מחקר: הורים לא חוגרים כיאות את ילדיהם
מחקר שערך ארגון בטיחות אמריקני מגלה כי אחוז גבוה של הורים המסיעים את ילדיהם ברכב המשפחתי, אינו חוגר כיאות את מושבי הילדים. ובכל זאת, יש שיפור כללי קל בשימוש נכון במושבי בטיחות לילדים
בטיחות ילדים ברכב - יש מקום לשיפור. ארגון בטיחות אמריקני לילדים (Safe Kids USA) מפרסם מחקר המוכיח כי למרות שתאונות דרכים היא הסיבה העיקרית למקרי מוות בקרב ילדים בגילאים 3 עד 14 (נתוני ה-NHTSA), הורים עדיין לא רוכסים כראוי את ילדיהם במושבי בטיחות. לדברי עורכי המחקר, הנושא הכאוב ביותר הוא שימוש באמצעי ריסון עליון במושבי בטיחות, עליו מוותרים הורים כליל, או לא עושים בו שימוש נכון.
ב-NHTSA אומרים עוד כי בפחות משליש מכלי הרכב אשר הגיעו לתחנות מיוחדות המאפשרות להורים לבדוק את תקינות מושבי הבטיחות לילדים, נמצאו עיגונים ראויים למושבי בטיחות הפונים לפנים. 59% בלבד מאלו שעיגנו את המושב עם אותו אמצעי, עשו זאת כהלכה. המחקר כלל 79 אלף בדיקות שנערכו למושבי בטיחות שונים.
נתון נוסף שעולה מהמחקר מצביע על-כך שהורים אינם מכירים היטב את הקריטריונים הקובעים וממליצים מתי יש להסיע את הילד כשפניו לכיוון הנסיעה, ומתי לאחור. על פי נתונים, 41% מהילדים שמשקלם עולה על 10 ק"ג ו-32% של ילדים מעל גיל שנה, ממשיכים לנסוע שגבם מופנה אל כיוון הנסיעה. עם זאת מרוצים שם מעליית רמת מודעות ההורים בכל הנוגע להעברת הילדים בין מושבי הבטיחות השונים, על פי ההמלצות האחרונות.
נתונים נוספים שעלו מהמחקר מעידים כי הורים מיקמו באופן משביע רצון בוסטרים ומושבי בטיחות נישאים (rear-facing convertible seats) הפונים לאחור, באמצעות חגורות הבטיחות. עם זאת מציינים שם, כי הורים התקשו בהתקנת מושבי פעוטות ללא בסיס. כמו כן נמצא כי 98% מהילדים עד גיל 13 נוסעים במושבים האחוריים כפי שמומלץ.