שתף קטע נבחר

 

השינוי מהיציע: הקהל של בית"ר לקח עצמו בידיים

בזמן שהקבוצה נאבקת על חייה, מעניקים האוהדים עידוד קולני ביציעים, שאינו כולל התרכזות ביריבה. "אנחנו מוכיחים לכולם שאפשר גם אחרת", אומר גיא ישראלי מארגון 'לה פמיליה'

שלושה מחזורים בעונת 2011/2012 ואחרי כמעט שלוש שנים בהם נלחמה בית"ר ירושלים על חייה, הקבוצה של יובל נעים מצליחה לתפוס כותרות חיוביות. למרות שרף הציפיות בירושלים כבר עושה דרכו השמיימה בעקבות הפתיחה המוצלחת, ולמרות שכולם יודעים שהעונה עוד ארוכה ועשויה להיגמר במפח נפש, משהו אחד כבר קרה בבירה.

 

עוד ב-ynet ספורט

 

מפתיחת העונה מעניקים אוהדי בית"ר תחושה שהם חזרו לליגה. הקהל הגדול שקיבל ביקורות מכל עבר, חלקן מוצדקות, חזר במשחקים האחרונים להראות מדוע הוא הפך לקאלט במדינה. "אנחנו מוכיחים לכולם שאפשר גם אחרת", אמר גיא ישראלי מארגון האוהדים 'לה פמיליה'. "הקהל לקח עצמו בידיים והבין שהשנה בלי העידוד והתמיכה שלנו, הקבוצה יכולה להימחק".

 

השינוי מתחיל מבפנים. אוהדי בית"ר בבית וגן (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
השינוי מתחיל מבפנים. אוהדי בית"ר בבית וגן(צילום: נועם מושקוביץ)

 

רוחות של שינוי כבר נשבו בבית וגן יותר מדי פעמים בשנה האחרונה, וכלום לא השתנה. עם זאת, כל מי שחי את המועדון המורכב לא יכול להתעלם לאחרונה מהשינוי, שבפעם הראשונה בשנים האחרונות נראה אמיתי.

 

למרות תצוגת העידוד בבלומפילד ביום ראשון האחרון, את השינוי הגדול ביותר שעשה הקהל אפשר היה להרגיש דווקא במשחק חשוב פחות, בהפסד 3:0 להפועל באר שבע בגביע הטוטו. למרות היכולת המבישה, אחרי כל שער שספגה עודד הקהל הירושלמי אפילו יותר.

 

"עודדנו את השחקנים בלי קשר לתוצאה וכתוצאה מכך הרווחנו מהם שש נקודות משני משחקים בליגה", אמר ישראלי. "אנחנו מאמינים שגם את התוצאות של העידוד אתמול בבלומפילד אנחנו נראה בהמשך הדרך, מבחינתנו ניצחנו בבלומפילד רק שהם לקחו את הנקודות".

 

הסיום העצובים של "הליצנים" איחד את הקהל עם ההנהלה (צילום: אלכס קולומויסקי ) (צילום: אלכס קולומויסקי )
הסיום העצובים של "הליצנים" איחד את הקהל עם ההנהלה(צילום: אלכס קולומויסקי )
 

היכולת הרעה שהציגה הקבוצה בשנים האחרונות גרמה באופן טבעי לדילול הקהל ביציעים. למרות זאת, היו סיבות נוספות ואולי עיקריות, שגרמו לכך שאוהדי הקבוצה יעברו מעידוד הקבוצה והגעה קבועה למגרש האימונים, אל קללות גזעניות מהיציע ומקרי אלימות ביציעים ומחוצה להם.

 

ספיחי עידן גאידמק

עידן ארקדי גאידמק הביא איתו אמנם שתי אליפויות וגביע, אך יחד עם זאת גם שחקנים מנוכרים שרודפים אחר הכסף הגדול, כאלה שתרמו עוד יותר לשבר בין הקהל לקבוצה. אין ספק שלסגל הצעיר שמתבסס על שחקני בית יש תפקיד חשוב בחזרת הקהל ליציעים ולשינוי בהתנהגותו.

