שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס, AP

מזכ"ל האו"ם: מזדהה עם התסכול הפלסטיני

באן קי-מון דיבר במסיבת עיתונאים על כינוס העצרת הכללית, אמר שטרם קיבל פנייה פלסטינית להכרה במדינה - אבל הזכיר: "ישראל צריכה להפסיק עם ההתנחלויות, הפלסטינים חיייבים לשבת עם הישראלים. הזמן לא פועל לטובתנו"

מזכ"ל האו"ם מזדהה עם הפלסטינים, קורא לצדדים להזדרז, אבל מסרב להתייחס בינתיים לאפשרות של הכרה במדינה פלסטינית. "הזמן אינו פועל לטובתנו. העדיפות שלנו צריכה להתמקד בחידוש הדיאלוג לפתור את כל נושאי הליבה", אמר הערב (יום ה') באן-קי מון.

 

מתקרבים להצבעה באו"ם - כתבות אחרונות:

 

"זו שאלה שחברות האו"ם צריכות להשיב עליה", הוא אמר כשנשאל בעניין הצטרפות אפשרית של פלסטין לאו"ם. באן הבהיר שלא קיבל עדיין שום בקשה, ואם יקבל כזו הוא יעביר אותה למועצת הביטחון.

 

נתניהו מודיע: אסע בעצמי לאו"ם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בצהריים הודיע שר החוץ הפלסטיני, ריאד אל-מליכי, כי הפלסטינים יפנו למועצת הביטחון, למרות איומי הווטו של ארה"ב, בבקשה להכיר במדינה פלסטינית, ולא לעצרת הכללית של האו"ם. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהודיע היום שיסע בעצמו וינאם בעצרת בשבוע הבא - ממש אחרי אבו מאזן - אמר בתגובה כי הוא "משוכנע שזה לא יקרה".

 

עוד בערוץ החדשות:

 

לדברי נתניהו, אין לפלסטינים יכולת להשיג את הדבר העיקרי שהם מבקשים, חברות מלאה באו"ם. "היו הרבה מאוד מגעים, מהלכים ופעולות בשביל להבטיח שזה לא יקרה", ציין.

 

באן קי מון עם סלאם פיאד. "הזמן אינו פועל לטובתנו" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
באן קי מון עם סלאם פיאד. "הזמן אינו פועל לטובתנו"(צילום: AFP)
 

הערב, במסיבת עיתונאים במטה האו"ם לקראת הדיון שיהיה בשבוע הבא במסגרת העצרת הכללית, הביע המזכ"ל באן את דאגתו מהיעדר התקדמות במו"מ לשלום וכינון שתי מדינות. הוא חזר והצהיר: "אני מבקש מהצדדים להיכנס למו"מ מיידי. ישראל צריכה להפסיק עם ההתנחלויות. הפלסטינים חיייבים לשבת עם הישראלים. אני שותף לתיסכול של הפלסטינים בהקשר של כינון שתי מדינות".

 

ישראל מחפשת "רוב מוסרי"

ארצות הברית כבר הודיעה באופן רשמי כי לא רק שתצביע נגד בקשת הפלסטינים בעצרת הכללית של האו"ם, אם זו תובא לאישור מועצת הביטחון - היא גם תשתמש בזכות הווטו שלה שם כדי למנוע את אישורה. למרות זאת, הפלסטינים הבהירו כי בכוונתם לפנות למועצת הביטחון, משום שבעצרת הכללית אולי צפוי להם רוב מוחץ, אבל כדי להתקבל כחברה מלאה באו"ם - יהיה עליהם לזכות גם באישור המועצה.

 

אובמה ואבו מאזן. ארה"ב תשתמש בזכות הווטו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אובמה ואבו מאזן. ארה"ב תשתמש בזכות הווטו(צילום: רויטרס)
 

בעצרת הכללית של האו"ם יש קול שווה לכל חברה בארגון, וכאלה יש 193 במספר. בעצרת יש רוב גדול למדינות ערב והאיסלאם ולמדינות העולם השלישי, ולכן לפלסטינים לא תהיה בעיה לקבל הכרה שם. עם זאת, משמעות החלטות העצרת הכללית הצהרתיות בעיקרן. אם גם מועצת הביטחון - הגוף הביצועי של האו"ם - תאשר את בקשת הפלסטינים להכרה במדינתם,

 יהיו לכך כבר השלכות צבאיות ומשפטיות מרחיקות לכת, משום שישראל תיחשב אז למדינה הכובשת מדינה אחרת, וניתן יהיה להפעיל נגדה סנקציות. על כל פנים, ארה"ב צפויה כאמור לסכל הכרה כזו.

 

ישראל וארה"ב רואות בבקשה הפלסטינית להכרה מהאו"ם, שבאה על רקע קיפאון בתהליך השלום, חריגה מהסכמי העבר, לפיהם מדינה פלסטינית תקום ותקבל הכרה רק כתוצאה ממשא ומתן והסכם בין ישראל לפלסטינים. בישראל עושים בחודשים האחרונים מאמצים כבירים בניסיון להשיג לפחות "רוב מוסרי" בעצרת האו"ם. הכוונה היא לגיוס תמיכתן של מדינות חשובות במערב כמו בריטניה, צרפת, ספרד ואיטליה. בירושלים מקווים להגיע לכ-30 מתנגדות, מה שיפגע לדעת גורמים מדיניים בלגיטימיות וביוקרה של המהלך הפלסטיני.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באן קי-מון. תחזרו לדבר
צילום: AP
מומלצים