שתף קטע נבחר

 

כינוס "דרבן 3": הפלסטינים הם "קורבנות גזענות"

בשולי העצרת הכללית של האו"ם בניו-יורק נערך הכינוס למאבק בגזענות, אולם ארה"ב, ישראל ו-11 מדינות נוספות החרימו אותו. השגריר רון פרושאור: "לא צריך להיות פרופ' למשפטים כדי להבין שכינוס דרבן נגוע בכתם הגזענות שבו היה אמור להילחם"

כינוס "דרבן 3" למאבק בגזענות נפתח אתמול (יום ה') בבניין האו"ם בניו-יורק לציון עשור לכינוס המקורי שהיה בעיר דרבן בדרום אפריקה. מהכינוס נעדרו גם הפעם ישראל, ארה"ב ועוד 11 מדינות מערביות, במחאה על העיסוק בישראל בכינוס, במקום במוקדי גזענות בוערים בעולם.

 

העצרת הכללית ה-66 - ידיעות נוספות ב-ynet:

 

בכינוס באו"ם הצביעו המשתתפים על הצהרה פוליטית המאשררת את מסמכי כינוס דרבן המקורי לפני עשר שנים, שבה התייחסו לנושא הפלסטיני כ"קורבנות גזענות". אחד הנואמים בכנס היה שר החוץ של איראן, עלי אכבר סאלחי, שדיבר על "הפרת זכויות האדם של המשטר הציוני" כלפי הפלסטינים.

 

ישראל וקנדה היו הראשונות שפרשו מהאירוע ובעקבותיהן פרשו לפי הסדר הולנד, צ'כיה, איטליה, אוסטרליה, ניו זילנד, גרמניה, בולגריה ובימים האחרונים גם בריטניה, צרפת ופולין. ארה"ב הודיעה כבר לפני שלושה חודשים שתחרים את הכינוס לאחר שבמפגשים הקודמים, בדרבן בשנת 2001 ובז'נבה בשנת 2009, נוצלו לקבלת החלטות אנטישמיות ואנטי ישראליות.

 

מזכירת המדינה הילרי קלינטון פירסמה הודעה על היעדרות ארה"ב מהכינוס באו"ם. "בדצמבר שעבר ארה"ב הצביעה נגד ההחלטה כי אנחנו לא רוצים לראות בה את את השנאה והאנטישמיות. כמו מדינות רבות אחרות אנחנו לא נוכחים באימוץ ההצהרה".

 

מפגינים מחוץ לאו"ם שהתחפשו לאחמדינג'אד ובשאר אסד (צילום: שחר עזרן) (צילום: שחר עזרן)
מפגינים מחוץ לאו"ם שהתחפשו לאחמדינג'אד ובשאר אסד(צילום: שחר עזרן)

 

לצד כינוס "דרבן" נערכו באזור האו"ם הפגנות ואירועים אלטרנטיבים לאירוע באו"ם. "מכון הדסון" קיים בקרבת בנין האו"ם אירוע שכותרו "כל הסכנות וחוסר הסובלנות של דרבן 3".

 

שגריר ישראל באו"ם, רון פרושאור, שנאם בפתיחת האירוע אמר כי "לא צריך להיות פעיל זכויות אדם או פרופסור למשפטים בהרווארד כדי להבין שכינוס דרבן נגוע בכתם הגזענות שבו היה אמור להילחם".

 

שגריר ישראל באו"ם קבל על כך שבכינוס באו"ם נואמים אישים "המהווים דוגמה לסובלנות כמו אחמדינג'אד", האשים פרושאור וקבע כי "האו"ם מנציח מורשת של גזענות שהיא מחלה מדבקת".

 

גם ארגון UN Watch הנאבק נגד המועצה לזכויות האדם בז'נבה, ארגן מול בנין האו"ם כינוס אלטרנטיבי. ראש הארגון, הלל נויאר, כתב לפעיליו ותורמיו כי נמנע ממנו להיכנס לכינוס דרבן, אבל הוא הבהיר כי לא יצליחו להשתיק את הארגון, שחשף את הצביעות של הדיקטטורים הגרועים בעולם, אנסים ואנטישמים.

 

"הצגנו את הקורבנות המפורסמים ביותר של האיראנים, סורים, סודנים, סינים, בורמזים, וצפון קוריאנים, שעברו עינויים, נאסרו ודוכאו, וסיפקנו להם בימה עולמית", כתב נויאר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגינים מחוץ לכינוס באו"ם
צילום: שחר עזרן
לא צריך להיות פרופסור למשפטים. פרושאור
צילום: שחר עזרן
מומלצים