שבהם מובאים להלן:

 

עוד בערוץ האוכל:

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

תחתית גמישה מסיליקון לכלים חמים (Flexible Trivet) של קליפי: שני פסי סיליקון צבעוניים וגמישים להנחת כלים חמים על השולחן. ניתן לעצבם ולהתאימם לכלי החם ולעיצוב השולחן. לדוגמה: חצי עיגול, S ריבוע ועוד. בתום השימוש מישרים ומכניסים למגירת הסכו"ם. המצאה ישראלית יוצאת מהכלל.  

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

פוט ליד של קליפי: עוד פטנט של סטודיו קליפי - מעמד להנחת מכסה סיר וכף ערבוב. בזמן הבישול פשוט מניחים אותו על המתקן. גם נוח וגם שומר את השיש נקי.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

חותכן לעוגה מגיסו (Magisso): אביזר מקסים בעיצוב סקנדינבי, שגם פורס את העוגה וגם משמש להנחתה על הצלחת. הפרוסות נחתכות בגודל זהה ונקי. מתנת חג נפלאה שתשמח כל מארח.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

מקינטה מוקה קרם ביאלטי: מקינטה עם פומפה להקצפה. מכינים את הקפה כבכל מקינטה, וכשהמוט העליון עולה, סימן שהקפה מוכן. או אז מפמפמים מספר פעמים את הקפה ואל הספלים נמזגים ספלי קפה עם קרמה עשירה. מקינטה שמזקקת עם קרמה – פלא כזה עוד לא ראינו. מומלץ.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

מכסה מגן לטיגון סולתם: עשוי מסיליקון ומיועד למניעת התזה בזמן הטיגון. משמש גם כמסננת - במקום להעביר פסטה או כל ירק אחר למסננת אחרי הבישול פשוט מניחים את המגן על הסיר ושופכים את המים. להיט.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

מעבד מזון "בוש" Profi Kubixx: המעבד הזה לא רק מרסק, לש ומקציף, הוא גם מצויד באביזר להכנת פירה ובחותך קוביות מפירות וירקות. סלט ישראלי לעשרה סועדים בחמש דקות? בבקשה.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

מכונה להכנת וופלים קיצ'נאייד: מכשיר להכנת שני וופלים בעת ובעונה אחת, שעובד עם טיימר שמזעיק כשמוכן. מצויד בחוברת מתכונים מדויקים להכנת וופלים שונים. הכנתי והגשתי בתוספת כדור גלידה וסירופ מייפל. התוצאה - מעדן. מאז הביקור בבריסל לא אכלנו כאלה וופלים.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

סודה סטרים פיז (Fizz): מכשיר וותיק שיתרונותיו הסביבתיים (בקבוקים רב פעמיים) והחסכון הכספי הגלום בשימושו ידועים. החידוש במודל פיז: אפשר לבחור את רמת ההגזה. עיצוב חדשני לחובבי המוגז-עדין.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

מלקחי דרימפארם (Dreamfarm): אביזר שנדרש בעיקר בערב החג, כשהמטבח כמרקחה ועל הגז מבעבעים סירים רבים. בקצוות המלקחיים סיליקון מעוגל שעמיד בחום. המוטות מעוקלים בצורת ברך כדי להקל על השימוש בתוך הסיר ולמניעת לכלוך כשמניחים על השיש. נפתחות ונסגרות בקליק ופועלות עם קפיץ מובנה. עיצוב זוכה פרסים, ולא בכדי.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

סיר צלייה אובלי רוסטר (Roaster): סיר ענק (46X31X19 ס"מ) מאוסף הכלים של כוהנת המטבח האמריקאית מרתה סטיוארט. נתקלתי לראשונה ברוסטר לפני שנים, בזמן לימודיי בארה"ב. קיבלתי אחד דומה לזה של סטיוארט מדודה אמריקאית חביבה, שריחמה על הסטודנטים הישראלים חסרי הפרוטה. השתמשתי בו בלי סוף להכנת הודו שלם בחג ההודיה, עופות גדולים עם ירקות בתנור (שניים ביחד נכנסו שם), חמין בחורף ומה לא. צר היה לי שלא הבאתי אותו לארץ כשחזרתי ואני שמחה שניתן להשיג אותו היום גם בארץ. נפלא לבישול ובעיקר לצלייה בתנור.

 

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

קוצץ ירקות ידני צ'ופצ'ופ (ערוץ הקניות): צ'ופר שחותך ירקות בין רגע, משום ובצל ועד אגוזים ועשבי תיבול. הערכה מכילה שני קוצצים, קרש חיתוך אנטי בקטריאלי ו- 4 קופסאות. אחרי הקיצוץ ניתן לכסות את הקופסה עם המכסה ולאחסן במקרר.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

משפך צבעוני של ארכיטק (Architec): משפך עשוי שני חלקים שניתן להפריד ולהשתמש בכל חלק בנפרד ובשניהם יחד. משמש לחומרים יבשים ונוזלים. יפה ושימושי.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

כלי צלייה לשומים שלמים RSVP: כלי מחרס, עם מכסה פעמון גבוה. מפיק שום צלוי בטעם עדין ומתקתק, שמתאים כתוספת לבשר ודגים. כדי להקל על הוצאת בשר השן מהקליפה נעזרים באביזר המדליק של RSVP. הכלי מונח בצילום על קרש חיתוך יפיפה של ארכיטק, המשמש לחיתוך ולהגשה ועשוי מעץ שיטה. בתחתיתו ארבע רגליות נגד החלקה.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

