הבורסה ננעלה בעליות; כיל עלתה ב-4.3%
מדד ת"א 25 עלה ב-1.96%, מדד ת"א 100 עלה ב-2.12%, מדד בלוטק 50 עלה ב-2.84% ומדד נדל"ן עלה ב-1.57%. פאנדטק עלתה ב-28%, כאשר הדירקטוריון מתכוון להענות בחיוב להצעת הרכש של GTCR. מחזור המסחר הסתכם ב-1.4 מיליארד שקל
המסחר בבורסה בתל-אביב ננעל היום (ה') במגמה חיובית. ברקע המסחר: עליות השערים אתמול בבורסות אירופה וארה"ב והבוקר בבורסות אסיה, וכן פרסום המלצות ועדת טרכטנברג לשינוי חברתי-כלכלי. מחזור המסחר הסתכם ב-1.4 מיליארד שקל.
מדד ת"א 25 עלה ב-1.96% ל-1,056.83 נקודות, מדד ת"א 100 עלה ב-2.12% ל-955.41 נקודות, מדד בתלוטק 50 עלה ב-2.84% ל-253.84 נקודות ומדד נדל"ן עלה ב-1.57% עלה ב-253.7 נקודות.
"השוק היום חיובי, אבל אפשר לזהות הססנות גדולה בשוק שנובעת מהאירועים הגיאופוליטיים, למשל אפשר למנות את החזרת צוות השגרירות מירדן כגורם לחוסר אמון בשוק. השוק חושש גם מההשלכות של ועדת טרכטנברג, גם בגלל שאנשי המחאה שוללים אותה. יש ירידה דרמטית בפדיונות גם אתמול וגם היום. רוב האנשים שרצו לצאת מהשוק לפני ספטמבר כבר יצאו מהשוק", הסביר רפי ניב, מנהל קרנות הנאמנות של בית ההשקעות מיטב.
עוד מוסיף ניב: "אני מניח שאם בשבוע הבא לא יהיו דרמות, אז יש סיכוי שאנחנו נדביק את הפער מול השווקים האחרים - ונעלה יותר. יש היום פרסום של מדד המחירים לצרכן. ההשפעה שלו יכולה להיות מאוד מעניינת. אם יהיה מדד נמוך מהציפיות, יכול להיות שנראה ירידה בריבית. המק"מים לפחות צופים שהריבית תרד, כולם נסחרים בפחות מ-3%, כלומר השוק מצפה שהריבית תרד ב-0.25% לפחות. יש התאוששות משמעותית במדדי התל בונד".
אתמול ננעל המסחר בבורסה בתל-אביב בעליות שערים בצל האופטימיות בשוקי העולם: מדד תל-אביב 25 הוסיף 1.6% ומדד תל-אביב 100 עלה ב-1.8%. המסחר בוול סטריט ננעל בעליות שערים אחרי נתוני המכירות הקמעונאיות ומדד המחירים ליצרן לחודש אוגוסט אשר נותרו ללא שינוי.
מנהיגי צרפת, גרמניה ויוון הסכימו כי יוון תישאר בגוש האירו למרות משבר החובות המאיים על הכלכלה ופוגע באמון המשקיעים במטבע האירו. ראש ממשלת יוון, ג'ורג' פאפאנדראו, קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל ונשיא צרפת, ניקולא סרקוזי קיימו אתמול וועידה מיוחדת, בה הצהירו שהם עומדים מאחורי ההחלטות שהתקבלו על ידי בחודש יולי, אז הצהירו מנהיגי גוש האירו כי הם לא יאפשרו ליוון להגיע לחדלות פירעון.
במהלך אותה שיחת ועידה, אמר פאפאנדראו כי המדינה החליטה לעמוד בכל התחייבויותיה. עוד הצהיר פאפאנדראו כי הצעדים יסייעו ליוון לעמוד ביעדים הפיסקאליים לשנים 2012-2011.
מניות במרכז
כלל תעשיות (עלתה בכ-9.5%), בעלת השליטה בפאנדטק (עלתה בכ-28%), החליטה להיענות להצעת הרכש מטעם GTCR וחברת שירותי ה-IT תירכש על ידה בתמורה ל-364 מיליון דולר, פרמייה של 33%. ל"כלכליסט" נודע כי דירקטוריון כלל תעשיות צפוי לאשר את ההצעה בימים הקרובים.
