שתף קטע נבחר

 

גרמניה: סימנס מפסיקה להקים תחנות גרעיניות

בראיון לשבועון "דר שפיגל" אמר מנכ"ל החברה כי ההחלטה נובעת "מהחלטת ממשלת גרמניה להפסיק את השימוש באנרגיה גרעינית עד 2022". ואיך כל זה קשור גרעין האיראני?

ענקית התעשיה הגרמנית "סימנס" הודיעה הבוקר (יום א') כי היא מפסיקה לעסוק בפרויקטים להקמת תחנות כוח גרעיניות. מנכ"ל החברה, פיטר לאושר, אמר בראיון לשבועון "דר שפיגל" כי ההחלטה באה כתוצאה מהחלטת ממשלת גרמניה להפסיק את השימוש באנרגיה גרעינית עד 2022.

 

"הפרק הגרעיני סגור מבחינתנו. ההחלטה שלנו היא תשובה לעמדה הפוליטית והחברתית המובעת בגרמניה בנוגע לשימוש באנרגיה גרעינית. לא ניקח חלק יותר בניהול, בנייה או מימון של מתקנים גרעיניים", אמר לאושר. "מעתה נספק רק ציוד קונבנציונלי, כמו טורבינות למשל. זה אומר שנגביל את עצמנו לטכנולוגיות שניתן להשתמש בהן באמצעות גז או פחם ולא רק באמצעות גרעין".

 

החלטת גרמניה לסגור את מתקניה הגרעיניים להפקת חשמל התקבלה בעקבות האסון הגרעיני שאירע בפוקושימה בתחילת השנה. האסון נגרם עקב רעש האדמה והצונאמי שפקדו את יפן ושבמהלכו זוהמו שטחים נרחבים בקרינה. עקב כך, נאלצו עשרות אלפי בני אדם המתגוררים באזור פוקושימה לעזוב את בתיהם. האסון בפוקושימה נחשב לתקלה הגרעינית הקשה ביותר מאז אסון צ'רנוביל ב-1986, והוא העלה לראש סדר היום את סוגיית בטיחותם של המתקנים הגרעיניים ברחבי העולם. בחודש שעבר נמנעה

 

המערכות ששולטות בבושהר

גרמניה היתה למדינה הגדולה הראשונה המחליטה לסגור את 17 מתקניה הגרעיניים. את ההודעה בנושא מסרה בחודש מאי הקנצלרית אנגלה מרקל, שרק עשרה חודשים קודם לכן התעקשה שיש להאריך את פעילות התחנות ב-12 שנים בממוצע. בברלין מעוניינים להגדיל עד 2020 את השימוש באנרגיות מתחדשות מ-17% ל-35% מהתצרוכת. עד לאסון בפוקושימה סיפקו תחנות הכוח הגרעיניות 23% מהתצרוכת הגרמנית.

 

אחת המשמעויות של הודעת סימנס היא ביטול השותפות שלה עם חברת "רוסתום" הרוסית, אך לאושר ציין כי שיתוף הפעולה בין השתיים יימשך בתחומים שאינם קשורים לגרעין, כמו למשל אספקת טורבינות סולאריות וטורבינות המתבססות על אנרגיית רוח.

 

שמה של סימנס נקשר בשנים האחרונות כמה פעמים לגם לפרויקט הגרעין האיראני. בין היתר סיפקה החברה את מערכות הבקרה והשליטה לכור הגרעיני בבושהר, שהחל לפני כשבוע אחרי עיכובים רבים לייצר חשמל. במקביל, נפוצו שמועות לפיהן וירוס המחשבים "סטוקסנט" שפגע במערכות השליטה של פרויקט הגרעין האיראני, הוחדר על-ידי חברת סימנס עצמה. דיווחים אלה הוכחשו מכל וכל על-ידי החברה הגרמנית.

 

העיתון "ניו-יורק טיימס" דיווח בחודש פברואר כי וירוס המחשבים המתוחכם תוכנן לתקוף 5 מתקנים באיראן וכי המתקפה בוצעה ב-3 גלים ש"זיהמו" יותר מ-12 אלף מחשבים איראניים. על-פי הדיווח, בתקיפה שבוצעה באפריל 2010 היתה המטרה רכיבים המיוצרים על-ידי סימנס, השולטים על הצנטריפוגות במתקני הגרעין האיראניים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאושר. העם הגרמני אמר את דברו
צילום: איי פי
הכור הגרעיני בבושהר
צילום: AP
מומלצים