ריק פרי: אובמה נאיבי, מדיניותו במזה"ת מסוכנת
המועמד הרפובליקני המוביל התייצב לצד ישראל ערב פתיחת העצרת באו"ם, והבהיר כי "לא היינו עומדים היום על סף תהום אילולא אובמה". גם רומני תקף את הנשיא: ניסה לזרוק ישראל תחת גלגלי האוטובוס
המועמדים הרפובליקנים לנשיאות ממשיכים לתקוף את אובמה - גם על רקע פניית הפלסטינים לאו"ם. "מסוכנת, נאיבית ומוטעית" - כך תיאר מושל טקסס, ריק פרי, המתמודד המוביל על המועמדות הרפובליקנית לבית הלבן, את מדיניות הנשיא במזרח התיכון. ערב פתיחת העצרת הכללית של האו"ם, הבהיר פרי בדבריו בכנס בניו יורק: "לא היינו עומדים היום על סף תהום, אל מול מהלך כה מסוכן, אילולא אובמה".
ימים מתוחים לקראת ההצבעה באו"ם:
- יעלון: מצבנו סביר, אבל צריך להיערך לרע מכל
- דרמה באו"ם: גבון הודיעה שטרם החליטה
- נתניהו הבטיח לחברי הליכוד: "נעמוד על זכויותינו"
שר החוץ הפלסטיני: משכנעים את בוסניה וניגריה- מאות מתנחלים צעדו בגדה: "לא למדינת מרצחים"
לטענת פרי, המועמד המוביל בסקרים, ההתנהלות של אובמה אל מול הישראלים והפלסטינים הייתה "נאיבית ויהירה, מוטעית ומסוכנת. המדיניות שלו, שמעניקה משקל שווה לטענות הישראלים והפלסטינים, בהם גורמים העומדים מאחורי פעילות טרור, היא בגדר עלבון מסוכן", הוא הוסיף.
פרי מתח ביקורת על מטרתו המוצהרת של אובמה, לפיה כל משא ומתן צריך להיות מבוסס על גבולות 67', וכן הביע תמיכה בבנייה בהתנחלויות - אותה קרא אובמה להקפיא. הוא הבהיר כי כל ירושלים צריכה להיות חלק מישראל, ואף רמז כי בכוונתו להעתיק את מקום מושבם של דיפלומטים אמריקניים מתל-אביב לירושלים. "בממשל שלי, אם מישהו ירצה לעבוד עבור מחלקת המדינה האמריקנית, הוא יעבוד בירושלים".
מיט רומני, מועמד רפובליקני נוסף שהתייחס לנושא בהודעה שפרסם קודם לכן, כינה את האירועים הצפויים באו"ם "אסון חסר כל תיווך". הוא האשים את ממשל אובמה בניסיונות חוזרים ונשנים על פני שלוש שנים, "להשליך את ישראל תחת גלגלי האוטובוס" ולערער את עמדתה במשא ומתן מול הפלסטינים. הוא קרא לאובמה להבהיר מעל כל ספק את מחויבותה של ארה"ב לביטחונה של ישראל, ולהבטיח לקצץ בתמיכה בפלסטינים אם יצליחו בפנייתם לאו"ם.
גם הדמוקרטים מתחו ביקורת
התמיכה החד משמעית שהביעו המועמדים בירושלים מיועדת לא רק להחניף ליהודי ארה"ב - גם הנוצרים האוונגליסטים, התומכים בישראל ומהווים אחוז ניכר מהמצביעים הרפובליקנים, הינם קהל יעד משמעותי לא פחות. פרי אף ציין בדבריו כי השתייכותו לדת הנוצרית היא אחד ממניעיו בגיבוש מדיניות החוץ שלו. "כנוצרי, מוטלת על החובה עלי לתמוך בישראל, כך שמבחינתי זה פשוט למדי".
גם המועמדת הרפובליקנית מישל בקמן, המזוהה עם תנועת "מסיבת
התה", תקפה את אובמה בראיון לרשת CNN אתמול, וציינה כי "ישראל נתנה יותר מדי מאדמתה. ישראל נתנה את רצועת עזה וקיבלה רקטות קסאם שהמשיכו לעוף לכיוונה. ישראל נתנה אדמה תמורת שלום אבל לא מקבלת אותו. אובמה דרש מישראל לחזור לקוי 67' שאינם ברי הגנה. ארה"ב צריכה לעמוד לצד ישראל", אמרה.
נשיא ארה"ב ספג ביקורת גם מצד מפלגתו שלו. הלילה פרסמו 14 סנאטורים – בהם שבעה דמוקרטים - קריאה לאובמה להשתמש בנאומו בעצרת הכללית לביצור תמיכתה החזקה של ארה"ב בישראל. "העולם צריך לשמוע ממך באופן חד-משמעי שישראל - ידידתנו, בעלת בריתנו והשותפה האסטרטגית שלנו - אינה לבדה מול האיומים האלה", כתבו הסנאטורים לאובמה.