חמאס לאבו-מאזן: פנייה לאו"ם - ריקה מתוכן
יועצו של ראש ממשלת חמאס אמר כי אבו-מאזן השאיר בנאומו "נושאים מעורפלים שלא הובהרו ברמה החוקית". דובר הארגון אמר כי הדברים בנאום הם בניגוד להסכם הפיוס
לא כל הפלסטינים בעד הליכה לאו"ם: נאומו ההיסטורי של הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, אמש (יום ו') העלה שוב על פני השטח את חילוקי הדעות הקשים בין פתח לחמאס וגם את הקוטביות בין הלך הרוח בגדה המערבית לבין רצועת עזה. אחרי שבחודשים האחרונים העדיפו בחמאס לשמור על תגובות מתונות יחסית למהלכיו של אבו-מאזן, כעת מחריף הארגון את התבטאויותיו ומודיע כי הפנייה למועצת הביטחון ריקה מתוכן וכי לא יוכלו לתמוך כיוון שהיא מכירה, דה-פקטו, בקיומה של מדינת ישראל בגבולות 1967.
נאום אבו-מאזן - כתבות אחרונות:
- נאום אבו מאזן: אנחנו הולכים למועצת הביטחון
- נתניהו בתגובה לאבו מאזן: שלום - רק במו"מ
- בדרך לאו"ם: כל הכותרות מתוך נאום אבו-מאזן
- אובמה ונתניהו ייפגשו בשולי עצרת האו"ם
- אובמה ונתניהו ייפגשו בשולי עצרת האו"ם
יוסף רזקה, יועצו המדיני של ראש ממשלת חמאס, איסמעיל הנייה, תקף את אבו-מאזן ואת הנהגת הרשות ואמר כי תוכנו של הנאום וציין כי הנשיא הפלסטיני "השאיר נושאים מעורפלים שלא הובהרו ברמה החוקית". רזקה ציין כי הוא אינו מבין כיצד אבו-מאזן טוען כי לתוכנית הפלסטינית לא תהיה השפעה על סוגיית הפליטים ועל הלגיטימיות של אש"ף כנציג העם הפלסטיני, כאשר מומחי משפט בריטיים הבהירו כי התוכנית הזאת עלולה להשפיע על שניהם.
רזקה התכוון בדבריו לפגישה שהתקיימה לפני כחודשיים בלונדון בין מומחי משפט לבכיר פתח, סאיב עריקאת. במהלך הפגישה הוזהר עריקאת כי לפנייה הפלסטינית לאו"ם עלולות להיות השלכות משפטיות, שימנעו את זכות השיבה לפליטים הפלסטינים, וכי היא עלולה לפגוע במעמדו המשפטי של אש"ף כגוף המייצג את הפלסטינים. הרשות הפלסטינית מיהרה אז להצהיר כי בידיהם חוות דעת משפטיות אחרות הקובעות כי אין בפנייה כל סכנה למעמדם של הפליטים.
אבו-מאזן עצמו בחר לעקוץ בנאומו את חמאס והדגיש כי אש"ף הוא הגוף העליון שמייצג את העם הפלסטיני. "כל מי שטוען שהארגון הזה איבד את דרכו, אומר דברים לא נכונים. אנחנו הנציג הלגיטימי היחיד של העם הפלסטיני. רבים מן האחים אומרים שזהו ניסיון אינדבידואלי, אך זה לא נכון", אמר.
גם דובר חמאס ברצועת עזה, פאוזי ברהום, הגיב בביטול לנאום אבו-מאזן והבהיר כי הוא נועד "לשווק בחזרה את המו"מ עם ישראל". ברהום הוסיף כי תוכניתו של הנשיא הפלסטינית לפנות לאו"ם באה "כחלק מהתוכניות האינדבידואליות שלו הקשורות לגורלו של העם הפלסטיני". הדובר קבל על-כך שהרשות לא התייעצה עם חמאס בעניין הפנייה לאו"ם והדגיש כי ארגונו לא יגבה אף תוכנית אשר נשענת על הכרה בישראל, או שעומדת בסתירה עם אחת מזכויותיו של העם הפלסטיני, ובראש ובראשונה - זכות השיבה וזכות ההגדרה העצמית.
עוד הוסיף ברהום כי דבריו של אבו-מאזן עומדים גם בניגוד להסכם הפיוס בין חמאס לפתח, הואיל והוא עסק בהסכמה על כל הנושאים בין שתי התנועות. הוא הדגיש את רצונה של חמאס באחדות פנים פלסטינית ובגיבוש אסטרטגיה לאומית מוסכמת עם גיבוי ערבי ואיסלאמי.
Read this article in English