משאירים מקום לאוכל: שולחנות החג של הסלבס
ג. יפית מאמינה בטאצ'ים הקטנים, למיקי בוגנים יש עקרונות בתחום המתנות ושירז טל וחיים כהן חלוקים לגבי הכלים החדפעמיים - יש אנשים שלוקחים ברצינות את עיצוב שולחנות החג.מדור העיצוב של נדל"ן חוגג שנה חדשה
כולנו פחות או יותר יודעים איך אנחנו אוהבים שנראה עיצוב שולחן החג שלנו, מה אנחנו אוהבים לתת בתור אורחים, מה אנחנו שונאים לקבל בתור מארחים ואיזו דודה אנחנו ממש לא שמחים לפגוש בכל חג. שאלנו כמה ממפורסמי ארצנו כיצד הם אוהבים את שולחן ראש השנה שלהם, מה הם לעולם לא יסכימו שיהיה על שולחן החג, מה הם אוהבים לתת כאורחים ולקבל כמארחים ועוד - אז איך הסלבס מעצבים את ראש השנה שלהם?
ג. יפית: "הטאצ'ים הקטנים עושים את העניין"
את טיפוס של מארחת או של מתארחת?
"אני בדרך כלל מארחת, בכל ליל שבת יש אצלי מעל 20 איש. במקרה בחג הקרוב אני מתארחת בערב החג אצל אמא של מאיה".
איך את מעצבת את שולחן החג שלך?
"אני אוהבת עיצוב מחבק נעים וכיפי. כלי האוכל שלי הם נייטראליים ומתאימים לסטים שונים של מפות ומפיות ובכל שבוע אני מוציאה מערכת שונה של מפה, מפיות תואמות ופיצ'יפקעס קטנים לאוירה כיפית ונעימה, כולל פרחים של שישי שבת כמובן.
"בראש השנה אני אוהבת לבן, לבן עתיק עם מחזיקי מפיות מכסף", מוסיפה יפית, "אני אוהבת מאד מפיות בד לבנות עם אז'ור (הרקמה העתיקה של פעם- נ.כ.ש). אני תמיד מוסיפה למפה הלבנה אלמנט של כסף או של זהב. זה נשמע קצת קיטשי אולי אבל זה לא. הזהב או הכסף הם בנגיעות.
"אני אוהבת לשים על השולחן גם פמוטים. אני משלבת לפעמים גם טאצ'ים של פרחים ושל נרות, הטאצ'ים הקטנים האלה עושים את העניין בסופו של דבר ובגלל שאני מאד נהנית מעניין עיצוב השולחן אני תמיד מחפשת בנסיעות שלי בארץ ובחו"ל פריטים מיוחדים שיוסיפו לשולחן".
מה את פחות אוהבת שעושים עם עיצוב שולחן החג?
"אני אישית לא אוהבת שולחן חג שהוא בופה, לא אוהבת כשאוכלים עם הצלחת על הברכיים, פחות מתחברת לזה. בחג אני אוהבת שולחן יפה שכולם יושבים סביבו".
מה דעתך על הטרנד של הכלים החד פעמיים המעוצבים לחגים וארוחות חגיגיות?
"לא בבית ספרי, חס וחלילה!"
מהו הטיפ שלך לעיצוב שולחן?
"מי שהולך על צבע, שיראה את הצבע שהכי הולך בבית ועל פי זה יעצב את שולחן החג. אפשר לקנות מפה מבד חלק, ולהתאים את הצבע הנוגד במפיות, זה מקפיץ את מראה השולחן ובאמת בכלום כסף. גם טבעות למפיות אפשר למצוא בגרושים, קונים טבעות בזהב או בכסף, לפי המוטיב שבחרנו, ומשם זורמים. לסיום הסטיילינג אני אוהבת להוסיף לשולחן ענף תמרים, כמה רימונים או פרי אחר בתור קישוט, גם התוספת הקטנה הזו משדרגת לגמרי את כל מראה השולחן והופכת אותו לחגיגי".
ליהיא גרינר: תשאירו מקום גם לאוכל
את יותר מארחת או מתארחת?
"אני אוהבת לארח אבל עכשיו בארץ אני יותר מתארחת, כי יש לי דירה פיצית. השנה אני טסה לארה"ב לחגים ואני אעזור לאמא שלי לארח".
מה חשוב לך שיכלול עיצוב שולחן החג שלך?
"אני אוהבת שולחן חג קלאסי, לא עמוס מידי כי צריך להשאיר גם מקום לאוכל, אני לא אוהבת שיש הרבה דברים באמצע השולחן שאי אפשר לראות את האנשים או את האוכל.
"יש לאמא שלי טעם מעולה ולמדתי ממנה, בחג תמיד נשתמש במפה לבנה גדולה חדשה ואנחנו מאד אוהבים לקשט עם רימונים מפלסטיק, תפוחים אמיתיים על השולחן, צלוחיות מיוחדות לדבש, כל מיני דברים מיוחדים שמוציאים במיוחד בכל ראש שנה מהארון. פרחים אנחנו לא שמים, בהתחלה נשים נרות אבל כשמתיישבים מזיזים אותם כי בסוף מה שהכי חשוב לי זה הבישולים".
מה דעתך על הטרנד של הכלים החד פעמיים המעוצבים לחגים וארוחות חגיגיות?
