שתף קטע נבחר

 

עובדי הוסטל לטיפול בניצולי שואה ישבתו ממחר

מאבק העובדים בפרדסיה על קליטתם כעובדי מדינה עולה מדרגה: "מדינת ישראל לא רואה את הניצולים ולא רואה אותנו". משרד הבריאות: בוחנים את כל האפשרויות

עובדי הוסטל "לב השרון" בפרדסיה, המטפל בכמאה פגועי נפש, כמחציתם ניצולי שואה, הודיעו היום (ד') כי ישבתו החל ממחר במחאה על העסקתם כעובדי קבלן ולא כעובדי מדינה.

 

ניצולי שואה - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד ב ערוץ החדשות :

 

במסגרת השביתה, יפעלו העובדים במתכונת חירום ובצוותים מצומצמים. בשני ההוסטלים האחרים המטפלים בניצולי שואה - בשער מנשה ובבאר יעקב - העבודה תתקיים כסדרה. בהסתדרות אמרו כי השביתה תתקיים בהוסטל אחד בלבד, על מנת להפחית עד למינימום את הפגיעה בניצולים. אולם במידה ולא תהיה היענות מצד המדינה, יחריפו את הצעדים בהוסטלים הנוספים. מחר בבוקר יקיימו העובדים הפגנה מול ההוסטל.

 

הפגנת עובדי ההוסטל בפרדסיה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
הפגנת עובדי ההוסטל בפרדסיה(צילום: עידו ארז)
 

רוחלה אברהמי, יו"ר ועד עובדי ההוסטל, המאגד כ-60 עובדים, אמרה ל-ynet כי "ניסינו במשך שנים למנוע שביתה כדי לא לפגוע בניצולים, אך הגיעו מים עד נפש. ראש הממשלה הבטיח לנו כי ניקלט כעובדי מדינה תחת משרד הבריאות. חיכינו וחיכינו, אך דיבורים לחוד ומעשים לחוד".

 

לדברי אברהמי, "אנחנו עובדים בשכר מינימום על משרה מלאה ומקבלים 4,500 שקל. חרב הפיטורים מונחת על צווארנו תמיד ואנחנו משוללי זכויות. הניצולים שמגיעים אלינו הם האנשים הכי פגיעים שעברו את הנורא מכל. אנחנו לא מסוגלים במצב הזה להעניק להם את הטיפול שמגיע להם אחרי שנים רבות כל כך של סבל . מדינת ישראל לא רואה אותם ולא רואה אותנו".

 

חיים קלוש, שאחיו ניצול השואה מטופל בהוסטל מזה כשנה, אמר ל-ynet כי "העובדים בהוסטל משתדלים לתת טיפול טוב. הפרטה מלאה תהפוך את המקום לגוף כלכלי ותרע את מצבם של העובדים והניצולים. הייתי מצפה שהמדינה תיקח אחריות ותשקיע יותר בניצולים".

 

כ-220 עובדים מועסקים כמטפלים בניצולי השואה פגועי הנפש בהוסטלים, הנמצאים בבעלות המדינה. תפעול המוסדות הועבר לקבלן חיצוני בשנת 2009 וכיום הם מופעלים על ידי האגודה לבריאות הציבור. בתחילת אוקטובר, אמורה המדינה לסגור מכרז חדש לבחירת חברת הקבלן, אך ההסתדרות, בה התאגדו העובדים, דורשת שאלו ייקלטו כעובדי מדינה.

 

לפני כחודש, שבתו העובדים בפרדסיה, אך חזרו לעבודה תוך התחייבות של משרד הבריאות לפתוח במשא ומתן מיידי. "עכשיו", אומרים העובדים, "משרד הבריאות מתעלם בפועל מהתחייבותו". לדברי יו"ר הסתדרות עובדי המדינה, אריאל יעקובי,

 "לא נותרה לנו אף ברירה. במשך 3 שנים אנו מנסים לקלוט את העובדים כעובדי מדינה ולא כעובדי קבלן, אך המדינה ממשיכה באטימותה. אנו פותחים בשביתה חלקית מתוך אחריות, כדי שהצרכים הבסיסיים של הניצולים לא ייפגעו".

 

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה כי "מטרת משרד הבריאות לשמור על איכות טיפולים טובה לאוכלוסייה זו. סגן שר הבריאות בוחן בימים אלה את כל האפשרויות, מתוך כוונה להסדיר בעיה זו, לרווחת השוהים בהוסטלים ולמען המטפלים בהם".

 

בהכנת הידיעה השתתף נרי ברנר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחאת עובדי ההוסטל. "הגיעו מים עד נפש"
צילום: עידו ארז
מומלצים