שתף קטע נבחר

 

ראשי ערים על לחיאני: "הרשויות רודפות אותנו"

בעקבות המלצת המשטרה להעמיד לדין את ראש עיריית בת ים, שלומי לחיאני, סיפרו ל-ynet ראשי עיר לשעבר כי "אנחנו, הקטנים משלמים את המחיר". ראש עיר מורשע סיפר בתסכול: "קל מאוד למצוא משהו כנגד כל ראש עיר ולהפוך אותו פלילי"

בשעת בוקר מוקדמת בשלהי 2009, עצרו שוטרים את ראש עיריית בת ים, שלומי לחיאני, במבצע מתוקשר מול מצלמות הטלוויזיה. המעצר בוצע לאחר חקירה סמויה שהתנהלה נגדו במשך קרוב לשנתיים. היום, כמעט שנתיים לאחר מכן, המליצה המשטרה להעמיד את לחיאני לדין בעבירות של קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים, הלבנת הון ועבירות נוספות.

 

פרשת לחיאני - כתבות נוספות ב-ynet:

 

רבים מאנשי השלטון המקומי, הצועדים למתקני החקירות השונים ועומדים לא פעם בפני כתבי אישום חמורים, סבורים שמדובר ברדיפה פוליטית. לטענתם, אם יחפשו טוב טוב, ימצאו משהו נגד כל אחד מהם. ומה עם המשטרה? חוץ מהצדק היא גם שמחה לתפוס כותרות.

 

דוגמא מובהקת לתופעה הינו מקרהו של ב' שבמשך שנים ארוכות כיהן כראש עיר מכובד, עד אשר הורשע לתדהמתו ולתדהמת מקורביו בעבירות שונות, שהבולטות שבהן הן שוחד ומרמה. ראש העיר שהיה בטוח בחפותו ומצא עצמו לפתע עם עונש מאסר על תנאי וקנס כספי כבד, ביקש להישאר בעילום שם ואיחל ללחיאני "שיעשו איתו צדק". 

 

בשיחה עם ynet ביטא ראש העיר המורשע תחושה שרווחת בקרב לא מעט בעלי תפקידי ציבור, "אין צדק, אין פרופורציה בשום אופן, רשויות החוק רודפות את אנשי השלטון המקומי. כל מי שקורא את כתב האישום שלי, בהלם ממה שעשו איתי".

 

"מתעסקים איתו בקטנות וקוראים לו מאפיה?!", לחיאני   (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
"מתעסקים איתו בקטנות וקוראים לו מאפיה?!", לחיאני (צילום: אבי מועלם)

 

"נוח לאלה שיושבים למעלה לחפש את בעלי התפקידים הקטנים בשלטון המקומי. אנחנו במצב בו אנחנו חשופים לכל כך הרבה עניינים שיכולים להאשים אותנו בהם בקלות, קל מאוד למצוא משהו כנגד כל ראש עיר ולהפוך אותו פלילי, אפילו אם הוא נעשה בתום לב", הוסיף ב'.

 

לדבריו, הרשויות לא מבחינות בן ראש עיר לחברו, ומביאות לפגיעה אנושה בערים עצמן ובתושביהם: "אדם כזה כמו לחיאני שהרים את בת ים, הביא אותה למקומות שבחיים לא הייתה, מתעסקים איתו בקטנות, וקוראים לו מאפיה?! זו מדינה שאוכלת את מנהיגיה. גם לאולמרט עשו את זה וגם לביבי יעשו זאת. העם היהודי תמיד רדף את מנהיגיו. כנראה רוצים שרק המאפיה תנהיג את המדינה, אנחנו - הקטנים משלמים את המחיר".

 

לדברי ראש העיר לשעבר הוא איננו מדבר מתוך כאב, או מרצון לנקמה, "מצבי הכלכלי ומצבי בכלל טוב יותר אלף מונים מתקופת כהונתי, אני מזמין כל אחד לבדוק את החשבונות שלי, היום ואז. על איזה שוחד דיברו במקרה שלי?! את כל החסכונות שלי הוצאתי שהייתי ראש עיר, מאשימים אדם בהאשמות כאלה רק בגלל שגייס כמה עשרות אלפים בודדים מחמישה אנשים במתכונת המותרת, אבל לא בדיוק כפי שמורה הספר?! איפה המידתיות? זה הזוי".

 

"אני מקבל את הדברים באהבה, היום אני חי טוב ואין לי טענות לאף אחד. אבל אנשים כמונו לא יחזרו בחיים לפוליטיקה. תראה את העיר שלי היום, לאן היא מדרדרת", סיכם ב'. לטענתו יד רוחצת יד, על חשבון ראשי הערים המועמדים בזה אחר זה לדין: "המדינה בכלל, הפרקליטות, כולם איבדו כל פרופורציה. השופטים תלויים בפרקליטות, הם מרשיעים בעל שם יחסית ומתקדמים לאחר מכן".

 

עינוי דין: "למה מחכים כל כך הרבה זמן?!"

לא אחת נמתחים ההליכים והחקירות על פני שנים ארוכות ויוצרים תסכול ולעיתים בעיות בריאותיות. כך למשל הורשע בשנה שעברה ראש עיריית לוד, בני רגב, בקבלת שוחד בסכום של למעלה ממיליון ו-300 אלף שקלים לשם מימון מערכת הבחירות שלו מאיש העסקים דודי אפל,

שביקש לקדם את האינטרסים הכלכליים שלו כאשר בנה את שכונת גני אביב.

 

רגב, שנמצא בימים אלה בעיצומו של הליך ערעור, טוען כי להליך נגדו אין תקדים בעולם המשפטי. "ההאשמות נגדי הם משנת 1998 ועד עכשיו העניין נמשך. בדרך, המשטרה המליצה בפרוש לסגור את התיק שלי, הפרקליטות סגרה אותו ופתחה אותו שוב אחרי 7 שנים, ובסוף האשימה אותי בשוחד בחירות. אם אני פושע, אם אני מושחת, למה מחכים כ"כ הרבה זמן?! למה האשימו אותי אחרי שנבחרתי שוב?!".

 

בנוגע ללחיאני, אומר רגב, כל מקרה לגופו, אך מספר מה עבר עליו במשך השנים הקשות. "זה מביא אותך לתסכול, זה עינוי דין. אני כבר 30 שנה בפוליטיקה, חליתי מכל הדברים האלה, אני עם סוכרת ודלקת פרקים, מכל המתח והעצבים. על מי נופלים?! ראש עירייה כאן זה לא ראש עיר שבנה בנייני יוקרה, כולם יודעים באיזה תנאים אני חי, אין הסבר להתנהלות הזו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקטנים משלמים את המחיר. לחיאני
צילום: דודו אזולאי
עינוי דין במשך שנים. בני רגב
צילום: אבי מועלם
מומלצים