שתף קטע נבחר

 
צילום: אבי מועלם

מנהלי בתי חולים לרה"מ: "המשבר עמוק, תתערב"

בשל העומס הצפוי בחודש הבא עם התפטרותם של מאות רופאים, שלחו מנהלי בתי חולים מרחבי הארץ מכתב לנתניהו וליצמן והזהירו מההשלכות החמורות: "יש שבר עמוק של אמון"

כמו לפני חודש, שוב ניצבת מערכת הבריאות הציבורית בפני משבר חמור בכוח אדם: בשל החשש מהעומס הצפוי כתוצאה מהתפטרותם של מאות רופאים, בעיקר בתקופת החגים במהלכה רוב מרפאות קופות החולים לא יעבדו, תרים מנהלי בתי החולים אחר פתרון למצוקת כוח האדם. לאחר מספר דיונים, ניסחו 18 מנהלי בתי חולים מרחבי הארץ וסגניהם מכתב לראש הממשלה, בנימין נתניהו, ולסגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, ובו התריעו מהמשבר שבפתח וקראו להם להתערב מיד.

 

מאבק המתמחים - כותרות אחרונות ב-ynet

 

"אנו מנהלי בתי החולים, מתוך תחושת אחריות רבה וכבדה לעתיד מערכת הבריאות הציבורית במדינת ישראל, פונים אליכם ומבקשים את התערבותכם הדחופה בניסיון להיחלץ מן המשבר העמוק, בו אנו מצויים", כותבים הרופאים הבכירים, "ההתפטרות החוקית של כ-700 מתמחים ממרבית בתי החולים בארץ משקפת שבר עמוק של אמון בין חלק מגורמי מערכת הבריאות לבין המעסיקים. לבד מהקושי התפקודי/תפעולי השוטף, אשר ייגרם בגין התפטרותם, יש להתייחס למשמעויות הערכיות והמעשיות ארוכות הטווח בכל הקשור לעיסוק ברפואה במדינת ישראל, הן ברובד המתמחים, והן ברובד הרופאים הבכירים והמנהלים".

 

מתמחים מתפטרים בבית החולים איכילוב (צילום: בן קלמר) (צילום: בן קלמר)
מתמחים מתפטרים בבית החולים איכילוב(צילום: בן קלמר)
 

על המכתב חתומים, בין השאר, מנהלי בתי החולים הלל יפה, הגליל המערבי בנהריה, העמק בעפולה, רמב"ם בחיפה, יוספטל באילת, אסף הרופא בצריפין, בילינסון בפתח-תקווה, מאיר בכפר-סבא, קפלן ברחובות, פוריה בטבריה, שניידר בפתח-תקווה, שיבא בתל-השומר, בני ציון בחיפה, כרמל בחיפה וסורוקה בבאר-שבע. "נוסיף ונדגיש כי גם אם חלק מהמתפטרים יחזור בו מן ההתפטרות, המשקעים, התסכול וחוסר האמון הבסיסי יהיו כה עמוקים, עד כי אין ספק כי פניה של הרפואה הציבורית במדינת ישראל ישתנו ולא לטובה".

 

עוד בערוץ החדשות:

 

במכתב קוראים הרופאים הבכירים לממשלה להקים ועדה שתדון עם הגורמים הרלוונטיים ותמליץ לה על הדרכים שעשויות למצוא תרופה לתחלואי מערכת הבריאות הציבורית. "על הוועדה יהיה לבדוק את מצבה של מערכת הבריאות במדינת ישראל, ובכלל זה את היערכות המעסיקים ליישום ההסכם הקיבוצי עם הרופאים, מצוקת המתמחים – דרכי סיוע נוספות (ולאו דווקא כלכליים), המחסור הגובר במקצועות הבריאות, עדכון עלות סל שירותי הבריאות, מצוקת האשפוז, בחינת הפתרונות שניתנו עד היום וכדומה והכל בהתאם לכתב המינוי עליו יוחלט".

 

כעת, גם בכוונת פורום מנהלי המחלקות לשלוח מכתב דומה לנתניהו ובו הם מתכוונים לתאר את הקשיים הכרוכים בניהול המחלקות, ללא הרופאים המתמחים.

 

יותר מ-800 רופאים צפויים לעזוב

לפי הערכות של מנהיגי המאבק נגד ההסכם שנחתם מול האוצר, מספר הרופאים, רובם מתמחים, שצפויים לעזוב את עבודותיהם בחודש הבא עבר את ה-800. עם זאת, אין ביכולתם של מארגני המאבק לעקוב אחר החלטותיו האישיות כל רופא, אם באמת יש בכוונתו להתפטר.  

 

בנוסף, נציגי הרופאים הצעירים מסרו כי גם רופאים מבתי החולים סורוקה בבאר-שבע והעמק בעפולה הגישו היום מכתבי התפטרות. אולם, ככל הנראה מדובר בבודדים, בייחוד לאור המפגשים שעורכים אנשי ההסתדרות הרפואית בכל בתי החולים ומסגרות האיגודים המדעיים במטרה להסביר את פרטי ההסכם שנחתם ולענות על

שאלות.

 

ראש אגף נשים ויולדות בבית החולים וולפסון בחולון, פרופסור אברהם גולן, העביר מכתב להנהלת בית החולים בו הזהיר כי בחודש הבא ייכנס האגף למצב חירום, בשל מחסור חמור בכוח אדם, בעקבות התפטרותם החוזרת של מאות רופאים, בעיקר מתמחים. במכתב התריע פרופסור גולן כי בגלל המחסור שייווצר, לא ניתן יהיה לקיים את הפעילות השוטפת בלי לפגוע באיכות הטיפול.

 

בתוך כך, בפורום מנהלי המחלקות, פועלים בימים אלו להקים ארגון חדש שידאג לאינטרסים של הרופאים, בעקבות אכזבתם מהדרך שבה ניהלה ההסתדרות הרפואית את המשא ומתן עם נציגי האוצר. נציגי הפורום אמורים להיפגש מחר עם מי שהתבקש לעמוד בראשות הארגון ובמקרה שיסכים, תיחשף זהותו ויימשך תהליך הקמת הארגון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יותר מ-800 הגישו מכתבי התפטרות
צילום: בן קלמר
נתניהו. "תסכול וחוסר אמון בסיסי"
צילום: רויטרס
מומלצים