העבודה בוחרת מנהיג: 55.8% כבר הצביעו
במטה הרצוג התלוננו שלמתפקדיו נשלחו מסרונים בשמו כאילו הם אינם רשאים להצביע. יחימוביץ': גם אם עייפים, לכו להצביע. עמרם מצנע: רק אני יכול להחליף את נתניהו. פרץ: אני יזמתי את כיפת ברזל
הפריימריז במפלגת העבודה מתקדמים, ושיעורי ההצבעה ממשיכים לטפס.
נכון לשעה 21:00 (יום ב') הצביעו 55.8%ממתפקדי מפלגת העבודה שהם 37,315. מדובר בנתונים נאים, התואמים מערכות בחירות קודמות.
בחירות לראשות מפלגת העבודה:
- בוז'י: "זה לא ספין, אח שלי". שלי: "אין לו סיכוי"
- 4 מועמדים נותרו בעבודה: "נביא 19 מנדטים"
- הרצוג: יחימוביץ' מסתירה עמדות, שתבוא לעימות
- יחימוביץ' עתרה נגד העבודה: "חרקירי פוליטי"
המלחמה העיקרית של המועמדים היא בשאננות. אחר הצהריים הגיעה שלי יחימוביץ' למטה הבחירות שלה בתל-אביב וקראה לפעילים להמשיך במאמצים: "בקרוב יהיה זינוק באחוזי ההצבעה. חשוב לדבר קודם כל עם התומכים שלנו, אבל גם עם המתלבטים. להסביר שגם אם צריכים לקחת את הילד לחוג, גם אם קצת עייפים או שיש שיעור פילאטיס, חשוב להגיע ולהצביע".
יחימוביץ' ממקדת את מאמציה בהתמודדות מול עמיר פרץ, האיש שהכניס אותה לפוליטיקה: "לפי הנתונים והפילוחים יש בשטח שני מועמדים בלבד - עמיר פרץ ואני. כל הצבעה למועמד אחר היא בזבוז קול. תסבירו את זה למצביעים", אמרה. "אם הם בעד מועמד אחר כי מחבבים אותו תגידו להם שהמועמדים האחרים הם בסדר, גם אתם מחבבים אותם אבל יש צורך לשים פתק אפקטיבי ופתק אפקטיבי זה אני או עמיר".
השאלה הגדולה היום היא לא רק מי יזכה במקום הראשון, אלא גם האם אחד המועמדים יצליח לנצח כבר בסיבוב הראשון, או שלמתמודדים יידרש סיבוב נוסף ביום רביעי הבא. בסיבוב כזה יתמודדו שני המועמדים שיזכו למירב הקולות סיבוב הראשון. כדי לנצח כבר בסיבוב הראשון, יצטרך אחד המועמדים להשיג 40% תמיכה לפחות.
הרצוג: "אני אנצח - זה לא ספין, אח שלי"
מוקדם יותר, בצהריים, נשמע גם יצחק הרצוג אופטימי. "אני הולך לנצח וזה לא ספין, אח שלי", הוא אמר כשבא לבקר בקלפי ברמת-אביב. מטה הרצוג ממקד כעת מאמצים במחוז חיפה - מעוזו של מצנע. על-פי הנתונים, אחוז ההצבעה של המצביעים שאיתר המטה של הרצוג בדרום, בירושלים ובמרכז גבוה ב-3 עד 5 אחוזים משיעור ההצבעה הכללי. המטה של הרצוג ממקד מאמץ להניע את הבוחרים הפוטנציאליים אל הקלפיות ובמקביל ממקדים מאמצים להמרצה ולהנעת בוחרים מסיבית באזור חיפה רבתי.
כמו בכל מערכת בחירות, גם הפעם יש תלונות לוועדת הבחירות מהצדדים השונים. מטה הרצוג התלונן כי למצביעים נשלחו מסרונים הרשומים על שמו, לפיהם המתפקד שקיבל את ההודעה אינו זכאי להצביע. במטה הרצוג טוענים גם כי קיבלו דיווחים על בוחרים רבים שהגיעו עם הודעה לבוחר, אך לא נמצאו בספר הבוחרים. בקלפי בקריית-אונו נרשמו עימותים בין תומכי הרצוג ויחימוביץ', שכללו צעקות ותלישת שלטים.
מצנע מרוצה: בטוח שאעלה לסיבוב השני
במטהו של עמרם מצנע, לשעבר ראש המפלגה, ששואף לכבוש אותה מחדש, מרוצים מאוד מקצב ההצבעה - בעיקר בנמל הבית, חיפה. על פי בדיקה שביצעו, שיעור ההצבעה למצנע גבוה מכפי שציפו. מצנע הספיק לסייר עד אחר הצהריים בקלפיות בחיפה, דליית אל כרמל, תל-אביב, מבשרת ציון, ירושלים ובאשדוד. בהמשך יגיע לערים נוספות.
"אני מלא ביטחון בכך שאעלה לסיבוב השני", אמר לתומכיו, "ציבור המתפקדים כמו הציבור הכללי רוצה לראות מנהיג שהוא גם ביטחוני וגם חברתי ורק אני מתוך המועמדים מחזיק במומחיות בשני התחומים, רק אני יכול להחליף את נתניהו ולהחזיר את מפלגת העבודה לשלטון". מצנע
הדגיש בימים האחרונים שהוא היחיד שיוכל לזכות בתמיכת הציבור הרחב במרוץ לראשות הממשלה.
עמיר פרץ, שהצביע בשדרות ולא הגיע לתל-אביב, הבטיח קודם לכן: "אנחנו נבנה אג'נדה חדשה עם מאבק חברתי ומאבק לשלום". באשר למאבק עם יחימוביץ', ציין: "אני לא חושש, תמיד טיפחתי סביבי אנשים טובים, אני שמח שאומרים שהבאתי תלמידים טובים (פרץ הביא את יחימוביץ' למפלגה לפני כחמש שנים - א.ש). ב-2006 אמרו שהעבודה מתרסקת. הסקרים נתנו לי 10 מנדטים - וקיבלנו 19. אני מתחייב ל-19 מנדטים".
פרץ המשיך לאורך היום בסיורים בארץ. אחר הצהריים הזכיר באשדוד כי הוא יזם את מערכת "כיפת ברזל" המגינה על תושבי הדרום. "עכשיו הגיע הזמן לכיפת ברזל חברתית, שתגן על המדינה כולה מפני הפערים החברתיים, באמצעות שינוי כולל בסדר העדיפויות כפי שעשה רבין. ניתן פחות להתנחלויות ויותר לדירות, פחות לעשירים ויותר לשכירים".