שתף קטע נבחר

 

פונו פולשים לבניין בי-ם: "כמו נגד אל-קאעידה"

שוטרים פינו עשרות משפחות שנכנס למבנה של האוניברסיטה העברית בשכונת קריית-יובל. אם חד הורית: "נישאר ברחוב, אין לנו לאן ללכת"

שבוע וחצי אחרי שעשרות משפחות מחוסרות דיור פלשו לבניין נטוש בשכונת קריית-יובל בירושלים, הגיעו הבוקר (יום ג') עשרות שוטרים ופינו אותם, על הציוד הרב שפונה במשאית. לאחר הפינוי הגיעו ארבעה צעירים שניסו להפריע לשוטרים, ועוכבו לחקירה.

 

מחאת האוהלים - עדכונים אחרונים

  • סטודנטים בנאום שטייניץ: 'אטימותך בלתי נסבלת'
  • הדיירים עם העירייה: 'תמהונים עירומים ברוטשילד'
  • חולדאי בא למחאה, ועזב בליווי יס"מ: "תתפטר"

     

    אורי עגנון, שהתגורר בבניין בימים האחרונים, סיפר ל-ynet: "הגיעו למעלה ממאה שוטרים. הם חסמו את הרחוב והשתלטו על הבניין תוך כמה דקות. הם פרצו אליו כאילו זה היה מעוז של אל-קאעידה". מיקי ואנונו, שהתגוררה גם היא במקום, מתחה ביקורת על האוניברסיטה העברית - לה שייך המבנה: "פינו אותנו בכוח, למרות שהיו פה ילדים. ההתנהלות של האוניברסיטה היא בושה".

    שוטרים עם חפצי הדיירים (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
    שוטרים עם חפצי הדיירים(צילום: נועם מושקוביץ)
     
    יהלום, אם חד הורית לשני ילדים, סיפרה על הפינוי: "השוטרים הגיעו מלמעלה. צעקנו להם שנפתח להם את הדלת, אבל הם פרצו אותה. ההתנהלות של האוניברסיטה העברית היא גועל נפש. יש כאן ילדים שאין להם בית והם קוראים לנו עבריינים".

    גם לויקי ואנונו, אם חד הורית לילדה, היו טענות לאוניברסיטה: "לא ייתכן ששבע שנים הבניינים האלה נטושים והאוניברסיטה לא משחררת אותם לדיור ציבורי. גרנו ברחוב חודש לפני שהגענו לבניין הזה, עכשיו נישאר כאן ברחוב לישון עם הילדים כי אין לנו לאן ללכת".


  •  

    הפעיל החברתי מיכאל סולברי התעקש: "היום האוניברסיטה הוכיחה שהיא לא מוסד שמחנך לערכים, אלא מוסד קפיטליסטי שמעדיף את הרווח הפרטי. היו המון אפשרויות לפתור את העניין הזה בהידברות אבל האוניברסיטה סירבה". אחרי הפינוי, ברחוב הסמוך ליד מחסני המשטרה הפגינו מחוסרי הדיור שפונו ופעילים חברתיים כשהם קוראים: "הדיור הציבורי קורס", "אוניברסיטה שלטון עולם תחתון".

     

    מהאוניברסיטה העברית נמסר בתגובה כי "מרגע כניסתם של מחוסרי הדיור למעונות, ניהלה עימם האוניברסיטה שיח תרבותי בתקווה כי יתפנו מרצונם מהמבנים, המסוכנים למגורי אדם, אולם אלו לא שעו לפניה". הם אמרו כי מדובר במבנה המיועד לסטודנטים: "כל ניסיון להציג את האוניברסיטה העברית ככזו שאינה ערה למאבק החברתי-כלכלי בארץ הוא חסר בסיס". 

     
    ממשטרת ירושלים נמסר: "הפינוי נעשה ללא כל שימוש בכוח. היו כאן מקסימום 15 איש והתמונות של הפינוי עצמו מוכיחות את זה".

     

    רק לפני כמה ימים קראו עשרות המשפחות, שפלשו לבניין שבבעלות האוניברסיטה העברית, לשר השיכון אריאל אטיאס ולכמה חברי

     כנסת להפוך את הבניין לדיור ציבורי בר-השגה. בין המשפחות שפלשו לבניין נמצאים גם כאלו הזכאים לדירה בדיור הציבורי, אמהות חד הוריות וגם משפחות בהם שני בני הזוג עובדים.

     

    על-פי נתוני משרד השיכון, כמעט כל 90 אלף הדירות שיועדו לדיור הציבורי תפוסות על-ידי זכאים. בנוסף, הוקשחו התנאים לקבלת הסיוע בשכר דירה, שניתן ל-140 אלף משפחות ושעומד כעת על סכום שנע בין 750 ל-1,500 שקלים למשפחה בכל חודש. כמו כן, כמעט 20 שנה שלא נבנו דירות חדשות במסגרת הדיור הציבורי וכ-4,000 משפחות, שזכאיות לדיור שכזה, ממתינות בתור, שבינתיים הולך ומתארך.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתווכחים עם השוטרים
    צילום: נועם מושקוביץ
    מחוסרי דיור לאחר הפינוי
    צילום: נועם מושקוביץ
    מומלצים