טקסס ביטלה הארוחה האחרונה לנידונים למוות
ארוחת שחיתות בלתי ניתנת לעיכול שהזמין הרוצח לורנס ראסל ברואר הקימה עליו זעם של חבר סנאט. בין השאר ביקש חצי קילו בשר, חמאה, צ'יזבורגר, חביתה, פיצה, חצי ליטר גלידה ו-3 בקבוקי בירה. מעכשיו, נידונים למוות יאכלו לפני מותם כמו כולם
לנידונים למוות בטקסס היה לפחות דבר חומרי אחד לשאוף אליו בטרם מותם: הארוחה האחרונה הידועה. ב-2000 הזמין קרל הייסלבץ ג'וניור שתי צלעות חזיר מצופות פירורי לחם ושלוש ביצים מקושקשות. פרנק בזיל ביקש ב-1998 עלי חסה וסלרי. דויל סקילרן אכל אומצה עסיסית ב-1985.
ארה"ב מוציאה להורג:
עם זאת, אמש (יום ה') החליטו רשויות הכליאה במדינה להפסיק את הנוהג המוכר. "ניו-יורק טיימס" דיווח כי "הקש ששבר את גב הגמל" הונח יום לפני כן - הזמנתו של לורנס ראסל ברואר, שהורשע עם אחרים ברצח ג'יימס בירד ג'וניור ממניעים גזעניים.
בטרם הוצא ברואר להורג בזריקת רעל שלשום, הוא הציג את בקשתו האחרונה: שתי חתיכות סטייק עוף עם רוטב ובצלים חתוכים, צ'יזבורגר עם בייקון, חביתה בגבינה, בשר טחון, עגבניות, בצלים ופלפל חריף, קדרת במיה מטוגנת עם קטשופ, כחצי קילו בשר על האש ואיתו חצי כיכר לחם לבן, שלוש טורטיות, פיצת "אוהבי בשר", כחצי ליטר גלידה, שוקולד וחמאת בוטנים עם בוטנים מרוסקים ושלושה בקבוקי בירה שחורה אמריקנית (Root Beer).
ומה אתם הייתם אוכלים רגע לפני? ספרו לנו בטוקבקים
פירוט הארוחה הצית את זעמו של ג'ון ויטמייר, חבר בסאנט של מדינת טקסס, דמוקרט מיוסטון וראש ועדת הצדק הפלילי של הבית. בשיחת טלפון ובמכתב למנהל רשות הכליאה ביקש הסנאטור להפסיק את הנוהג, ולא - הוא יביא לכך שהרשות המחוקקת של המדינה תעביר חוק הקובע זאת.
גם הנרצח לא קיבל ארוחה אחרונה
מנהל הרשות, בראד ליווינגסטון, הגיב לפנייה תוך שעות ספורות ואמר לוויטמייר כי הנוהג הופסק לאלתר וכי הנידונים למוות יקבלו את אותה הארוחה הניתנת לשאר חבריהם לאגף. "אני סבור שדאגותיו של הסנאטור בנושא הארוחה האחרונה מוצדקות", נאמר בהודעה.
לדברי ויטמייר, אין להחלטה כל קשר לעלות מילוי רצונותיהם האחרונים של המוצאים להורג, אלא מדובר בעניין עקרוני. "הרוצח לא אפשר לקורבן ארוחה אחרונה, אז למה לעזאזל עלינו לנהוג בו כידוען שעתיים לפני שאנו מוציאים אותו להורג? אין זה נכון לנהוג כך ברוצח חסר-רחמים. שיאכל את אותה הארוחה בתור יחד עם כולם".
ברואר לא זכה לקבל את מבוקשו המפורט, והסנאטור הלוחמני טען כי הוא ניסה ללעוג להליך ההוצאה להורג כולו. מרשות הכליאה של טקסס נמסר כי אין מידע מדויק לגבי עלות הארוחות האחרונות. לדברי גורמים ברשות, הטבחים בבית הכלא
המאכלס את הנידונים למוות מנסים לענות על בקשות האסירים "במידת הסביר", ומשתמשים במוצרי מזון שכבר נמצאים במטבח. הבקשות בדרך כלל נמסרות שבועיים לפני מועד ההוצאה להורג.
ריצ'רד דיטר, מנהל העמותה "מרכז המידע על עונש המוות", אמר כי לדעתו ההחלטה קטנונית: "אם הליך הארוחה האחרונה נוצל לרעה, אז כנראה יש לשנותו, אבל ישנם פגמים חמורים בהרבה שנמשכים. לדוגמה, בנושא ההליך המשפטי התקין. האסירים היו מעדיפים הרבה יותר לקבל עורך-דין אחרון מאשר ארוחה אחרונה".