בדרך לאו"ם: כל הכותרות מתוך נאום אבו-מאזן
לאורך הנאום שבו הצהיר על הפנייה הפלסטינית למועה"ב, תקף אבו-מאזן את עקשנותה של ישראל "לנהל מו"מ לשם ניהול מו"מ" והגדיר את ההתנחלויות כסיוט שרובץ על הפלסטינים. הוא גם מתח ביקורת על חמאס ושיגר עקיצה למדינות ערב המטלטלות: "לא צריך לצאת לכיכר ולומר 'העם רוצה'"
"אחים יקרים, בני עמנו הפלסטיני במולדת ובפזורה. אני פונה אליכם בברכות ערב פנייתנו לאו"ם כדי להביא למוסדותיו שוב את הסבל ואת הרצון הפלסטיני מזה 63 שנים. במהלך השנים הללו דורות אחרי דורות חיו תחת כיבוש במחנות הפליטים. נאסר עליהם לחיות במולדתם".
"הטרגדיה של בני עמנו נולדה עם הולדתו של האו"ם שהביא מאות החלטות והמלצות, בין עם בעצרת הכללית או במועצת הביטחון. אני הולך אל האו"ם כדי לדרוש את זכויותינו הלגיטימיות וכדי להשיג חברות מלאה למדינת פלסטין בארגון הזה. נביא את תקוותו של עמנו להשיג עצמאות בגבולות 67' שבירתה ירושלים הקדושה".
מתקרבים להצבעה באו"ם - כתבות אחרונות:
- נאום אבו מאזן: אנחנו הולכים למועצת הביטחון
- נחשפת ההצעה המרוככת של הפלסטינים לאו"ם
- נתניהו: אסע לעצרת האו"ם כדי לומר את האמת
- בחמאס נפגשו עם פתח ותקפו: "רק דגל באו"ם"
- איך מכריזים על מדינה באו"ם? מורה נבוכים
במילים אלה פתח הערב (יום ו') הנשיא הפלסטיני, אבו-מאזן, את נאומו ההיסטורי בו שטח את עקרונות הפנייה הפלסטינית להכרה במדינה בעצרת הכללית ובמועצת הביטחון. לאורך הנאום מתח ביקורת על חמאס, התייחס לסוגיית הפליטים, לבניית מוסדות המדינה הפלסטינית והסביר כי הבקשה להכרה לא נועדה לבודד את ישראל, אלא לבודד את מדיניות הכיבוש שלה.
על הפנייה לאו"ם
"אובמה אמר שהוא רוצה לראות מדינה פלסטינית ואנחנו התחייבנו שהמוסדות יהיו מוכנים בספטמבר. במהלך השנה האחרונה הגענו ל-126 מדינות שמכירות בחברות של מדינה פלסטינית באו"ם. זהו סממן ברור להזדהות ולרצונו של העם הפלסטיני לחרות ולעצמאות. רוב מדינות העולם - שני שליש מהן - מכירות בכך. השליש הנוסף מכיר בכך גם אם אינו מצביע כך.
ניסינו להגיע בדרך משא ומתן לסיום הכיבוש ולהקמת מדינה עצמאית, אולם המגעים הגיעו למבוי סתום בשל המדיניות העקשנית של ממשלת ישראל הדוחה את ההחלטות הבינלאומיות ואת ההסכמים שנחתמו בין אש"ף, בשל המשך הבנייה הישראלית בהתנחלויות, ייהוד ירושלים כדי לשנות את המציאות הדמוגרפית בה וכדי למנוע פתרון של שתי מדינות בגבולות 67' וגם בסוגיית הפליטים. ממשלת ישראל נקטה בסחבת ובהתעלמות ורק רצתה משא ומתן לשם משא ומתן.
אנחנו הולכים למועצת הביטחון. אתם בטח לא מאמינים. נציג בקשה בפני מזכ"ל האו"ם כדי שהוא יעביר אותה לידי נשיא מועצת הביטחון. ההחלטה שלנו היא מועצת הביטחון ובאשר לאפשרויות האחרות עדיין לא קיבלנו החלטה. כל האופציות פתוחות, נשוב אחר כך ונחליט".
