שתף קטע נבחר

קיבלת 630 בפסיכומטרי? בואי להיות גננת

פיילוט של משרד החינוך: במכללת לוינסקי תיפתח כיתת מצוינות, בה ילמדו סטודנטים בעלי ציון פסיכומטרי גבוה. כיום תנאי הקבלה הוא תעודת בגרות. "גננת היא לא רק בייביסיטר"

הטובים לגנים: תוכנית חדשה של משרד החינוך ומכללת לוינסקי תכשיר לעבודה כגננים וגננות בגני הילדים סטודנטים מצטיינים, בעלי ציון פסיכומטרי של 630 ומעלה. בתמורה הסטודנטים יהיו זכאים למלגת לימודים חינם ו"דמי כיס" בסך 5,000 שקלים. בנוסף הלימודים יתנהלו במסגרת מקוצרת ויימשכו שלוש שנים בלבד ולא ארבע שנים כפי שמקובל כיום.

 

הבחינה הפסיכומטרית - כתבות אחרונות:

 

בכיתת המצוינות, שתפתח בשנת הלימודים הקרובה, ילמדו בשלב הראשון כפיילוט כ-30 סטודנטים. בהמשך מקווים במשרד החינוך להרחיב את התוכנית, במטרה לבנות סגל איכותי של גננים וגננות שיעבדו בכל רחבי הארץ. אגב, עד כה תנאי הקבלה להכשרת גננות כללו תעודת בגרות בלבד.

 

פרופ' לאה קסן, נשיאת מכללת לוינסקי לחינוך, הסבירה כי מדובר במהפכה שמטרתה לשים דגש על הכשרת הגננות לכל ילדי הגיל הרך - גילאי 0-6. "מחקרים בינלאומיים רבים מוכיחים כי על כל השקעה של דולר בגיל הרך, מרוויחים עשרה דולרים בגילאי הבגרות. בעזרת עבודה נכונה ניתן להטמיע בילדים הרגלי סקרנות וחשיבה, שמסייעים להם מאוד בהמשך לימודיהם".

 

תנאי הקבלה הבסיסי: אהבת הילדים

על השינוי היא אמרה: "נכון להיום כדי ללמוד גננות הסטודנטים נדרשים לתעודת בגרות בלבד, אך בהמשך לקולות הנשמעים היום בציבור על הצורך ב'היפוך הפירמידה' והעמדת חינוך הגיל הרך בראש סדרי עדיפויות, החלטנו להעלות את רף הקבלה ולפתוח תוכנית אקדמית למצוינים, שיהוו עתודה איכותית של גננים וגננות בכל הארץ".

 

עם זאת, פרופ' קסן הוסיפה כי על אף הדרישות הגבוהות, התנאי הבסיסי לקבלה ללימודים היה ויישאר התאמה למקצוע ואהבת הילדים.

 

ד"ר קלודי טל, ראש התכנית לגיל הרך, אמרה: "השאיפה היא שבתוכנית הלימודים יושם דגש על מנהיגות חינוכית ומעורבות חברתית בקהילה, מתוך מטרה לפתח קהילה מקצועית שבה הסטודנטים המצוינים יהיו חוד חנית בהובלת שינויים במסגרות החינוך של הגיל הרך".

 

"גננות ללא הכשרה"

גורם במערכת החינוך אמר: "זה לא סוד שישנן גננות רבות, בעיקר בגנים הפרטיים, שעובדות ללא כל הכשרה ואינן מתאימות לתפקידם. בעבר הגננות היו סוג של 'בייביסיטר', אבל היום ברור שיש חשיבות רבה לפיתוח מיומנויות חשיבה וכישורים

 פדגוגיים כבר בגילאים הרכים. לכן מדובר בצעד מבורך, שעשוי לשדרג את מעמדם של הגננים והגננות בקרב עובדי ההוראה ולהביא אנשים איכותיים לגני הילדים".

 

גם ד"ר יצחק קדמן, מנכ"ל המועצה לשלום הילד, אמר כי יש "להפוך את הפירמידה": "לאורך השנים, החשיבה בישראל היתה שצריכים כישורים גבוהים כדי לשמש מורים בתיכונים, אך באשר לגיל הרך לא זקוקים לכישורי מיוחדים, בשעה שדווקא בגילאים הללו מוטבע החותם שמשפיע על הילדים בהמשך דרכם. עם זאת חשוב להדגיש שלצד ציוני הפסיכומטרי והיכולות האקדמיות אסור להזניח את פיתוח האינטליגנציה הרגשית, שהיא החשובה ביותר לעבודה עם הילדים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גן ילדים. ארכיון
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים