מחוסרי הדיור חוששים: הפינוי בת"א - יריית פתיחה
לאחר שנקבע כי יש לפרק המאהלים בת"א עד יום ד', בשאר הערים חוששים: "זה מסמן גל פינויים". בינתיים, הם נערכים לראש השנה. "החג הוא רק עוד יום עצוב", אמר אב חד הורי נכה
מפחדים מדומינו: בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע היום (א') כי על המאהלים בשדרות רוטשילד, בן-גוריון נורדאו וגינת לוינסקי בעיר להתפנות תוך שלושה ימים. הדיירים במאהלים בשכונת התקווה, ביפו, בשכונת ג'סי כהן בחולון, בבת-ים ובירושלים, בהם מתגוררים עשרות משפחות מחוסרות דיור, חוששים כעת כי הם הבאים בתור.
מחאת האוהלים - כותרות אחרונות ב-ynet
- עיני מאיים: נגיב אם מסקנות טרכטנברג לא יספקו
- מזרנים, ופרחים לשוטרים: חסרי בית הפגינו בלוד
- הרווח למדינה מהמלצות טרכטנברג: 7 מיליארד ש'
"ההחלטה של בית המשפט בתל-אביב מסמנת גל של פינויים במאהלים, בהם מתגוררים חסרי דיור", אמרו פעילים חברתיים. אחת הפעילות, אלה ידעיה, הוסיפה: "ראשי רשויות בהן יש מאהלים חיכו לראות מה קורה בתל-אביב, ההחלטה עכשיו היא אור ירוק מבחינתם. במאהלים הללו נותרו משפחות שעבורם האוהל הוא הבית ובו הם גם מתכוונים לסעוד את ארוחת החג".
עופר פילסי (44), אב חד הורי נכה לילדה בת 11, מתגורר קרוב לחודשיים במאהל בבת-ים וממתין כבר שמונה שנים לדירה לה הוא זכאי במסגרת הדיור הציבורי. "אם יפנו אותנו, פשוט נעבור למקום אחר", הבהיר פילסי שמתח ביקורת על החלטת בית המשפט בתל-אביב: "אם השופטים היו במצב שלנו, הם היו מדברים אחרת - שבע לא יבין רעב".
עוד בערוץ החדשות:
- אמה של לי זיתוני בהלוויה: 'חסרי לב במכונת הרג'
- האם ישראל קיימה מו"מ עקיף עם איראן על שליט?
- הנייה נגד אבו מאזן: הרפתקה מדינית בלי הסכמה
לדבריו, "אין לנו ברירה, אלא להישאר כאן. אנחנו מחכים שנים לדיור שמגיעים לנו על-פי חוק. כנראה שאת החג הזה נצטרך לעשות כאן, אבל זה לא משנה לנו. החג הוא רק עוד יום עצוב מבחינתנו". הוא הוסיף: "אני מאחל לאנשים שנה טובה, אבל שיזכרו אותנו האנשים שעבורם החג הוא רק עוד יום של חול".
ארגונים חברתיים ומחוסרי דיור, ביניהם הורים עובדים וכאלה הממתינים לדיור ציבורי, מתריעים כבר זמן רב מקריסת מערך הדיור הציבורי בארץ. על-פי נתוני משרד השיכון, כמעט כל 90 אלף הדירות שיועדו לדיור הציבורי תפוסות על-ידי זכאים. בנוסף, הוקשחו התנאים לקבלת הסיוע בשכר דירה, שניתן ל-140 אלף משפחות ושעומד כעת על סכום שנע בין 750 ל-1,500 שקלים למשפחה בכל חודש. כמו כן, כמעט 20 שנה שלא נבנו דירות חדשות במסגרת הדיור הציבורי וכ-4,000 משפחות, שזכאיות לדיור שכזה, ממתינות בתור, שבינתיים הולך
ומתארך."לעיריית תל-אביב ניתן האישור לפנות את המאהלים בעיר, אך היא לא תוכל להמשיך ולהתעלם מחסרי הבית שחיים בהם", אמר ראש תחום הזכות לדיור באגודה לזכויות האזרח, עו"ד גיל גן-מור, "עליה ועל המדינה למצוא פתרון למצוקה המיידית של משפחות ובודדים חסרי הבית".