הפגנות? לא אלימות
"עמנו יוכיח שהוא מסוגל לעמוד במבחן הזה באופן מכובד ולפעול בדרכים לא אלימות. כל הצעדות והתהלוכות – עליהן להיות לא אלימות. הישראלים אומרים: אף פעם אבו-מאזן לא השתמש במילה 'לא אלים'. אז הנה אני אומר – 'לא אלים'. עלינו להימנע מכוח, שלא יגררו אותנו לשם, לאן שהם (הישראלים) רוצים. אל תיתנו להם תירוץ, אנחנו רוצים מדינה וזהו, רוצים מושב באו"ם, רוצים דגל. לא יותר מזה. כל חריגה מהפגנות לא אלימות תפגע בנו. תגרום נזק למאמצים שלנו. זה יבליט ההיבטים שליליים ולא חיוביים".
ביקורת על חמאס
"כפי שאתם יודעים אש"ף הוא השלטון העליון של העם הפלסטיני. הרשות הפלסטינית המצויה כאן יצאה מתוכו ותחת חסותו ולכן כל מי שטוען שהארגון הזה איבד את דרכו אומר דברים שאינם נכונים... אנו הנציג הלגיטימי היחידי של העם הפלסטיני ובכוונתנו להמשיך עד להשגת עצמאות מלאה ופתרון כל הסוגיות הסדר הקבע ובראשם סוגיית הפליטים.
רבים מן האחים אומרים שזהו סתם ניסיון חד-צדדי. אנו הולכים לנאום מול 193 מדינות והם עוקצים אותנו ואומרים שזהו צעד פרטני חד-צדדי. לא, זהו לא צעד חד-צדדי, זה לא נכון. איננו הולכים להביא עצמאות. נחזור כדי לנהל משא ומתן על הסוגיות".
על הכיבוש והדה-לגיטימציה של ישראל
"אנו לא פונים לאו"ם כדי לבודד את ישראל ולא כדי לעשות לה דה-לגיטימציה. איננו הולכים לבטל את הלגיטימציה של ישראל, איש אינו יכול לבטל את הלגיטימציה של ישראל. היא מדינה מוכרת. אנחנו רוצים לבודד את המדיניות של ישראל ולא את ישראל עצמה. אנחנו רוצים לבודד את הלגיטימציה של הכיבוש, זהו האסון והסיוט הרובץ עלינו.
המעצרים, הפשיטות, בניית גדר ההפרדה, הרס הבתים, המשך הבנייה בהתנחלויות. הכיבוש שנותן חסות למתנחלים שפורצים למסגדים ואפילו מאמנים כלבים וחזירי בר שיתקפו אותנו ויעקרו עצים. אה, כמובן, פרט לטנקים ולדברים האחרים. הכיבוש גוזל את הזכויות הלגיטימיות שלנו.
אנו העם היחידי בעולם שנותר תחת כיבוש. לא נותר שום עם פרט לעם הפלסטיני שאין לו מושב באו"ם, עד היום. אנו דבקים בזכויות האדם, בזכויות האשה, בעקרונות שלטון החוק, בדמוקרטיה - הכל נמצא אצלנו. יש אצלנו דמוקרטיה, חרות, חופש ביטוי, ריבוי דעות ולכן איש אינו יכול ללכת היום לכיכר ולומר 'העם רוצה' (עקיצה לתופעות של התקוממות עממית)"
עתיד המשא ומתן המדיני
"אחרי ההחלטה על מדינה בגבולות 67' נוכל להמשיך במשא ומתן ונשתמש בהחלטה שקיבל העולם במגעים על הסדר הקבע, ההתנחלויות והפליטים. אחרי ההחלטה לא יוכלו להגיד שאנחנו מחבלים או משהו כזה, נהפוך למדינה. נפתח במשא ומתן בין מדינה למדינה כבושה ואנו מקווים שהוא יסתיים בסופו של דבר.
ההחלטה לפנות לאו"ם הינה החלטה אסטרטגית. אני מדגיש בפני בני עמנו במחנות הפליטים ובכל מקום, אסור שמישהו ייתן תירוץ כלשהו לפגוע בהחלטה הזו.
הלוואי שנשיג חברות מלאה, אבל חשוב שלא נטפח ציפיות. צריך לשים את הדברים בגבולות הנכונים, לדבר באופן מציאותי ולפעול באופן מציאותי. אנחנו פונים לאו"ם כדי להטיל על העולם אחריות, כשבידינו ענף של עץ זית אותו נשא המנהיג המנוח יאסר ערפאת עוד לפני 63 שנה.
גם אם נצליח, עלינו לדעת שביום למחרת לא יסתיים הכיבוש והמשימה הבאה לא תהיה קלה אבל נשיג את הכרת העולם כי אנו מדינה כבושה ושאין זו רק אדמה שנתונה לסכסוך, זה לא רק שטח שנתון בסכסוך בינינו... זו אדמה כבושה משנת 48', וההתנחלויות בה אינן לגיטימיות.