שתף קטע נבחר
צילום: index open

אתגר עיצובי: לשפץ רק קומה אחת

מעצבת פנים קיבלה משימה לא שגרתית: תכנון ושיפוץ רק קומה אחת בבית פרטי, שהיתה מעוצבת בסגנון מיושן. למרות התקציב המוגבל, החלל הפך למואר ועדכני, תוך שדרוג הריהוט המקורי, שבירת קירות ותוספות צבע. צפו בתוצאה

מעצבי פנים זוכים לעתים במשימה מרתקת ושונה מהפרויקטים אותם הם מבצעים בשגרה. הזדמנות שכזו נפלה בחלקה של מעצבת הפנים דנה שקד, שהתבקשה לתכנן שיפוץ של קומה תחתונה בלבד בבית גדול, מבלי לגעת כלל בחלקיו האחרים.

 

 

בבית מתגוררים ארבעה דיירים. גודלה של הקומה התחתונה משתרע על פני 80 מ"ר, הכוללים מטבח, סלון, מבואה וחדר אורחים. במקור כלל החלל בקומה זו את המטבח והסלון, בסגנון עיצובי מיושן. הם היו מחופים בעץ באופן עמוס, התקרות הונמכו ללא סיבה מוצדקת והיו אזורים צפופים רבים שלא נוצלו היטב.

 

צילום: תומר רובנס

 

 

המעצבת, ב"ריקוד משותף" עם בעלת הבית כפי שהיא מכנה זאת, הצליחה לתכנן בזמן קצר יחסית בית מגורים בסגנון אקלקטי, המשלב בין מספר סגנונות ומשחק על הציר שבין הכפרי למודרני. "לרוב מכתיב הלקוח כיוון מסוים שאני עובדת לפיו, או שאני זו שמציעה לו את הכיוון שנראה לי מתאים", מספרת שקד, "במקרה הזה, העבודה הייתה מבוססת לגמרי על שותפות, וביני לבין בעלת הבית נוצרה אינטראקציה מיוחדת מאוד".

 

פונקציונאליות ותחושה ביתית

השתיים אכן עשו עבודת שטח מאומצת. הן שוטטו יחדיו וחיפשו את החומרים הרצויים והמתאימים ביותר. העבודה כללה לדברי שקד, "המצאה מחדש" ושדרוג של אלמנטים קיימים רבים. תקציבן היה מוגבל אמנם, אך החיפוש אחר פריטים ייחודיים וההנאה הגדולה של שתיהן מתהליך היצירה חיפו על כך. בנוסף הן הקפידו על פונקציונאליות ותחושה ביתית.

 

הקו המנחה של השתיים היה קודם כל ליצור ארגון שונה של חלל הקומה התחתונה, על מנת להכניס אור רב לחלל החשוך שהיה שם. בנוסף הן ביקשו לנצל את השטח הקיים בצורה חכמה יותר. משום כך נשברו קירות רבים, נוספו חלונות, והמטבח והסלון הוגדלו באופן משמעותי והם חולקים כעת חלל אחד פתוח ומואר.

 

הריהוט המקורי של הסלון הושאר על כנו, אך בזכות שבירת הקיר ניתן היה להציב את פריטי הריהוט באופן אחר, המעניק לחלל מראה רענן ועדכני. על קירות הסלון יושם "שליכט" עדין של צבע, כאשר הספות הן בצבעי חום-אפור והכורסאות מעוטרות בדוגמא אתנית.

 

וויטרינת העץ בשילוב זכוכית, משתלבת היטב עם הגוון של רצפת הצפחה. הצפחה הינה אבן שקשה מאוד לעבוד איתה בשל המבנה הרב שכבתי שלה, ולכן השימוש בה אינו נפוץ בחללי פנים. אך דווקא השילוב שלה עם פריטי הריהוט ועם צבע הקירות יצר מראה חם וטבעי שהיה חיוני לבעלי הבית.

 

מעל השולחן בפינת האוכל נתלתה מנורת שנדליר מודרנית ומתחת לחלון שהורחב נוצרה נישה, המשמשת כדרגש ישיבה בסגנון מרוקאי, מחופה שפע של כריות צבעוניות ומזמינות. לדבריה של שקד, זו הפינה החביבה ביותר על בני הבית.

 

אי בסגנון פרובנס

מפינת האוכל ממשיכים אל המטבח, שבו בוצע השינוי הדרמטי ביותר. שם המשחק כאן הוא פרקטיות המשלבת נגיעות אישיות. במקור, היה כאן מטבח קטן עם ארונות פורמייקה מיושנים מאוד, עם ניצול רע מאוד של חללים היכולים לשמש לאחסון.

 

המענה שנתנה לכך המעצבת הוא יצירת אי בסגנון פרובנס במרכז המטבח, ובו מגירות רחבות ומשטח עבודה מעץ. מעל האי נתלה מתקן ברזל יפהפה שהוזמן במיוחד אצל מסגר אמן, ומשמש לתלייה של סירים ומחבתות. על התקרה מוקם גוף תאורה מודרני שצורתו מאורכת ונדמה כמרחף באוויר, אך משתלב היטב בחלל המטבח המעודן.

 

בעלת הבית, שחיבתה לאבן הצפחה גדולה, בחרה להשתמש בה גם מעל הכיריים במקום הקרמיקה שאנו רגילים לראות, בשילוב גופי תאורה, מה שהעניק להם מראה מקורי עם "טוויסט" מעניין. הארונות עצמם הוחלפו לארונות עץ בגוון לבן בשילוב ידיות מתכת דקיקות ומוארכות, שיחד עם השטח שהורחב, יוצרים אף הם תחושה של חלל מרווח, מעוצב ואוורירי, אך גם נוח ושימושי.

 

המעצבת ובעלת הבית בחרו בקפדנות את פלטת הצבעים, כדי שלא לייצר תחושת עומס. מדרגות השיש העולות לקומה השנייה שודרגו ונצבעו בצבע מיוחד לאבן וגופי תאורה רבים שעוצבו במיוחד הותקנו בפינות שונות בקומה המשופצת, כדי להוסיף נופך מיוחד לאווירה בחלל זה.

 

הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מבט כולל על החלל
צילום: תומר רובנס
מומלצים