שתף קטע נבחר

 

מצרים: ביקשנו מראש שישראל תוציא את השגריר

גורמים בקהיר אמרו ל"אל-אהראם" כי לנוכח ההפגנות הגוברות בקרבת השגרירות, מצרים ביקשה מישראל כבר לפני כשבוע להוציא את השגריר ל"חופשה ארוכה" בתל-אביב, ולהורות לסגל הדיפלומטי "להוריד פרופיל". הם הדגישו: השלום חיוני לנו

גורמים מצרים רשמיים ודיפלומטים זרים בקהיר אמרו לעיתון המצרי "אל-אהראם" כי עוד לפני הפריצה לשגרירות ישראל בבירה המצרית, ביקשה מצרים מראש הממשלה, בנימין נתניהו, להשאיר את השגריר יצחק לבנון בישראל, ולא לשלוח אותו בחזרה למצרים. לדבריהם, מצרים גם ביקשה מממשלת ישראל שהסגל הדיפלומטי שלה בקהיר "יוריד פרופיל" למינימום האפשרי.

 

הפריצה לשגרירות ישראל בקהיר - הכתבות האחרונות:

 

תגובות מעורבות למהומות ברחוב המצרי. צפו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לפי הדיווח היום (א') בעיתון המצרי, מצרים פנתה בנושא אל ישראל כמה ימים לפני המהומות שנגמרו בפריצה למבנה השגרירות. "אנחנו לא מגרשים את השגריר, אבל חשבנו שאם הוא ייצא לחופשה ארוכה, זה יוכל להועיל כעת לכולנו", אמר גורם רשמי אחד. "למרבה הצער, ישראל חשבה אחרת, וכשהזעם פרץ ביום שישי, הם נאלצו להתחנן להתערבות אמריקנית, ולשלוח מטוס שיחזירו אותו ואת שאר הסגל ממצרים".

 

הפריצה לשגרירות ישראל בקהיר באה אחרי הפגנות דומות שכבר נערכו מול השגרירות בשבועות האחרונים. אחרי המהפכה שבה הודח נשיא מצרים, חוסני מובארק, בפברואר, נערכו הפגנות מול השגרירות בתביעה לגרש את השגריר הישראלי, ושורה של הפגנות נערכו מולה גם בעקבות הרג השוטרים המצרים בחילופי האש בגבול באוגוסט. בהפגנות הללו כבר פרצו בודדים אל מתחם השגרירות, ואחד מהם הסיר לראשונה את דגל ישראל ממרפסתה.

 

מפגינים ליד שגרירות ישראל בקהיר. "זו חופשה, לא גירוש" (צילום: AP) (צילום: AP)
מפגינים ליד שגרירות ישראל בקהיר. "זו חופשה, לא גירוש"(צילום: AP)

 

עוד על הפריצה לשגרירות ישראל בקהיר:

  • כבר לא ניתן לרסן השנאה הערבית לישראל / רון בן-ישי

  • סמל המהפכה נגד אירועי קהיר: "לא לזה פיללתי"

  • בחריין גינתה את מצרים: "הפרה דיפלומטית חמורה"

  • הישראלים חולצו בכאפיה, טנטאווי לא ענה לנתניהו 

     

    בדיווח ב"אל-אהראם" נכתב כי "כיום, יש הסכם טקטי בין מצרים לישראל שהשגריר נמצא בחופשה ארוכה, ומצרים סיפקה ערבויות הן לוושינגטון והן לתל-אביב שיינקטו צעדי ביטחון מוגברים כדי למנוע עוד התקפה על השגרירות". בעיתון ציינו כי בינתיים מצרים מתעקשת שישראל תחיש את ההתקדמות בחקירתה בנוגע להרג השוטרים המצרים בגבול אחרי מתקפת הטרור מצפון לאילת. "אנחנו אומרים לישראלים שהרשויות צריכות להגיד לציבור שהן לא עצמו עין אל מול הרג החיילים המצרים", הסביר גורם רשמי מצרי לעיתון.

     

    המצרים בשגרירות. "ישראל מפחד שהשנאה תשפיע על השלטונות" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
    המצרים בשגרירות. "ישראל מפחד שהשנאה תשפיע על השלטונות"(צילום: EPA)

     

    דיפלומט מצרי, שביקש להישאר בעילום שם, אמר כי "עבור ישראל, יחסים טובים, אפילו במסגרת של מה שנקרא 'שלום קר', הם דבר חשוב מאוד. הם הרבה יותר חשובים מהיחסים עם טורקיה או המצב בעזה, ועבורנו במצרים שמירת יחסים

    של שלום עם ישראל חיונית, ואין שום ספק בנוגע לזה".

     

    אותו דיפלומט אמר ל"אל-אהראם" כי ארה"ב "רצינית מאוד בכל הנוגע למניעת קרע כלשהו ביחסים בין קהיר לתל-אביב, במיוחד כעת, כשכל-כך הרבה רגשות אנטי-ישראליים באים לידי ביטוי בכל רחבי האזור". לפי העיתון, דיפלומטים בקהיר אומרים כי ישראל מרבה להתלונן בפני מצרים על גילויי העוינות שניכרים יותר ויותר נגד הנוכחות שלה בקהיר. "הישראלים אומרים לנו שהם יודעים שהרשויות במצרים מחויבות להסכם השלום, אבל הם לא בטוחים עד כה כמה רחוק יכול להגיע הזעם הציבורי, ועד כמה הוא ישפיע על ההחלטות של הרשויות כלפי ישראל".

    Read this article in English


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מפילים את החומה שהגנה על שגרירות ישראל, ביום שישי
    צילום: רויטרס
    דגל אחד הוסר, ואחר הנוף אל-על
    צילום: AP
    "ישראל התחננה להתערבות ארה"ב"
    צילום: AFP
    מומלצים