ברכה לחג: האם לשלוח לבוס שנה טובה?
יש שיתפסו זאת כ"לקקנות" או כמעשה שתבצע מתוך אינטרס. אבל ייתכן שיגיע היום והבוס יזכור חסד נעורים על הברכה הזאת
כמו בכל ראש השנה , גם השנה אנחנו צפויים להקדיש תשומת לב לסובבים אותנו בברכת שנה טובה. מדובר על הזירה המקצועית, החברתית והמשפחתית והרצון לברך אותם לקראת השנה החדשה שתניב פירות בשנה הבאה עלינו לטובה.
לפני שמתחילים לחייג לאנשים, לשלוח מיילים ולהקליד אס.אמ.אסים, חשוב לזכור כי ראש השנה נתברך במסורת ארוכת שנים של חילופי ברכות. בטרם בודקים איך שולחים, מומלץ לברר למי שולחים ומה שולחים. לצורך כך, נעזרנו בתמי לנצוט ליבוביץ, מחברת הספר IBL Code המפרש קודים, ערכים, נימוסים וסטנדרטים בסצנת העסקים הרב-תרבותית.
רשימת החובה: בראש השנה מקובל לשלוח ברכות לבני משפחה, לחברים, לקולגות עסקיות והמהדרין שולחים גם לשכנים. מגזר שנמצא זנוח במיוחד הוא דווקא הבכירים שבחבורה - הבוסים.
ה"בוס" ברשימת מקבלי הברכות? יש שיתפסו זאת כ"לקקנות" או כמעשה שנעשה מתוך אינטרס, אולם לדברי לנצוט ליבוביץ, אין פשוט ומתבקש מביקור טרום חג בחדרו של המנהל לצורך אמירת חג שמח ולחיצת יד לשנה טובה. אגב - אם יגיע היום והבוס יזכור לכם חסד נעורים על הברכה הזאת, הרי זה משובח.
מקוריות: בבואכם לכתוב את הברכה זכרו כי מקוריות ויצירתיות הם שם המשחק. אנו רוצים לרגש את מקבל הברכה, אבל עוד יותר מכך - לתת לו תחושה של תשומת לב ויחס אישי.
בלי תפוצה כוללת: חשוב להקפיד על פנייה בשם הנמען, חתימה אישית ושליחה פרטנית (ולא בתפוצה כוללת).
כיום ניתן אמנם עדיין למצוא מברכים ששומרים אמונים לשירות הדואר, אך רבים מעדיפים את הדואר האלקטרוני והצעירים מסתפקים ב-SMS. יהיה האמצעי שתבחרו אשר יהיה, לנצוט ליבוביץ מסכמת כי יש להקפיד על שלושת הכללים הבאים: א. פנייה בשם הנמען. ב. ברכה אישית, מקורית ואמינה. ג. חתימה בשם המברך.
מולטי חג שמח
אך לא בכך הסתיימה המלאכה:
לא רק במשיבון
: היה וזמנכם דחוק והעדפתם להשאיר הודעה קולית לאחד הנמענים, טוב תעשו אם תתקשרו שנית מאוחר יותר כדי לברך אותו אישית. איכשהו נראה כי המענה הקולי הוא הכי פחות מתאים לברכות ובטוח שלא יענה על צרכי הנטוורקינג שלכם.
ברכות מודפסות: בברכות הנשלחות בדואר או מצורפות למתנת החג, מנומס לכתוב על המעטפה בכתב יד את שם מקבל המתנה (כדי שלא יתבלבלו חלילה עם דואר שיווקי). על הברכה המודפסת הוסיפו שוב את השם ומשפט ברכה אישי ולבבי, חתום בשמכם, ואל תשכחו להוסיף תאריך.
נוהג הברכה ביהדות - תזכורת לדור הצעיר: החל מסוף חודש אלול, נהוג לברך ב"לשנה טובה תכתבו ותחתמו", ולאחר ראש השנה ועד לסוף סוכות מאחלים: "בברכת גמר חתימה טובה".