תבנית אפייה מריו באטלי: אחד מאביזרי המטבח שילוו אותי תמיד הוא תבנית המשמשת לאפיה, צלייה והגשה. זו של בטאלי רחבה ועשויה יציקת ברזל שאוגרת חם ומפזרת אותו הומוגנית על פני התבשיל. לזניה שהכנתי בה יצאה טעימה ופריכה. תענוג לבשל בתבנית כזו.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

מחבת ואלירה (Valira): מחבת איכותית בקוטר 26 ס"מ, עשויה יציקת אלומיניום בציפוי נון סטיק שמוטבע באלומיניום ולא מתקלף. מתחממת מהר ושומרת על החום, קלה לניקוי ומתאימה לכל סוגי הכיריים. הידית עשויה ממתכת כך שניתן להכניס לתנור חם אפילו תחת הגריל. יעילה ושימושית.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

סמארטמט ארכיטק משטח נגד החלקה. מניחים אותו בתוך הכיור בזמן רחיצת כלים (למשל: לגביעי יין) והוא ימנע החלקה ושבירה או למניעת תזוזה, תחת קרש חיתוך ומכשיר חשמלי. משמש גם לייבוש כלים.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

מגררת של מיקופלן (Microplane): שיפור של פומפיית הלהבים המפורסמת של החברה. לדגם הזה ארבעה צדדים עם מגררת עבה, דקיקה , פריסה ולגבינה. מומלץ!

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

מקציף ידני TV whisk (ערוץ הקניות): הכי פשוט שיש: מחזיקים בידית המקציף ולוחצים כלי מטה. המקציף מסתובב ועושה את העבודה בקלות וביעילות ישירות לתוך הכלי. הערכה מכילה שני מקציפים. במקום ללכלך את המיקסר הגדול והמסורבל.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

פורס עגבנייה ווסטמארק: מניחים את הירק בתוך האביזר הזה, לוחצים ומתקבלות פרוסות זהות של ירקות כעגבניה לימון ובצל. לפדנטים ברוחם.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

תבנית קוגלוף פאטיס: הסימן הראשון לבא החג היה בילדותי מפה לבנה וצחורה על השולחן ועליה עוגת דבש חיננית. עוגת הדבש בתבנית הזו יפה וחגיגית יותר. התבנית עשויה מחומר מוליך שמאפשר לאפות בצורה אחידה ומרהיבה. ממש כמו מקונדיטוריה.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

תבנית להכנת 4 פאי אישיים שיקגו מטאליק: הסועדים נהנו מפאי הרועים שהכנתי והתפעלו מההשקעה, מהדיוק ומהעיצוב של הבצק העליון. האמת שעשיתי זאת בקלות בזכות האביזר שמצורף לתבנית ומיועד לקריצת עיגול בסיס הפאי וכן עיגול הכיסוי, כמו גם יצירת חורים על הבצק העליון. בסיס כל פאי אישי נשלף לחילוץ קל של המאפה אחרי האפייה. חכם וחינני.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

סיר יציקת אלומיניום טפאל נטורה: צורת הסיר שבתה את ליבי במראהו עוד טרם הסתבר לי שהוא עשוי מאלומיניום משוחזר וידידותי לסביבה, שמצופה בחומר נון סטיק. למרות המראה המסיבי, הסיר לא כל כך כבד. פיזור החום מעולה והוא מתאים לכל סוגי הכריים כולל אינדוקציה וצלייה בתנור. התחלתי את העשייה על הכריים, סיימתי בתנור והגשתי לשולחן בתוך הסיר היפיפה הזה. רב תכליתיות זה כאן.

 

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

תבנית לעוגיות מאוירות נורדיק וויר (Nordic Ware): תבנית פרצופים מצחיקים. על כל עוגייה פרצוף או כיתוב של פרצוף. הצלחה גדולה בקרב ילדים.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

סיר חרס גראופרה (Graupera): חברת ספרדית שנוסדה באמצע המאה ה-19 ועד היום מייצרת כלים זהים בשיטות מתקדמות. כלי זה משמש לבישול והגשת התבשיל לשולחן. לקדרה קלאסית כפרית.

 

  • מטרת המדור היא להציג בפני הקוראים מגוון כלים מעניינים וייחודיים בתחום המטבח והקולינריה. למען הסר ספק, יובהר כי אף אחת מהחברות המוצגות לא משלמת תמורת הופעת מוצריה. אנחנו סוקרים רק כלים איכותיים שמשווקים על ידי חברות מוכרות, ובוחרים מתוכם את אלה שעמדו בהצלחה במבחן המעשי.
  • שאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח ניתן להפנות לדוא"ל: mirizelldonati.ynet@gmail.com

 

(צילומים: דודו אזולאי)


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לפרוסות שוות של עגבנייה
צילום: דודו אזולאי
משפכים בכל מיני צורות וצבעים
צילום: דודו אזולאי
צילום: דודו אזולאי
ולפרוסות שוות של עוגה
צילום: דודו אזולאי
מומלצים