נחשפת ההצעה המרוככת של הפלסטינים לאו"ם
חצי שנה למו"מ, מחויבות לעקרונות האו"ם: העיתון "אל חיאת" פרסם את פרטי ההצעה עליה דנים ברשות מול האיחוד האירופי וארה"ב. דו"ח ישראלי: להמשיך את התמיכה הכלכלית בפלסטינים, "כל עוד תימשך ההדדיות"
פרטי ההצעה המרוככת של הפלסטינים, שעדיין לא הוגשה לאו"ם, מתחילים להיחשף. העיתון הלונדוני "אל חיאת" פרסם הבוקר (יום ו') חלק מנוסחת ההצעה המרוככת הפלסטינית, עליה נושאים ונותנים ברשות מול האיחוד האירופי ומול ארצות-הברית. על-פי הדיווח, בהצעה 20 סעיפים, שעד כה הוסכם רק על ארבעה מהם. בינתיים, מתברר כי דו"ח ישראלי יקרא לקהילה הבינלאומית להמשיך לתמוך כלכלית ברשות, "כל עוד תימשך ההדדיות".
מתקרבים להצבעה באו"ם - כתבות אחרונות:
- מחכים לאבו מאזן: "עוד יבקש לרדת מהעץ"
- נתניהו: אסע לעצרת האו"ם כדי לומר את האמת
- בחמאס נפגשו עם פתח ותקפו: "רק דגל באו"ם"
- איך מכריזים על מדינה באו"ם? מורה נבוכים
בסעיף הראשון בהצעה המרוככת תקרא העצרת הכללית לישראל ולרשות הפלסטינית לשוב ולדון במשא ומתן על כל סוגיות הליבה, כולל ירושלים, הפליטים וההתנחלויות ותקצוב לכך זמן מוגדר - 6 חודשים. לאחר אותה חצי שנה, יהיו הצדדים מחויבים להגיע להסכמות, שישימו קץ לסכסוך הישראלי-פלסטיני ויביא להקמת מדינה פלסטינית, על בסיס קווי 1967, לצד מדינת ישראל.
הסעיף השני עליו הוסכם, כך על-פי העיתון, הוא שישראל תפסיק לנקוט צעדים חד צדדיים, במיוחד בנושא ההתנחלויות, ואילו הפלסטינים ימלאו את התחייבויותיהם בנושאים הביטחוניים. בסעיף הבא נכתב כי העצרת הכללית תקבל בברכה את נאומו של הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, שידגיש את מחויבותה של הרשות לעקרונות האו"ם. הרביעי - העצרת תקבל את דו"חות הבנק העולמי וקרן המטבע הבינלאומי, על כך שלרשות יכולת משילות, אחרי הקמתם של מוסדות המדינה הפלסטינית ופעילותם התקינה.
עוד בערוץ החדשות:
- פגע וברח בצפון תל-אביב: צעירה נדרסה למוות
- הנערה שקפצה מרכב נוסע: חשד שהותקפה מינית
- הטבח בנורבגיה: הרוצח תועד במצלמות האבטחה
- הטבח בנורבגיה: הרוצח תועד במצלמות האבטחה
בין הסעיפים שעליהם עדיין אין הסכמה - אזכור הכרזת העצמאות הפלסטינית משנת 1988, וכן אזכורים של נושאים שונים כמו קביעתו של בית הדין הבינלאומי בהאג על כך שהגדיר את המצב החוקי בגדה המערבית וקבע בין היתר כי גדר ההפרדה אינה חוקית וכמו הצהרתה של מועצת אירופה משנת 1999, שאישרה את זכותם של הפלסטינים להגדרה עצמית.
בתוך כך, מתברר כי ישראל לא מבקשת מהקהילה הבינלאומית להפסיק את התמיכה הכלכלית ברשות הפלסטינית. בדו"ח שישראל אמורה להגיש מחרתיים לוועידת המדינות התורמות, נכתב כי בירושלים קוראים לקהילה הבינלאומית להמשיך לתמוך כלכלית ברשות, כל עוד נמשכים היחסים ההדדיים בין הצדדים.
הדו"ח שהוצב באתר האינטרנט של משרד החוץ מציג בפני הוועידה המשותפת לאיחוד האירופי ולארצות הברית את "הצעדים שנקטה ישראל לתמיכה ופיתוח של הכלכלה והמבנה הסוציו-אקונומי של הפלסטינים". כלי תקשורת בעולם דיווחו כי מדובר בצעד מפתיע, לאור ההכרזה החד-צדדית הפלסטינית, אך מהמסמך עולה כי ישראל מתנה בפירוש את ההמלצה ב"המשך ההדדיות".
הלילה הפגינו מאות בניו-יורק למען הקמת מדינה פלסטינית. בצעדה מטיימס סקוור, דרך מידטאון מנהטן ועד לבניין האו"ם, השתתפו מפגינים מכמה ארגונים שונים. אחד מהם אמר כי "זהו נושא מורכב, אבל המסר שלנו הוא שלא משנה מה הפתרון, זכויות האדם של הפלסטינים והקמת חברה אזרחית בריאה חייבים להיות חלק מכך, ואסור לוותר עליהם".