ליל כל הקדושים הכתומים: מתכוני דלעת להאלווין
חג ההאלווין שמתקיים היום סובב מבחינת קולינארית סביב דלעת על סוגיה. הכנו עבורכם 3 מתכונים כתומים ונהדרים מדלורית ודלעת. חגיגה של אוכל צבעוני, מזין והכי חשוב - בריא וטעים
סלט אורז עם דלורית וקישוא
סלט אורז מלא עם קוביות דלורית וקישוא צלויות עם זעתר טרי וגרידת לימון.
המרכיבים (לכ-4 מנות):
1 כוס אורז מלא עגול מבושל לפי הוראות היצרן (ניתן להחליף בכול סוג אורז אחר)
1 דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות של כ-1 ס”מ
3 קישואים קטנים ומוצקים, חתוכים לקוביות של כ-1 ס"מ
1/4 כוס שמן זית
2 כפות עלי זעתר טריים
2 פרוסות צ'ילי טרי
2 שיני שום, קלופות
1 כף קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
- על תבנית אפייה שטוחה מערבבים את קוביות הדלעת והקישוא עם מלח, פלפל ושמן זית, וצולים בחום של 180 מעלות במשך כ-20 דקות. כדאי לערבב מעט באמצע האפייה, עד שהירקות מתרככים ומזהיבים.
- מחממים את שמן הזית בסיר קטן. כשהשמן חם אך עוד לא מעלה עשן מורידים מהאש, מוסיפים כף אחת מעלי הזעתר, ואת הצ'ילי ושיני השום.
- מכסים במכסה ונותנים לתערובת להתקרר מעט.
- מניחים את קוביות הירקות על האורז, יוצקים מלמעלה את השמן המתובל עם גרידת הלימון, ומערבבים הכל יחד בעדינות (עדיף בידיים).
- קורעים את שארית עלי הזעתר הטריים ומוסיפים לסלט, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
עוד בערוץ האוכל:
- סומבררו, שפם וטורטייה: מתכונים מקסיקניים
- נבטוטי פלא: הכל על הנבטה
- על הדבש ועל העוקץ: ביננשטיק בצ'יק צק
צ'אטני דלעת
המרכיבים (לצנצנת של 200 מ"ל):
1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות
2 מסמרי ציפורן
1 מקל קינמון
1/4 כפית זרעי כמון
קורט צ'ילי
1/4 כפית אבקת קארי
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים
אופן ההכנה:
- מערבבים קלות בסיר רחב את הדלעת, הסוכר והתבלינים על אש גבוהה.
- לאחר כמה דקות מוסיפים גם את המים, ומבשלים כשעה על אש קטנה.
- מצננים ומעבירים לצנצנת מעוקרת.
סלט תרד ודלעת ערמונים בקרמל ויניגרט תפוז ואגוזים
המרכיבים (ל-4 מנות):
5 חופנים של עלי תרד טריים, נקיים ויבשים
2 דלעות, קלופות ופרוסות לסירות
3 כפות סוכר חום
6 כפות שמן זית
קורט צ'ילי יבש
מעט מלח גס
לרוטב הוויניגרט:
4 כפות שמן זית
כפית שאלוט קצוץ
2 כפיות חומץ שרי
4 כפות שמן אגוזים
2 כפות מיץ תפוזים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מערבבים על תבנית אפייה את הדלעת עם הסוכר, הצ'ילי, השמן והמלח, ואופים ב-180 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהסוכר הופך לקרמלי וזהוב.
- רוטב הוויניגרט: מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב בצנצנת.
- מסדרים על כל צלחת חופן עלים, מעליהם את פרוסות הדלעת הצלויה, ויוצקים את הרוטב על הכול. אפשר לפזר למעלה מעט אגוזים קלויים.
- מתכונים של המעדניה
- בשיתוף אתר הצמחונות הישראלי
- לכל המתכונים של שני צמחוני