שתף קטע נבחר

בית שמש: ילדי חינוך מיוחד בלי מסגרת

בשל מחלוקת מתמשכת בין העירייה לבין עמותה שמזוהה עם המגזר החרדי, לא נמצא מקום חלופי לבית הספר "סולם יעקב" שנאלץ להתפנות. אחד ההורים: הילדים נופלים קורבן

העימות הפוליטי בין חרדים וחילונים בבית שמש נמשך, ובשל כך צפויים להיפגע 24 תלמידי חינוך מיוחד בעיר שהחל מהשבוע הבא עלולים להישאר ללא מסגרת: בית הספר "סולם יעקב", יפונה בקרוב בשל העובדה שהוא פועל ללא היתר, והגוף החרדי המפעיל את המוסד, עמותת "סולם", דורש מהעירייה לספק לו מבנה חלופי בשכונה חילונית בעיר. בעירייה טוענים שמדובר ב"סחטנות חרדית", וכי על העמותה למצוא ולממן מקום חלופי בעצמה.

 

עוד על העימות החילוני-חרדי בבית שמש:

 

בית הספר לחינוך מיוחד "סולם יעקב" פועל זה כמה שנים בדירה שכורה בשכונה חילונית בבית שמש. לפני כשנה פנו תושבי השכונה לבית המשפט בבקשה לפנות את המוסד החינוכי בטענה למפגעי רעש ואלימות. לאחרונה קיבל בית המשפט את טענותיהם והורה להעביר את 24 התלמידים למוסד במבנה אחר.

 

הפגנת חרדים בבית שמש. "השתלטות החרדים על מבני ציבור בעיר" (צילום: בן קלמר) (צילום: בן קלמר)
הפגנת חרדים בבית שמש. "השתלטות החרדים על מבני ציבור בעיר"(צילום: בן קלמר)

  

עמותת "סולם" הפרטית מזוהה עם המגזר החרדי בבית שמש, על אף שהיא מעניקה שירותים לתלמידים מכל המגזרים. בעירייה חוששים כעת כי העמותה תנצל את פינוי המבנה ותעביר אותו לשימוש של מוסד חרדי מובהק, כחלק ממה שמגדירים שם כהמשך "השתלטות החרדים על מוסדות ומבני ציבור בעיר".

 

בין הפטיש לסדן נמצאים כאמור 24 התלמידים במוסד, ואביו של אחד מהם אומר היום (ה'): "הילדים שלנו נופלים קורבן למאבקים פוליטיים בין החרדים לחילונים והתחושה היא קשה מאוד. מדובר בתלמידים בעלי לקויות שחייבים שגרה ומסגרת קבועה. כל מעבר שלהם ממוסד חינוכי אחד לאחר פוגע בהתפתחותם. ניסינו לפנות לכל הגורמים הרלוונטיים אך בינתיים ללא תוצאות. בשבוע הבא התלמידים אמורים להתפנות מהדירה בה מתקיימים כעת הלימודים ואנו חוששים שהם יוותרו ללא מסגרת מתאימה. אותנו לא מעניינת פוליטיקה. אנחנו רק רוצים שהילדים יקבלו מענה חינוכי כפי שהעירייה מחויבת על פי החוק".

 

ריצ'ארד פרס, מחזיק תיק החינוך בעיריית בית שמש, טוען כי "מדובר בסחטנות חרדית. סולם היא עמותה חרדית פרטית ולכן באחריותה ומחובתה לדאוג בעצמה למקום חלופי למוסד. משום מה הם מתעקשים לפעול בתוך השכונות החילוניות, על חשבון הקופה הציבורית, ולא בשכונות החרדיות שבהן יש הקצאה לעשרות מוסדות חינוכיים".

 

פרס מוסיף כי הבניין אותו דורשת העמותה להחליף את המבנה הנוכחי של "סולם יעקב" כבר הוקצה לטובת פעילות חינוכית אחרת שנקבעה זמן רב מראש. "עם זאת, כיוון שמדובר בילדים בעלי צרכים מיוחדים, העירייה תנסה לסייע ככל האפשר ולמצוא פתרונות לטובת הילדים", הוסיף. "מדובר בבעיה קשה שכן ממילא אנחנו נמצאים במצוקת מבנים קשה מאוד. חסרות לנו 400 כיתות".

 

עוד כתבות בערוץ החדשות:

 

מעמותת סולם נמסר בתגובה: "'סולם' היא גוף מקצועי, מהוותיקים בארץ בתחום החינוך המיוחד. בעיר בית שמש קיימת מצוקה אמיתית, היות שאין בנמצא בעיר מוסד חינוכי מתאים ועד לא מזמן הילדים בכלל נאלצו ללמוד מחוץ לעיר, במרחק נסיעה של עד שעה וחצי. העירייה פנתה אלינו בשנה שעברה בבקשה לפתוח בית ספר ייעודי בבית שמש,

וראש העירייה אף הצהיר על התחייבות לדאוג למבנה הולם בקדימות ראשונה. המבנה שהיה אמור להתפנות לקראת שנת תשע''ב יועד לבית הספר לאוטיסטים ועל כן פתחנו אותו.

 

"איננו מבקשים חמלה, אלא צדק. מצער לראות שמחזיק תיק חינוך בעיר בישראל,המחויב למימוש זכותם של ילדי העיר לחינוך הולם, מטרפד הסכמים על גב אוכלוסיה חלשה. מצידו הילדים יכולים האוטיסטים לקבל טיפולים מקצועיים על ספסל בגן העיר. המוסר הבסיסי תובע להעביר את המבנה המוקצה לפי ההסכם ולהביא את הפרשיה לסיומה הצודק באופן מיידי".

 

ממשרד החינוך נמסר, כי "על הרשות המקומית להקצות מבני חינוך הולמים לתלמידים הלומדים בשטחה. בשל חשיבות הנושא והמענה שיש לתת לאוכלוסייה בעלת צרכים ייחודיים, מקיימת הנהלת מחוז ירושלים קשר רציף עם הגורמים הרלוונטיים ברשות המקומית בכדי למצוא פתרון מיידי לנושא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיריית בית שמש. מצוקת מבני ציבור
צילום: עיריית בית שמש
מומלצים