"ההאקרים" של צה"ל: חוקרים מתקדמים טכנולוגית
עם סיומו של קורס חוקרי עבירות מחשב, ינסו בצה"ל לעקוב בצורה מתקדמת יותר אחר פרסומים ממוחשבים על התעללות בפלסטינים ולאתר כוונות חיילים שעומדים להתאבד
המלחמה בעבירות המחשב מגיעה גם לצה"ל: על רקע הגידול בשנים האחרונות בעבירות פליליות בצבא שבוצעו או תועדו במחשבים ובטלפונים ניידים, הוחלט במשטרה הצבאית להקים בחודשים האחרונים את מפלג עבירות המחשב, במסגרת יחידת ההונאה שהחלה גם היא לפעול רק לפני כשנה וחצי. על הכוונת: התעללות בפלסטינים ואיתור מוקדם של כוונות מתאבדים.
צבא ממוחשב - כותרות אחרונות ב-ynet:
- "רמזור" צה"לי: תוקפים - ועוקבים בזמן אמת
עוד בערוץ החדשות :
- השב"ס יפצה אנס שלא קיבל עט ונייר במאסר
בימים האחרונים הסתיים במשטרה הצבאית אחד הקורסים הראשונים לחוקרי עבירות מחשב במפלג. ל-30% מהחניכים בקורס יש רקע בתחום המחשבים, שכולל גם יכולת פריצה ופיענוח של מערכות מחשוב. בקורס משתתפים גם גורמים מקבילים מהמשטרה, השב"כ, המחלקה לחקירות שוטרים, רשות המיסים ועוד.
חניכי הקורס לומדים לנצל מידע שהופק מטלפונים ומחשבים של חשודים, כמו גם מאמצעי זיכרון נייד. "את החיפוש אנחנו מבצעים באמצעות תוכנה מיוחדת, שמסננת עד לפרטים הקטנים", אמר ל-ynet ראש מפלג ההונאה, רב סרן יניב חורש. "התוכנה מצליחה לשחזר יומני שיחות שנמחקו, ואף הודעות ישנות, הטכנולוגיה המתקדמת מאפשרת לחוקרים לשחזר מיקומים גיאוגרפיים של חשודים, במידה ואלו יציגו אליבי שלא יאומת".
לדברי חורש, "אנו מנסים תמיד להיות צעד אחד קדימה מבחינה טכנולוגית ומבצעים אלפי חיפושים בשנה. החוקרים מתחקים וחוקרים גם ניסיונות אובדניים של חיילים, שהשאירו הודעות אחריהם בטלפונים או במחשבים".
חשיפת עבירות פליליות באמצעות המחשבים או הטלפונים החכמים הגיעה לשיאה השנה, כאשר במסגרת תיק לחקירת שימוש בסמים גילו החוקרים, "על הדרך", אונס שביצעו שני חיילים בטרם גיוסם ותיעדו את האירוע הקשה במצלמה הסלולרית שלהם.
אלא שבקורס נותנים דגש גם לסוג אחר של פעילות ממוחשבת, המתעדת התעללות בעצירים פלסטינים. במשטרה הצבאית הסבירו כי לעיתים קיים קושי לאתר מי צילם את התמונות ואם קיימות תמונות נוספות שלא הועלו לרשת. בכפוף לכך, נוצר שיתוף פעולה גם עם הנציגות הישראלית של פייסבוק ומתבצעות פעולות חקירה מורכבות יותר.
Read this article in English