 

מדובר בשחקנים שהקהל מחובר אליהם מאוד, כאלה שרוב האוהדים השרופים של בית"ר מלווים כבר שנים. לאחרונה מדברים הרבה על המשחק מלא ההתלהבות של השחקנים הצעירים בבית"ר ומיד מייחסים את זה לאופיו של המאמן יובל נעים. מבלי לגרוע בעבודתו של נעים ובחיבור במצוין בינו לבין השחקנים, אין בכלל ספק שחלק גדול מההתלהבות מכוון גם לאוהדים שחזרו לדחוף.

 

משתפים פעולה עם אוהדי אריס סלוניקי (צילום: אלי אלגרט) (צילום: אלי אלגרט)
משתפים פעולה עם אוהדי אריס סלוניקי(צילום: אלי אלגרט)

 

גורם נוסף בשינוי נעוץ במערכת היחסים בין הקהל הירושלמי להנהלת המועדון. שורשי המשבר נעוצים בהחלטה של איציק קורנפיין להילחם באלימות ובגזענות, החלטה שלא התקבלה יפה בקרב הגרעין הקשה של אוהדי בית"ר. נכון שמערכת היחסים בין קורנפיין לקהל ידעה עליות וירידות, אך נכון לרגע זה היא נמצאת בעליה חדה.

  

המחלוקות לא נפתרו זה נכון, אבל אין ספק שכל צד חזר לכבד את הצד האחר. האוהדים הבינו שהתנהגותם פוגעת בקבוצה, הן מבחינת קנסות שהקבוצה סופגת והן מבחינת התדמית. אין ספק שהעובדה שאנשי עסקים רבים סירבו לקחת חלק בבעלות על המועדון בשל התדמית הפרועה של האוהדים גרמה לשינוי מחשבתי. הסיום העצוב לסאגת "הליצנים מבית וגן" נתן אולי את החותם על העובדה שחייבים שינוי.

 

הקשר היווני של בית"ר

כבר למעלה מחצי שנה שאוהדיה השרופים של הקבוצה, אלא שמזוהים ביותר עם תופעת הגזענות בטדי, נמצאים בקשר עם אוהדי הקבוצה היוונית אריס סלוניקי. האוהדים היוונים אירחו כבר מספר פעמים נציגים של אוהדי בית"ר, הקבוצות פתחו דף פייסבוק משותף כאשר המטרה היא ללמוד ולפתח את שיטות העידוד.

 

בסופו של דבר האוהדים, נותרו נאמנים (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
בסופו של דבר האוהדים, נותרו נאמנים(צילום: נועם מושקוביץ)

 

חלק מהתהליך הוא לקבל שירים בלחן יווני ולחבר להם מילים בעברית שיתאימו לעידוד הקבוצה הירושלמית. לתהליך יש גם קבלות כאשר מתחילת העונה בולט מאוד ביציעים רפרטואר שירי העידוד המגוון של אוהדי בית"ר, שבשנים האחרונות היה מצומצם ועסק בעיקר בגידוף הקבוצה היריבה.

 

אבל גם במועדון שינו את הגישה לאוהדים. למרות שבשיחות בין הצדדים הובהר לאוהדים שלא יהיה שינוי בגישת המועדון כלפי אלימות וגזענות, עדיין אפשר לחוש בשינוי בגישה כלפי האוהדים. במועדון טוענים כי לאוהדים נאמר שאם יתנהגו יפה יקבלו עזרה במימון אביזרים,בשריון כרטיסים למשחקי חוץ, בהסעות ועוד. האוהדים עצמם טוענים כי ברגע שבקבוצה החלו לשתף עימם פעולה הם החזירו בהפסקת האלימות והגזענות ביציעים.

 

נראה שהסכמה בין הצדדים בעניין הזה לא תתקבל, אבל את מי זה מעניין. כל עוד הקהל הירושלמי עומד מאחורי המועדון כולו וכל עוד במועדון חוזרים לשתף עימו פעולה,המחלוקות בין הצדדים זזים הצידה ולפחות כרגע, זה נראה מאוד מעודד עבור בית"ר. "מה שחשוב עכשיו זה לא אנחנו ולא איציק אלא רק השחקנים והקבוצה" מסכם ישראלי. "המחלוקות בינינו לבין איציק פגעו בקבוצה ושני הצדדים הבינו את זה. מחלוקת לא צריכה להיפתר והיא יכולה להישאר שנים אבל הדרך חייבת להיות אחרת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
אוהדי בית"ר ירושלים
צילום: דודי ועקנין
מומלצים