איך לרַצוֹת גברים
למה לגברים חשוב שתעריכו את ההישגים שלהם ומדוע הם מסרבים לבקש עזרה? רחלי לנגפורד על ההורמונים שמשבשים אותנו ועלולים לחבל לנו בזוגיות
נשים לעולם לא יבינו עד כמה חשוב לגבר שלהן שיעריכו את ההישגים שלו, ויותר מכך - שיציינו זאת בפניו. בפעם הקודמת סיפרתי לכם שההורמונים שמרגיעים נשים הם אוקסיטוצין וסרוטונין. ההורמון שמרגיע גבר הוא אחר לגמרי - זהו הטסטוסטרון. מחמאה קטנה אחת מצידך אודות הישג או הצלחה שלו, תגרום למוחו לייצר טסטוסטרון שירגיע ויחזק את הביטחון העצמי שלו.
עוד על ההבדלים בין גברים לנשים בערוץ יחסים:
- למה גברים רוצים לנוח ונשים רוצות לחפור?
- על מה גברים מסתכלים בדייט הראשון? ונשים?
- למה גברים רוצים סטוצים ונשים רוצות דייטינג?
- גברים עם שלט-רחוק, נשים עם פינצטה
היא רוצה שתעזור לה, הוא מבקש שתחמיאי לו
נשים לא חשות את אותה העוצמה של הרגשה טובה כשמציינים בפניהן את הישגיהן, מאחר וטסטוסטרון הוא לא ההורמון שמרגיע אותן. גברים לעומתן, לא אוהבים לקבל עזרה, כיוון שהם מייצרים טסטוסטרון, ואילו קבלת עזרה גורמת למוחם לייצר דווקא אוקסיטוצין.
"טוב ויפה", אמרו לי נשים רבות, "אבל אם רק אשבח אותו על הישגיו, ולא אעמיד אותו על טעויותיו, הוא ימשיך לעשות את אותן הטעויות. וחוץ מזה", הן אומרות לי, "אני רוצה שהוא ידע עד כמה חמורה הטעות שהוא עשה, ועד כמה הוא פגע בי."
התשובה לכך מצויה במשפט "אל תהיה צודק, תהיה חכם". אם תדגישי בפניו את טעויותיו, זה ממש לא יעזור לו לייצר טסטוסטרון ורק ירחיק אותו ממך. יותר מכך - תחושת הכישלון שהוא יחוש תגרום לו להאמין שלכאורה אין לו דרך לתקן את המעוות.
התחילי להדגיש את הישגיו, אפילו הקטנים ביותר, ותראי עד כמה הוא ינסה לרצות אותך גם בדברים רבים נוספים, והחשוב ביותר, מחקר חדש מצא שלהאשים אחרים, במיוחד את בן הזוג, יכול לעשות אותך חולה.
המרירות הורגת
מרירות קבועה יכולה לגרום לאדם לחלות, כפי שמצא מחקר מאוגוסט האחרון מאוניברסיטת קונקורדיה שחקר את הקשר בין כישלון, מרירות ואיכות חיים. אצל נשים רבות קיימת נטייה "לאגור" בתוכן את תחושת חוסר שביעות הרצון שלהן. הן עוטות על עצמן פרצוף לא מרוצה, אך לרוב לא נותנות לגבר שלהן פידבק על כך שמשהו לא לרוחן. רק לאחר שמצטברת בתוכן מספיק מרירות, הן מטיחות בו את כל האשמה, ואילו הוא, מצידו, לא מבין מיהו הר הגעש הזה שפעם עמד איתו מתחת לחופה בתור כלתו המאוהבת.
פרופסור קרסטן רואש' (Carsten Wrosch), ממובילי המחקר, התמקד במהלך 15 השנים האחרונות בשאלה כיצד תחושות שליליות כגון עצב או חרטה משפיעות על אנשים. במחקר הנוכחי הוא התמקד בתחושת המרירות.
