שתף קטע נבחר

 

החברה להגנת הטבע נגד הפרטת גנים לאומיים

לא רק הארכאולוגים מתנגדים להעברת ניהול הגנים הלאומים לידיים פרטיות: גם הארגון הסביבתי יוצא למאבק תחת הססמה "את הטבע לא מוכרים", שבו הוא "מציע למכירה" אתרים כמו הכרמל וחוף פלמחים

החברה להגנת הטבע מצטרפת לקבוצת הארכאולוגים שמתנגדת להעברת ניהול הגנים הלאומיים בישראל מידי המדינה, לגופים חיצוניים פרטיים. בימים הקרובים צפויה החברה לצאת בקמפיין ציבורי, שבו "יוצעו למכירה" פומבית הגנים הלאומיים של ישראל.

 

 

במסגרת הקמפיין, שסיסמתו "את הטבע לא מוכרים", יוצעו למכירה פומבית, בין היתר, הגנים הלאומיים עין עבדת, הכרמל וחוף פלמחים, במחיר של החל מ-130 שקל. "מטרת הקמפיין היא להעביר את המסר החד משמעי לפיו אסור למכור את הטבע ולעורר את הציבור להתנגד להצעת החוק", מסרו בחברה.

 

במקביל, עמותת עיר עמים פרסמה סרטון בהשתתפות השחקנים טלי שרון ואלדד פריבס, הקוראים לציבור להכנס לאתר הקמפיין ולשלוח מייל לח"כים שהצביעו בעד החוק. "חברי הכנסת שלנו אישרו חוק שמוכר את המדינה, או יותר נכון את הגנים הלאומיים, שזה ההיסטוריה והנוף שלנו", נאמר בסרטון. העמותה עתרה בתחילת השנה לבג"ץ נגד הפעלת "עיר דוד" על-ידי עמותת אלע"ד.

 

 

בסיכון: נחל אלכסנדר ומצדה

בישראל יש כ-120 גנים לאומיים מוכרזים ומאושרים, בהם חוף פלמחים, גן לאומי הרי יהודה, גן לאומי מקורות הירקון, חוף השרון, הכרמל, הר תבור, נחל אלכסנדר ומצדה. הגוף הממשלתי האחראי היום על ניהול שמורות הטבע והגנים הלאומיים בישראל הוא רשות הטבע והגנים.

 

התיקון לחוק, שיזם ח"כ ישראל חסון (קדימה) וקבוצת חברי כנסת נוספים, קובע כי תאגידים שאינם פועלי םלמטרות רווח ושעם מטרותיהם נמנות הנצחת ערכים ומקומות בעלי חשיבות היסטורית, ארכיאולוגית, אדריכלית, טבעית או נופית - יוכלו ליטול אחריות על הניהול של גנים לאומיים, אתרים לאומיים ואתרי הנצחה.

 

קמפיין החברה להגנת הטבע (צילום: באדיבות החברה להגנת הטבע) (צילום: באדיבות החברה להגנת הטבע)
קמפיין החברה להגנת הטבע(צילום: באדיבות החברה להגנת הטבע)
 

בחברה להגנת הטבע אומרים כי בכוונתם גם לנצל את תקופת החגים, בה רבים יוצאים לטבע ומטיילים, על מנת לעורר מודעות של מטיילים ולרתום אותם למהלך.

 

"הגנים לאומיים הם שטחים פתוחים בעלי חשיבות סביבתית אקולוגית משמעותית", מסר סמנכ"ל שמירת סביבה וטבע בחברה להגנת הטבע, ניר פפאי. "אם יעבור החוק, נקבל גופים חיצוניים פרטיים שיופקדו על ניהול הגנים הלאומיים ואפשר להניח שהם יובאו בחשבון במרחב השיקולים הניהוליים שלהם ויוצבו מעל שמירת הטבע".

 

פפאי הוסיף כי "שטחים בעלי חשיבות לאומית, חייבים להיות מנוהלים על ידי גוף ציבורי ממלכתי, קל וחומר כאשר מדובר בשטחים פתוחים ערכיים כגנים לאומיים. שמירת טבע לא תתאפשר באופן המיטבי והנכון, תחת ניהול פרטי. ניהול טבע שונה מניהול קבוצת מבנים ולכן אין מקום לאפשר את הפרטת הגנים הלאומיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השעון אוזל. קמפיין החברה להגנת הטבע
צילום: באדיבות החברה להגנת הטבע
מומלצים