שתף קטע נבחר

 

מש' פוגל: הבעיה - רוצחים משוחררים בעסקאות

בית המשפט הצבאי גזר 130 שנה בכלא על חכים עוואד, רוצח חמשת בני משפחת פוגל באיתמר. את חיים פוגל זה לא ניחם: "בית כלא בארץ - כמו בית הבראה". הוא זעם על הסנגור שטען כי הגורם לטבח הוא הכיבוש: "נותן לגיטימיציה לרצח הבא"

חמישה מאסרי עולם וחמש שנים נוספות בכלא נגזרו על רוצח בני משפחת פוגל מאיתמר, אבל את קרובי הנרצחים זה לא מנחם. חיים פוגל, אביו של אודי פוגל, אמר כי "העונש הוא לא מה שישנה. גם אם המדינה היתה מחליטה על עונש מוות זה לא היה מקל בדבר, זה לא היה מחזיר את אהובינו". לדבריו, הבעיה היא שרוצחים משוחררים בעסקאות, "והתנאים בבתי כלא בארץ הם כמו בבתי הבראה".

 

הרוצח לא מתחרט

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

על חכים עוואד, בן 18 מהיישוב עוורתא שבשומרון, גזר בית המשפט הצבאי 130 שנה בכלא. עוואד, שרצח עם בן דודו אמג'ד לפני חמישה חודשים את בני משפחת פוגל - האב אהוד, בן 36, האמא רות, בת 35, והילדים יואב בן ה-11, אלעד בן ה-4 ובת החודשיים - לא הביע חרטה, והסביר כי ביצע את הטבח "בגלל הכיבוש".

 

הטבח שזעזע את המדינה - כתבות אחרונות:

 

גם הסנגור,  עו"ד ריאד עררא, טען כי הגורם לרצח הוא הכיבוש, ועל כך זעם חיים פוגל: "הכיוון הזה נותן לגיטימציה לרצח הבא, כאילו שזה דבר ברור שאם יש כיבוש צריך לרצוח הורים וילדים".

 

בני משפחת פוגל שנרצחו, והבית כפי שנמצא אחרי הרצח ()
בני משפחת פוגל שנרצחו, והבית כפי שנמצא אחרי הרצח

 

לדבריו, "אנשים לא מבינים איזו שנאה יוקדת שם. העונש הוא לא מה שישנה, אם הם יישבו בכלא או לא. אנחנו נמשיך בדרכנו ואני מקווה שאנשים יבינו באיזה עולם אנו נמצאים. אין ספק שכוחות הביטחון עשו את העבודה ושהם נענשו בעונש הכבד ביותר שניתן. אני לא חושב שעונש מוות היה נותן לנו תחושה אחרת".

 

"גם כשהם בכלא, אני לא יכול להיות שקט"

חיים פוגל זעם גם על התנאים בבתי הסוהר בארץ, בהם ישהה הרוצח בעשרות השנים הבאות: "הבעיה היא שבית כלא בארץ זה בית הבראה, ואחרי זה רוצחים משוחררים בעסקאות כאלה ואחרות. דברים כאלו כבר קרו, אז קשה לי להיות שקט גם שהם בכלא. אולי מה שחשוב זה להתעסק במי שנרצח ולא ברוצחים. להתעסק באהבה הגדולה שהיתה להם ובערכים שהם גדלו עליהם".

 

הרוצח חכים עוואד. "רצחתי בגלל הכיבוש" (צילום: חגי אהרון) (צילום: חגי אהרון)
הרוצח חכים עוואד. "רצחתי בגלל הכיבוש"(צילום: חגי אהרון)

 

ראש המועצה האזורית שומרון בה התרחש הטבח, גרשון מסיקה, אמר: "המענה הנכון איננו בהכרח עונש מוות, אלא תשובה ציונית הולמת של הקמת חמישה יישובים יהודיים חדשים בשומרון, יישוב חדש על כל נרצח".

 

בטיעון לעונש בבית המשפט הצבאי בסאלם הגיש התובע מכתב שכתב אליחי, אחיה של רותי פוגל, וכן מכתב מהמטפלת של הילד אלעד. "הילדים נרצחו כשהם נאבקים על חייהם וזועקים. קשה לתאר סיטואציה שבה האדם שעומד לפניכם נאבק עם ילד בן 4 או עם ילד בן 11 שנרצחו. חטאה היחיד של התינוקת, שהייתה בת חודשיים, היה שבכתה. תינוקת חסרת אונים שנרצחה בדקירות סכין בראשה, זה רצח שקשה לתאר אותו במילים", אמר התובע, רב סרן אלון רווה.

 

בדיון טען עוואד בין השאר כי אנשי ביטחון קשרו והרגו לפני כשנה שני צעירים מכפרו. "אני בן 18, ונמצא בגיל ההתבגרות שלי. לא כל בחור צעיר בגיל הזה חושב על רצח, רק בחור פלסטיני שאדמתו נכבשה. זה מה שהמדינה עושה לי כל יום. כשאני רוצה לצאת מהכפר שלי, אני צריך לעבור חיפוש שתמיד מלווה במכות". בצאתו מבית המשפט סימן עוואד "וי" באצבעותיו, לאות ניצחון - למרות שמהכלא הוא לא ייצא כל ימי חייו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרוצח בבית המשפט הצבאי, היום
צילום: חגי אהרון
מומלצים