לבקשת רופאים: בית הדין ידון בצו מניעה להסכם
הוועדים בכמה בתי חולים ביקשו מבית הדין המחוזי לעבודה בתל-אביב למנוע את יישום ההסכם בין ההסתדרות הרפואית לאוצר, בטענה כי ההסתדרות לא ייצגה אותם באופן הולם
בית הדין המחוזי לעבודה בתל-אביב יקיים מחר דיון דחוף, בבקשה להוציא צו מניעה להסכם הקיבוצי שנחתם בסוף החודש שעבר בין ההסתדרות הרפואית לבין משרד האוצר. הדיון יתקיים לבקשת ועדי הרופאים של בתי החולים מאיר, איכילוב, רמב"ם ואברבנאל. מבקשי הצו טוענים כי ההסתדרות הרפואית הפרה את חובתה לייצג באופן הוגן והולם את ציבור הרופאים החברים בה.
המחאה שלא נגמרת - הסכם הרופאים במחלוקת:
- מתמחים בארוחה משותפת בת"א: "כלו כל הקיצין"
- מאבק המתמחים: שובת הרעב האחרון חזר לאכול
- ליצמן נגד המתמחים: משקרים, נגררים לספינים
- המו"מ עם המתמחים תקוע: "נתניהו מתעלם"
יושב ראש ועד הרופאים של בית החולים מאיר בכפר-סבא, ד"ר צביקה קליין, הסביר היום (ד') כי הבקשה לצו מניעה נגד כניסתו של ההסכם לתוקף הוגשה, משום שהרופאים העומדים מאחוריה סבורים שההסכם הזה אינו כולל שום הישג כמעט מבחינת הרופאים. מאז החתימה על ההסכם הביעו רופאים לא מעטים התנגדות לו, וטענו כי הוא אינו פותר את המצוקה שבשמה שבתו וקיימו עיצומים במשך כמעט חצי שנה. מתמחים רבים אף התפטרו במחאה על ההסכם.
בבקשה לצו מניעה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין אשר סלע וסיגל פעיל ממשרד אריאל שמר ושות', נכתב כי "מדובר בהסכם רע. מערכת הרפואה הציבורית אינה יכולה להתקיים עם הסכם כזה, וציבור הרופאים אינו יכול להשלים - ולא ישלים - עם התנאים המוכתבים בו למשך תקופת זמן ממושכת ביותר".
בהסתדרות הרפואית הביעו צער על הבקשה לצו מניעה. "ההסתדרות הרפואית מייצגת יותר מ-186 איגודים וחברות, וההסכם שנחתם מעניק ייצוג נאות לכולם תוך שקלול כלל האינטרסים והצרכים. אנחנו מצרים על כך שישנה קבוצת רופאים שהרגישה לא מיוצגת, על אף העובדה שנציגיהם חברים בוועד המרכזי של ההסתדרות הרפואית ואף שהם עודכנו לכל אורך הדרך בפרטי המשא ומתן".
בהסתדרות הרפואית הוסיפו: "אנחנו חושבים שהסכם המתייחס באופן נרחב לבעיות והעיוותים הקיימים במערכת הבריאות, ומציע את הבסיס הרחב ביותר של פתרונות בראייה כוללת, הוא הסכם טוב. אנחנו סמוכים ובטוחים שהדברים יתבהרו בבית
הדין".
אל מול הרופאים שביקשו למנוע את יישום ההסכם, פרסם ועד הרופאים של בית החולים ברזילי מכתב תמיכה ביו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר לאוניד אידלמן, וההסכם שגיבשו אנשיו עם משרד האוצר. "אנחנו חושבים שההסכם שנחתם הוא חשוב בעקרונות שהושגו בו והתעדוף הנכון לאזורים וסקטורים שהיו במצוקה קשה בשנים האחרונות: רפואה ציבורית בפריפריה, מקצועות במצוקה ומענקים למתמחים", כתבו, והדגישו את המודעות ללחצים שהופעלו על אנשי ההסתדרות.