שתף קטע נבחר

 

אחרי 5.5 שנים: שוטר שדחף מפגין בעמונה - לדין

ל-ynet נודע כי המחלקה לחקירות שוטרים ממליצה להעמיד לדין משמעתי את פקד אמיר פארס, בגין שימוש בכוח בפינוי המאחז ב-2006, וגם על דיווח כוזב. הדבר התאפשר בעקבות תמונות שהוצגו בתביעה האזרחית נגדו

המחלקה לחקירות שוטרים במשרד המשפטים החליטה להעמיד לדין משמעתי את פקד אמיר פארס, קצין משטרה שבמהלך פינוי עמונה לפני חמש וחצי שנים דחף בכוח וללא סיבה נראית לעין את אחד המפגינים. כך נודע הערב (יום ה') ל-ynet.

 

עוד בנושא אלימות משטרתית נגד מתנחלים:

 

מח"ש גם המליצה למשטרה להעמיד את פארס לדין בגין דיווח כוזב, לאחר שטען כי נפגע מאבן בפינוי ולכן לא יכול היה לעשות שימוש בידיו או לדחוף מפגינים. תמונות שהוצגו במהלך התביעה האזרחית שהגיש האזרח נגד הקצין גרמו למח"ש לפתוח את החקירה מחדש.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

מח"ש דנה בתיק המדובר פעמיים. סמוך לאירוע בפברואר 2006 הגיש האזרח תלונה נגד פארס, אולם אז הכחיש הקצין את המיוחס לו. בסיומה של חקירת מח"ש הוחלט לסגור את התיק מחוסר ראיות. בחקירתו טען השוטר כי בתחילת אירועי עמונה נפגע בידיו ומדבריו ניתן היה להבין, כי מעבר להכחשתו הכללית, גם לא יכול היה לדחוף את המתלונן.

 

אלפי בני אדם פונו, מאות נפצעו בפינוי המאחז עמונה (צילום: עודד בלילטי, איי פי) (צילום: עודד בלילטי, איי פי)
אלפי בני אדם פונו, מאות נפצעו בפינוי המאחז עמונה(צילום: עודד בלילטי, איי פי)

 

לאחר שנסגר התיק, שלח האזרח למח"ש סרטון בו נראה השוטר כשהוא מניף את ידיו במהלך אירועי עמונה. נתבקשה פתיחה מחדש של החקירה בטענה שהשוטר שיקר בנוגע להיות ידיו מוגבלות ולכן גם בנוגע לדחיפתו את המתלונן. הסרטון היה באיכות ירודה, ולמרות שנעשו ניסיונות והושקעו מאמצים, בין היתר באמצעות מעבדות צילום על מנת להפיק ממנו תמונות סטילס באיכות טובה, הדבר לא צלח. לכן התיק נסגר שוב מחוסר ראיות מספיקות להעמדה לדין.

 

בין היתר הוגש גם ערר לפרקליטות המדינה, שבדקה את החלטת מח"ש. הערר נדחה ופרקליטות המדינה אישרה את החלטת הסגירה של מח"ש.

 

התמונות גילו: תג, מספר אישי והנפת ידיים

לאחר שכשל בהליך הפלילי מול השוטר הגיש המתלונן תביעה אזרחית נגד הקצין ונגד המשטרה בבית משפט השלום בירושלים. במהלך התביעה האזרחית חזר הקצין על גרסתו, לפיה לא תקף את המתלונן, וכן חזר על טענתו כי נפגע בידיו ולכן הייתה תנועת ידיו מוגבלת.

 

במהלך חקירתו הנגדית בבית המשפט, לראשונה, הוצגו בפניו תמונות איכותיות בהן השוטר נראה בבירור ובאחת התמונות אף נראה תג השם שלו ומספרו האישי. בתמונות אלו נראה מניף את ידיו. כאשר הוצגו בפניו התמונות והוא נשאל אם הוא מזהה את עצמו, השיב הקצין בשלילה. בספטמבר אשתקד קבע בית משפט השלום בירושלים כי על הקצין לפצות את התובע ב-28 אלף שקלים.

 

בעקבות הפסיקה הוגשה תלונה חוזרת למח"ש בבקשה לפתוח מחדש את החקירה בעניין השימוש בכוח,

וכן בדבר השקרים של השוטר בחקירתו במח"ש ובבית המשפט.

 

בעקבות התמונות החדשות שהתגלו בבית המשפט החליטה מח"ש לפתוח מחדש את התיק ולהורות על העמדתו לדין משמעתי של השוטר בנושא השימוש בכוח. בנושא עדות השקר מח"ש המליצה למשטרה להעמידו לדין, והדבר נתון להחלטת מחלקת המשמעת במשטרת ישראל.

 

במח"ש מבקשים להדגיש כי התמונות החדשות שהתגלו בבית משפט לא הועברו אליהם, גם לא בערר. כן מציינים במח"ש כי בעוד שבבית משפט אזרחי צריך להכריע איזו גרסה מסתברת יותר, בהליך פלילי התביעה צריכה להוכיח את טענותיה מעבר לכל ספק סביר.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
פינוי עמונה ב-2006
צילום: גיל יוחנן
מומלצים