מסתבר שכישלון הוא אחד הגורמים העיקריים לתחושת מרירות, שמובילה לכעס והטחת האשמות. מכאן שמרירות של אישה מביאה להאשמה של הגבר. הוא, מצידו, מרגיש כישלון ובתגובה - מפתח תחושות מרירות. מרירות מחוללת בגוף שינויים ביוכימיים במערכת החיסון, חילוף החומרים ותפקוד אברי גוף שונים, ובכך מפחיתה את חוסן הגוף ועושה אותו חשוף למחלות.
רואש' מציע לגברים להימנע מתחושת מרירות על ידי הימנעות מניסיונות שווא להשיג את המטרה שנכשלה, והוא משליך את זה גם על מערכות יחסים זוגיות. לטענתו, אם נישואים גרמו לאדם תחושה של כישלון מר, עליו להפסיק להילחם בניסיון להציל אותם מפירוק, ולהפנות את תשומת ליבו למטרה וחזון חדשים.
הוא לא מדבר כאן על בריחה מהמערכה, אלא על הסטת תשומת ליבו של הגבר מכישלונו על מנת שהוא יחוש טוב יותר. הצעה זו של רואש' מציגה בברור את מה שמתרחש בצד הגברי שעומד מול האשמות והטחות נשיות.
גבר שעומד בפני טעותו המרה נוטה לחוש שהעסק אבוד, שהוא לא יצליח לשקם את כבודו העצמי במערכת הזוגית הזאת, ומאמין שערכו בעיני זוגתו ירד כליל. בדיוק כמו שנשים לאחר מריבה נוטות לחשוש שהוא כבר לא אוהב אותן.
תעזרי לו לעזור לך
עוד דבר המומלץ לנשים הוא לעזור לגברים שלהם לעזור להן. גברים רוצים להיות רומנטיים, אבל הם לא תמיד יודעים איך לעשות את זה, וכאן נכנסת חולשתן של הנשים - הן רוצות שהבעלים יבינו לבד מה עליהם לעשות כדי לספק את רצונותיהן.
הן רוצות שהוא "יחשוב לבד" וכשהוא לא מצליח - הן גורמות לו להרגיש שהכול באשמתו. כדאי לנשים לומר לגבר שלהן מה הן רוצות שהוא יעשה בשבילן – לבקש ממנו את מה שהן אוהבות. כך הן יקבלו אוקסיטוצין, ירגישו טוב יותר וישפרו את מערכת היחסים שלהן.
אז הנה האירוניה. בעידן הפמיניסטי והמודרני שלנו, נשים אכן לכאורה לא צריכות גברים. הן עצמאיות כלכלית, הן לא תלותיות רגשית ויש להן את כל מה שדרוש פיזית כדי להתקיים. היום גם אפשר ללדת בלי גברים- אפילו בלי תרומת זרע!
היום אפשר לקחת ביצית של אישה, לרוקן אותה, ולהכניס לתוכה גרעין של תא מכל מקום בגוף (אפילו של אותה האישה עצמה), להחזיר את הביצית לרחם, ושם יגדל לו תינוק רגיל לכל דבר. הטכניקה הזו נקראת שכפול גנטי.
חרף כל העצמאות הזאת - העידן המודרני הצליח לייצר סוג אחר של תלות של נשים בגברים: נשים צריכות את גברים כדי לקבל מהם את ההרגשה הטובה הזו של רוגע ונינוחות, שנובעת מקבלת מנה טובה של אוקסיטוצין לאחר יום עבודה מפרך שכולו טסטוסטרון.
- מסכימים עם רחלי? כתבו לנו לפייסבוק החדש
של ערוץ יחסים
רחלי לנגפורד , MSc. Neuroscience, מחברת הספר "דרוש נסיך על סוס לבן", מנהלת שותפה במרכז גלים למימוש הפוטנציאל האישי.