המכונית החדשה כל הזמן במוסך? מגיע לכם פיצוי
מה אמור לעשות בעל רכב חדש, אשר מהרגע הראשון מוצא עצמו במוסכים פעם אחר פעם, עם בעיות מכל הסוגים והמינים? אפשר לפנות ליבואן ולבקש להחליף את הרכב, ואפשר גם לפנות לבית המשפט
אם רכשתם מכונית חדשה לחלוטין, ומהרגע הראשון היא האכילה אתכם מרורים, אתם זכאים לפיצוי מיבואן המכונית. כך עולה מפסק דין שניתן באחרונה על-ידי שופטת בית משפט השלום בתל אביב, שרון גלר. נכון, גלגלי הצדק טחנו גם כאן ממש לאט, אבל בסופו של יום, הצדק ניצח.
עוד בערוץ הרכב:
- חידוש רישיון לבני 40 רק אחרי בדיקת ראייה
גליה כהן רכשה בשנת 2002 סיטרואן סקסו מיבואנית המכונית, חברת דוד לובינסקי. אלא שמהר מאד גילתה כי הקניה שעשתה אינה כה מוצלחת. זה התחיל מרעשים בהגה, המשיך בבעיות התנעה, אזעקה לא תקינה ותקלות במערכת ההזרקה שחייבו החלפת חיישן לחץ, סעפת יניקה וטיפול במערכת ההזרקה. בהמשך גילתה עוד כמה הפתעות לא נעימות. למשל בעיות בתיבה האוטומטית שהחלו אחרי כתשעה חודשים, שאת חלקם הלא-קטן בילתה במוסך.
לאחר חודש נוסף החלו בעיות במערכת הזרקת הדלק, הוחלף חיישן חמצן ולאחר מכן הוחלף המצנן. כאשר הרכב היה בן שנה החלו שוב בעיות בתיבת ההילוכים, וזו הוחלפה בשלמותה. לא עבר זמן רב ונדרשה החלפת סלילי הצתה, ואז שוב קרסה תיבת ההילוכים. אגב, זו רשימה חלקית בלבד.
סבלנותה של כהן פקעה. היא פנתה ללובינסקי ודרשה להחליף את הרכב. התשובה שקיבלה היתה כי החברה מצרה על השתלשלות העניינים, ומציינת כי יתכנו ליקויים שלא ניתן לצפותם מראש, וכי בשל כך ניתנת אחריות יצרן לשנה. הדרישה להחלפת הרכב או החזר כספי נדחו בנימוק כי "תנאי האחריות אינם כוללים את המבוקש במכתבך". כהן החליטה שלא לוותר ובאמצעות עו"ד אילן אלמקייס פנתה שוב לחברה, וביקשה לקבל התחייבות להסדרת תקלות ולהחזרים כספיים בגין הטיפולים הרבים וירידת ערכו של הרכב. בלובינסקי לא ממש השתכנעו, אך הבהירו כי לפנים משורת הדין, הם מוכנים להעניק ללקוחה המאוכזבת טיפול שיגרתי שוטף ללא תשלום.
בינתיים המשיכו התקלות, כולל מנוע ששבק לגמרי. אלא שאז טענה לובינסקי כי עברה כבר תקופת האחריות, ולכן על הלקוחה לשלם עבור התיקון. גם תיבת ההילוכים קרסה בשלישית ובמהלך אחת הנסיעות נשברו ציריות. גליה כהן נדרשה אגב לשלם מעל ל-10 אלפים שקלים תמורת תיקונים אלה.
בעקבות כך הוחלט להגיש תביעה לבית משפט השלום בתל אביב, ולתבוע מהחברה 60 אלף שקל בגין הנזקים ואובדן ימי עבודה. יש לציין כי התביעה הוגשה כאשר הרכב היה כבר בן שש. במהלך הדיון בבית המשפט נגרם אגב לרכב אובדן-מוחלט בתאונה, וחברת הביטוח פיצתה את כהן במלוא ערכה של המכונית. זה לא מנע מכהן להמשיך בהליך התביעה.
לאחר שהחל כבר שלב ההוכחות והחקירות, החליטה השופטת לנסות לקצר את ההליכים, זימנה את הצדדים והציעה לפסוק בפרשה לפי סעיף 79 א', המאפשר לפסוק על פשרה מבלי שיש לנמק את הפסיקה. בעלת הרכב תקבל כך פיצוי, ואילו מחברת לובינסקי ימנע תקדים העשוי לשמש גם לקוחות אחרים שנאלצים להכנס למוסכים עם רכב חדש. פסק הדין קבע שלוביסנקי תשלם לגליה 15 אלף שקל, ו-2,000 שקלים נוספים כהוצאות משפט.