מוזיאון ליין: אמנות רחוב ברחבי הרשת
אחד הדברים המהנים בכל טיול לחו"ל, זה ההיתקלות הראשונה ביצירות של אמני רחוב. זה אותנטי, מסתורי ובחינם. גם הפעם במוזיאון ליין, אם אי אפשר לעזוב הכול ולטוס לראות אמנות, נביא את האמנות עד אלינו. זה עדין מסתורי ובחינם
הבטון האפור בנוף האורבני הוציא את כל הרומנטיקה מהרחובות. הבנייה הישנה, עם הדלתות הרחבות ועיטורי המרפסות, הוחלפה בגישה פונקציונאלית של סידור קוביות ועדיף כמה שיותר גבוה. שתילת עצים במדרכה זו דרך אחת להעניק קצת צבע לרחוב, שתילת מסרים באמצעות שלטי פרסומות היא דרך אחרת. יש מי שדואג להפוך את הרחובות שלנו למוזיאונים מאולתרים. לכבוד התערוכה השבועית של מוזיאון ליין, בחרתי ארבעה קטעים מעניינים במיוחד.
עוד מוזיאונים מקוונים
אמנות בתלת ממד
אמן הרחוב הגרמני, אדגר מולר (Muller) החליט להקדיש את חייו לציור רחוב כבר בגיל 25. כמעט עשרים שנה עברו ובינתיים מולר הספיק לטייל בכל העולם וליצור תמונות תלת מימד אדירות באמצע הרחוב. באתר של מולר נכתב כי למרות שיש לו טביעת אצבע מובהקת, הוא ההשראה לעבודותיו קיבל בעיקר שני האמנים: קורט וונר (Wenner) וג'וליאן ביבר (Beever) , שחלק מעבודותיהם כוללים ציורי רחוב עם אפקט תלת ממד. באתרו של מולר תוכלו להיחשף לתהליך העבודה וכמובן להתרשם מן התוצר הסופי.
אגדות רחוב
צוות אמנים אוקראיני המכנים את עצמו interesni ckazki (ברוסית, אגדות מעניינות) מוזמנים לפסטיבלים לאמניות בכל אירופה, ובקום להביא את עבודותיהם, עליהם ליצור אותם במקום. בסרטון המצורף תוכלו לראות את אחת מעבודתיהם ברוסיה אותה הם מכנים "סיזיפוס", על שם הסיפור מהמיתולוגיה היוונית. על פי הסיפור,
סיזיפוס הצליח לעורר את חמתו של זאוס, וזה שלח אותו לעולם המתים. שם הוטל על סיזיפוס לגלגל סלע כבד במעלה ההר, אך בכל פעם שהגיע לפסגה, הסלע שוב התגלגל למטה. בעבודתם של הזוג האוקראיני, הסלע הפך למעין תערובת של סמלים מודרניים החל מטלוויזיה ועד לעגלת סופר ומזומן.
לאתר >>
עוד אמנות רחוב ברשת
אם מתחשק לכם להמשיך ולעקוב אחרי אמנים רחוב מעניינים, אני ממליצה לכם להיכנס לאתר STREET ART UTOPIA, להוסיף אותו לרידר או להצטרף לעמוד הפייסבוק שמעדכן בכל פעם שעולים תכנים חדשים. עד שתעשו זאת, הנה כמה סרטונים מתוך האתר.
ליצור במבט
פרוייקט EyeWriter נועד לאפשר לאמנים שלקו במחלת לו גריג להמשיך ליצור למרות ניוון שרירים. המכשיר כולל שבב אלקטרוני העוקב אחר תנועת העיניים ומתרגם אותן לציור. את הציור עצמו ניתן להדפיס או אפילו להקרין על גבי מבנים ברחוב. את הפרויקט יזמו אמנים, מעצבים ואנשי טכנולוגיה כשאחד מחבריהם, המכונה TEMP1 אובחן כחולה. באוקטובר שנה שעברה, יוזמי הפרוייקט הצליחו לגייס את הסכום שהיו זקוקים לו בכדי להתקדם משמעותית בפיתוח המכשיר, אך הם כמובן משיכים לגייס כספים. בין היתר על ידי מכירה של חולצות והדפסים שצוירו על ידי האמן החולה.
לאתר >>