שתף קטע נבחר

דיכאון: כך תזהו אם בן הזוג נפל למרה שחורה

החיים במחיצתו של בן זוג הסובל מדיכאון יכולים להיות מורכבים ומאתגרים. הקשבה, הבנה ומודעות לבעיה יעזרו לכם לעבור את התקופה הקשה בשלום, מבלי לפגוע בזוגיות. דרכים לסיוע

אתם מאוהבים, נמצאים בזוגיות רצינית ומשמעותית עם אדם היקר ללבכם, ובכלל, מרגישים שמצאתם את הנפש התאומה שלכם, אך בתקופה האחרונה, משהו אינו כשורה. בן הזוג שלכם אינו מתנהג כתמול-שלשום. הוא עייף, מיואש, חסר אנרגיה ושמחת חיים.

 

עוד על דיכאון בערוץ יחסים:

 

אתם תוהים האם השינוי במצב הרוח קשור אליכם. מתחילים עם האשמות עצמיות. אולי עשיתם משהו לא בסדר? אולי בלי כוונה פגעתם בהם? ככל שמתגברים הסימנים, אתם מתחילים לחפש מידע על הנושא, ובעקבות החיפוש מגיעה התובנה כי האדם הקרוב אליכם ביותר שרוי במצב של דיכאון. החיים במחיצתו של בן זוג הסובל מדיכאון יכולים להיות מורכבים ומאתגרים. דיכאון של בן הזוג עלול להשפיע על מצבכם הרגשי ועל מערכת היחסים הזוגית שלכם.

 

 

טיפול מצריך מודעות וזיהוי נכון

בן הזוג שלכם עלול להרגיש חסר אונים, ואתם יכולים לתהות מה עליכם לעשות וכיצד להתנהג: האם לעודד אותו לחפש עזרה מקצועית או להשאירו לנפשו? כיצד להציע תמיכה והבנה ליקירכם, וכיצד ניתן לסייע להם לקבל את המשאבים כדי להתמודד עם דיכאון?

 

חשוב לדעת שעם טיפול נכון ומתאים, דיכאון בדרך כלל משתפר. טיפול מצריך מודעות, אז ראשית, בואו נכיר את התסמינים והסימנים של דיכאון. אם מופיעים לפחות חמישה תסמינים מאלו המפורטים לעיל במשך שבועיים לפחות ברצף, קרוב לוודאי שהאדם הקרוב אליכם סובל מדיכאון:

 

  • איבוד עניין בפעילויות שפעם היוו מקור הנאה.
  • הרגשת חוסר תקווה, חוסר ערך או חוסר ישע.
  • עצבנות או חוסר מנוחה.
  • שינויים בתיאבון ואיבוד משקל.
  • שינה מועטה או שינה מרובה מדי.
  • עייפות או ירידה באנרגיה.
  • תחושת אשמה תמידית.
  • קושי בקבלת החלטות ומחשבות אובדניות.

 

לעתים קרובות מדי, בגלל סטיגמה ודעות קדומות, אנשים עלולים להסתיר או להתבייש בהפרעה, ולהימנע מלגשת לקבל עזרה מקצועית מרופא או איש מקצוע מהימן. אנשים עלולים להאמין בטעות שהם מסוגלים להתגבר על כך בעזרת כוח רצון בלבד, אך חשוב לזכור כי לעתים רחוקות דיכאון משתפר ללא טיפול, וכי הוא עלול גם להחמיר.

 

הסובלים מדיכאון עלולים לחוש קושי בביצוע פעולות פשוטות. נסו להקל עליהם (צילום: ויז'ואל/פוטוס) (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
הסובלים מדיכאון עלולים לחוש קושי בביצוע פעולות פשוטות. נסו להקל עליהם(צילום: ויז'ואל/פוטוס)
 

 

כדי לסייע לבן הזוג שלנו להתגבר על דיכאון, כדאי ליזום איתו שיחה כנה ולהצביע על שינויים במצב הרוח שלו, שעלולים לרמוז על הופעת דיכאון. כדאי לעודד את בני הזוג שלנו לגלות יוזמה ולגשת לרופא המשפחה או לכל גורם מקצועי מוסמך אחר לטפל בבעיה.

 

דיכאון היא בעיה שניתן לטפל בה בעזרת טיפול תרופתי (ציפרלקס וסרוקסט) וטיפול פסיכולוגי, כך שרצוי לפנות בהקדם האפשרי לגורם מקצועי כמו רופא משפחה או רופא מומחה. הטיפול התרופתי מקל על תסמיני הדיכאון עד כדי היעלמותם, ומסייע לחולים לחזור לשגרת חיים טובה.

 

חשוב לזכור כי דיכאון של בן הזוג האהוב הוא לא אשמתך או אשמתם. לא תוכלו לרפא את הדיכאון שלו או שלה ללא עזרה מקצועית, אך התמיכה וההבנה שתפגינו יכולות בהחלט לעזור.

 

 

תמיכה והבנה הן המפתח לעזרה נכונה

1. להקשיב - אוזן קשבת ואמפתיה יכולות להוות כלי ריפוי רב עוצמה עבור בן הזוג שלכם. כאשר הוא מוכן לדבר, נסו להקשיב היטב אך בו זמנית גם להימנע ממתן ייעוץ או חוות דעת. שיפוט וביקורתיות כלפיי רגשות בן הזוג עלולים לקטוע את השיחה באיבה.

 

2. לתת חיזוקים חיוביים - דיכאון יכול לגרום לאנשים להרגיש חסרי ערך. הם עשויים לשפוט את עצמם בחומרה, למצוא פגם בכל דבר לגבי עצמם. כבני זוג תומכים, אתם יכולים להזכיר ליקירכם מהם התכונות החיוביות שלהם ועד כמה הוא או היא חשובים ומשמעותיים בחייך ובחיי אחרים.

 

3. להציע עזרה - במצב של דיכאון שאינו מטופל, פעולות יומיומיות עלולות להיות מורכבות לביצוע עבור בני הזוג שלכם. משימות שגרתיות ופשוטות עלולות לא להתבצע. מומלץ לשאול את בן או בת הזוג אם יש משימה מסוימת שתוכלו לקחת על עצמכם, כדי לסייע להם.

 

4. לארגן סביבה מופחתת לחצים - חיי שגרה מאורגנים יכולים למזער מתח ולעזור לבן/בת זוג עם דיכאון להרגיש יותר שליטה. נסו ליצור עבור אהוביכם לוח זמנים מסודר לארוחות, פעילות גופנית ומטלות הבית.

 

5. לדאוג לזמן איכות זוגי - במצב דיכאון, יקיריכם ירגישו חוסר עניין ומוטיבציה לעשות דברים שפעם הם נהנו לעשות. נסו להציע להם להצטרף לטיול או לסרט, או לעסוק יחד בפעילות שהיא או הוא נהנו ממנה בעבר.

 

6. שמרו על עצמכם - לתמוך בבן או בת זוג שסובלים מדיכאון זה לא קל, ויכול לגרום לתסכול רב. חשוב שתשמרו על המרחב האישי שלכם ותמצאו זמן לעצמכם: תחביבים, מפגש עם חברים, התעמלות. במידה ומתעורר קושי, מומלץ כי גם אתם תסתייעו בטיפול תומך אשר ילווה אתכם בהתמודדות הניצבת בפניכם.

 

בהצלחה.

 

* אתר Goodays מספק מידע מקיף אודות דיכאון וחרדה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אנשים רבים מתביישים בהפרעה
צילום: Index Open
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים