לראשונה: אזרחים מן השורה ייעצו לבנק ישראל
בהתאם לחוק בנק ישראל החדש, בחרה ועדת איתור מיוחדת את נציגי הציבור שייקחו חלק בקביעת גובה הריבית וההגבלות על הבנקים. בין הנבחרים: איש העסקים דן פרופר, מנכ"לית אינטל ישראל, המשפטנית פרופ' נינה זלצמן והכלכלנים אלכס צוקרמן, רפי מלניק וראובן גרונאו
ועדת האיתור בראשות השופט בדימוס, אליהו וינוגרד, בחרה את נציגי הציבור לוועדה המוניטרית והמועצה המינהלית של בנק ישראל. מדובר בשני גופים חדשים בבנק המרכזי, שהקמתם והכללת נציגי ציבור בין חבריהם, מעוגנים במסגרת חוק בנק ישראל החדש.
ועדת האיתור של וינוגרד, קבעה כי הכלכלנים אלכס צוקרמן, רפי מלניק וראובן גרונאו יהיו החברים החיצוניים בוועדה המוניטרית, האחראית על המדיניות המקצועית של הבנק, לרבות קביעת גובה הריבית וההגבלות על הבנקים. תפקידם של נציגי הציבור הוא לשמור על השקיפות של הבנק המרכזי מול הממשלה ומול הציבור. לצידם יכהנו הנגיד, שבמקרה של תיקו בהצבעות יהיה בעל קול כפול, המשנה לנגיד ויועצו של הנגיד.
במועצה המינהלית, הגוף שיהיה אחראי על ההתנהלות הפנימית של בנק ישראל, לרבות תנאי השכר של עובדיו, יהיו חברים איש העסקים דן פרופר, מנכ"ל אינטל ישראל מקסין פסברג, המשפטנית פרופ' נינה זלצמן, רואה החשבון יצחק אידלמן ומנכ"ל הבנק לפיתוח תעשייה לשעבר - אורי גלילי.
קרן אברהם: למה לא נבחרו ערבים?
נציגי קרן אברהם, העוסקת בקידום מעמדם של ערביי ישראל בשירות הציבורי, פנו בעקבות ההחלטה לווינוגרד והביעו מורת רוח מכך שאין נציגים לציבור הערבי בוועדות. לדבריהם, היעדר נציג ערבי מקומם במיוחד מפני שבנק ישראל הוא הגוף האמון, בין היתר, על יוזמות לעידוד התעסוקה והפיתוח הכלכלי במגזר הערבי והואיל ובבנק עצמו אין כמעט עובדים ערביים, מן הראוי שבקרב נציגי הציבור יהיו.
חברי הקרן הזכירו את החלטת הממשלה לשאוף ל-10% נציגות של ערבים בכל גופי השירות הציבורי וציינו כי שמירה על הייצוג ההולם, כפי שנעשה במקרה זה בנוגע לנשים, יכולה לסייע להיכרות של בנק ישראל עם צרכי המגזר הערבי.