לכבות את המחשב - ולחסוך אלפי שקלים לעסק
גם אם אתם עובדים על המחשב 9 שעות ביום, עדיין נותרו 15 שעות בהן המחשב פועל לשווא. אם נכפיל את השעות האלה בכמות המחשבים של חברה גדולה ובתעריף החשמל, נגיע לסכום עצום שעלול לעמוד גם על מיליוני שקלים. כך נחסוך
מנכ"לים ומנהלי תפעול בארגונים מוטרדים דרך קבע מעלויות החשמל הגבוהות הכרוכות בפעילויות המחשוב הארגוניות. כאב הראש שלהם גבר באמצע חודש אוגוסט, כאשר נכנסה לתוקפה העלייה, המבוקרת יחסית, בתעריפי החשמל בשיעור של כ-10%.
עוד על חיסכון באנרגיה - בערוץ כלכלה ירוקה
- מתיחת פנים ירוקה לבית המשפט העליון
- החברה שתחסוך לכם חשמל וכסף - ובחינם
ירוק יש לא רק בדולר - להשקיע באנרגיות נקיות
הגורמים להעלאת מחירי החשמל רבים, ביניהם: הפיצוצים החוזרים ונשנים בצינור הגז המצרי שגורמים לפגיעה חמורה באספקת הגז הסדירה, ו"הצו הרוחבי" שהטיל השר להגנת הסביבה בשלהי 2010. הצו מחייב את חברת החשמל להשתמש בדלקים הכי פחות מזהמים העומדים לרשותו, או במילים אחרות, לצרוך סולר יקר על חשבון מזוט זול.
מטרתו של צו זה, אגב, חשובה לא פחות מחיסכון בחשמל ובכסף, אלא שההפרשים הגדולים בעלויות משאירים את צרכני החשמל הגדולים במשק מול שוקת שבורה. מאחר שסביר להניח כי מחירי החשמל לא ירדו בשנים הקרובות, מומלץ לארגונים לזהות את מוקד הבעיה ולטפל בה, כדי ליהנות מחיסכון ניכר בעלויות החשמל ולהפגין יחס ידידותי לסביבה בו זמנית. מוקד הבעיה הוא לא אחר מהמשחב השולחני, שמשמש כל עובד בארגון.
מחשבים ללא הפסקה
ארגונים מתחלחלים מן העלויות הכבדות הכרוכות בתחזוקת חדרי המחשב, אולם האם מי מהם נתן דעתו אי פעם לבזבוז העצום הנובע ישירות ממחשבי הקצה? כמה פעמים ביליתם יום שלם בפגישות, בתוך הארגון או מחוצה לו, והמחשב שלכם נשאר דלוק? כמה פעמים יצאתם לארוחת צהריים שהתארכה והמחשב על שולחנכם המשיך לרוץ? כמה פעמים יצאתם הביתה, ממש בדקה ה-90, והשארתם אחריכם מחשב פתוח?
מחשב שולחני שפועל ללא הרף צורך כ-2.5 קוט"ש ליום, שעלותם מסתכמת, בהתאמה לתעריפים החדשים, ב- 1.19 שקל. גם אם ישבתם במשך יום עבודה של 9 שעות מול המחשב עדין נותרו 15 שעות ביממה בהם המחשב הדלוק מבזבז חשמל.
אם אתם עובדים בבנק, בחברת ביטוח, או במשרד ממשלתי - אתם ודאי יכולים לדמיין כיצד המכפלה של סכום זה במספר המחשבים יכולה להמריא בקלות לעלויות המסתכמות במאות אלפי ואף במיליוני שקלים לשנה. אם נדייק, מדובר ב-250 אלף שקל ומעלה לכל אלף מחשבים.
בדיקה העלתה, כי ברוב הארגונים, צריכת החשמל של מחשבי הקצה כפולה מזו של חדרי המחשב. משום כך, בקרה על כלל מחשבי הקצה בארגון ודפוסי העבודה והכיבוי שלהם היא דרך פשוטה ויעילה לחסוך בחשמל ובכסף.
כיצד עושים זאת? היום אין כבר צורך לעבור מחשב מחשב בארגון ולכבות אותו ידנית - קיימות תוכנות פשוטות ויעילות היכולות לנטר בו זמנית את כל מחשבי הקצה בארגון ולהפעיל מצב של חסכון בחשמל לגבי כל מחשב שלא נמצא בשימוש - בהתאם להגדרות מחלקת ה- IT וללא כל הפרעה למשתמשים. בצורה זו יכול ארגון לחסוך 40% - 60% מצריכת החשמל של מחשבי הקצה שלו.
כך למשל, המרכז הרפואי רמב"ם, הכולל כ-2,000 מחשבי קצה, חסך 2% מחשבון החשמל בשנת 2010, שהם למעלה מרבע מליון שקל. צריכת החשמל ברמב"ם פחתה ביותר מ-600 MWh לשנה ונמנע שחרור של כ-350 אלף ק"ג 2CO לאוויר.
הכותב הוא היזם והמנכ"ל של חברת PowerPlug, המוכרת לארגונים פתרונות לחיסכון בחשמל