בנק לאומי (עלה בכ-1.5%) מסרב לפרוס את החוב של אולימפיה. החברה הודיעה היום כי קיבלה מכתב מהבנק ובו הודיע כי אינו מסכים לבקשת החברה לפרוס את ההלוואה שנתן לבנק, שיתרתה היא כ-10 מיליון דולר. הבנק דורש מאולימפיה את פירעון מלוא הקרן והריבית של ההלוואה עד ה-22 לינואר 2012.
מבני תעשייה שבשליטת אליעזר פישמן, התקשרה בהסכם למכירת קרקע בשטח 7 דונם, הממוקמת בשכונה יוקרתית בברלין, בתמורה ל-11 מיליון אירו. על הקרקע קיים מבנה בשטח בנוי של כ-2,500 מ"ר.
יצחק תשובה מוכן להעמיד למחזיקי אג"ח ה' של דלק נדל"ן (ירדה בכ-9%) ביטחונות של כ־20 מיליון שקל - כמחצית מהסכום שהועמד לבעלי האג"ח הקצרות (כ"ה) שלהם חייבת החברה כ־620 מיליון שקל. משרד עו"ד קליר־בנימיני, שמייצג את נציגות בעלי האג"ח מסדרה ה', מסר ל"כלכליסט" כי הם דורשים ביטחונות בהיקף של 83 מיליון שקל. הסכמתם של בעלי אג"ח ה' הכרחית כדי למנוע מדלק נדל"ן ללכת לפירוק.
בעקבות בקשת דלק נדל"ן, החליט יצחק תשובה להאריך את מועד פקיעת האופציה שלו לרכישת 25% מאלעד מגורים עד ל-14 בנובמבר.
כפי שנחשף ב"כלכליסט": ויסוניק (עלתה בכ-20%) דיווחה אמש כי התקבלו אישורי ועדת הביקורת ובעלי המניות של טייקו לרכישת כל מניותיה של החברה הישראלית והאופציות. טייקו תשלם תמורת ויסוניק 99.4 מיליון דולר, או 2.26 דולר למניה. החברות מצפות להשלים את העסקה עד תום דצמבר.
בתוך כשבועיים אמורות השותפות לקידוח צוק תמרור 3 באזור ים המלח לקבל משר התשתיות עוזי לנדאו תשובה סופית בנוגע להחזרת הרישיון לקידוח נפט - כך עולה מתשובת המדינה שהוגשה אתמול בבג"ץ. בינואר השנה הודיע הממונה הקודם על ענייני הנפט במשרד התשתיות, יעקב מימרן, לשותפות כי הוא מפקיע את רישיון הפקת הנפט צוק תמרור מידיהן, וזאת כיוון שאינן עומדות בלוחות הזמנים ואינן מתקדמות בצורה ראויה במתווה הפיתוח. הרישיון הוחזק על ידי השותפות זרח, דלק קידוחים ואבנר. שתי האחרונות פועלות תחת דלק אנרגיה שבשליטת יצחק תשובה.
אחרי שתשואות האג"ח של אלביט הדמיה (עלתה בכ-6%) הגיעו לשיעורים של 50% ו-60%, מצב בו השוק משקף לחברה הסדר חוב כמעט ודאי ותספורת חסרת תקדים, החליטה פלאזה סנטרס המוחזקת על ידי אלביט הדמיה בשיעור של 62.25% לחלק דיבידנד של 30 מיליון אירו.
צבי ויליגר, מי שכיהן כמנכ"ל ויליפוד השקעות במשך כ-20 שנה הודיע על התפטרותו מהתפקיד.
חברת נובל אנרג'י, שמחזיקה ב-36% ממבנה "לווייתן" ומשמשת כקבלנית הקידוח, שוקלת בימים האחרונים להחליף את האסדה המוצבת שם בשל השבתה שנכפתה על מפעילה. ההודעה משפיעה גם על דלק קידוחים, אבנר ורציו, ששותפות בלווייתן.
מניית כיל ( עלתה בכ-4.3%) ריכשה עניין עם מחזור המסחר הגבוה בבורסה.