"אני מאד אוהבת, הכלים החד פעמיים מעוצבים עכשיו ממש יפה ומגניב, זה נראה ממש כמו מתכת, אם זה הייתי אני מארחת הייתי בכיף מארחת בחג עם חד פעמי, אבל אמא שלי אוהבת אמיתי".
ומה לגבי מתנות למארחים?
"אני מביאה פרחים או איזה מן יודאיקה לחג או ואזה, כל דבר לבית. השנה קניתי לאמא שלי שתי מפות ממש יפות לשולחן החג, וכל שנה אני מביאה גם פרחים".
חיים כהן: "כלים חד פעמיים - חוסר תרבות"
בחגים אתה יותר מארח או מתארח?
"בחג אני מתארח אצל חמותי על בסיס קבוע, אני לא הולך למישהו אחר, לארוחת חג אצל חמותי אני בדר"כ מכין את מנת הדגים, כשאני מארח אצלי בבית אני כמובן מבשל הכל".
מה חשוב לך שיכלול עיצוב שולחן החג שלך?
"קודם כל מפה לבנה בשביל אוירת החג, אני אוהב עריכה חגיגית, בלי פרחים, פמוטים או אגרטלים, בחג רוב האוכל נמצא באמצע השולחן, יש הרגשה של משפחה, של ביחד, של 'שרינג', וכל מקום פנוי מנוצל לטובת צלחות הגשה".
מתנות למארחים?
"זה מאד אנדיבידואלי אבל כשאני מגיע להתארח אני אוהב להביא בקבוק שמן זית שאני בוחר ושאני יודע שהוא טוב ואיכותי. אנשים אוהבים כאלה מתנות כי ההיצע של שמן זית, לדוגמה, הוא מאד גדול ובגלל ההיצע אנשים לא יודעים מה לבחור, מה נחשב טוב, אבל כן רוצים להתנסות ולדעת, אז כשאני מביא משהו מובחר אני חושב שזה מאד משמח".
מה דעתך על הטרנד של הכלים החד פעמיים המעוצבים לארוחות חג?
"לא בבית ספרי! זה פתרון, זו לא דרך חיים. בבית אין כלים חד פעמיים, אני מקבל מזה חררה, זה מזעזע אותי, בעיני זה חוסר תרבות וכבוד לאוכל ולבנאדם שיושב לשולחן. זה מקסימום יכול להיות פתרון לכמה חברים לפיקניק, למשהו מהיר בגינה, וגם אז הייתי משתמש רק בכלים ולא בסכו"ם חד פעמי, אבל ברמת החג? ממש לא, אלוהים ישמור".
שירז טל: "די לצלחות ההגשה"
את יותר מתארחת או מארחת?
"בגדול בחגים אני מתארחת אצל משפחה, גם השנה, אי אפשר חג לא אצל אמא, זה לא עובד ככה".
מה חשוב לך שיכלול עיצוב שולחן החג שלך?
"שיהיה יפה ונעים, עם כל הכבוד הקישוטים מגיע כבוד לאוכל, הדבר החשוב. אבל אני מאד אוהבת להכנס ולראות שולחן יפה, אני אוהבת אלגנטי, לבן עם זהב, נגיעות של בורדו, כתום. בשביל אוירת החג אני חושבת שחשוב שימוש בלבן ובזהב. אמא שלי עושה עבודה מעולה, יפה אלגנטי, לא יותר מידי, תמיד אני אומרת לה שחבל להרוס את השולחן עם האוכל".
מה דעתכם על הטרנד של הכלים החד פעמיים המעוצבים לחגים וארוחות חגיגיות?
"האמת? זה גאוני, הכל הולך אחר כך לפח וחוסך עבודה. קצת קשה לחשוב על אוכל חג בכלים חד פעמיים אבל אם אני אארח נראה לי שזה יהיה הפתרון. אולי לא לחג, חג זה חג, יש אוירה מרגשת ואנרגיה חגיגית מיוחדת, אז בחג נעשה מאמץ ונרחוץ כלים"
איזו מתנה את מביאה לחג?
"אני אוהבת בדרך כלל דברים קטנים ויפים, חמסות, קעריות קטנות, תמונות, מסגרת יפה... אמא שלי תמיד אומרת ש'עוד צלחת הגשה אחת ולא יהיה מקום לשים בארון', כולם מביאים את אותו הדבר תמיד אז לפני כמה שנים שיניתי והתחלתי לגוון".
מיקי בוגנים: לא להביא כלי בית כמתנה
מה חשוב לך שיכלול עיצוב שולחן החג שלך?
"אני בא ממשפחה מרוקאית חמה, אוהב שולחן מלא בעיקר באוכל טעים וכשמדובר בשולחן חג, לא מתעסק בקישוט!"
מתנה למארח?
"אני מנסה תמיד לקלוע לטעם של הבנאדם ולהתאים את המתנה למה שהוא אוהב, אבל מה שכן, לעולם לא אביא כלי בית כמתנה".
אלירז שדה: העיקר שלא יהיו כלים
אתה יותר טיפוס של מארח או של מתארח?
"של מתארח. בחג אני עם המשפחה, איפה שאמא שלי עושה, אני איתה".
מה חשוב לך שיכלול עיצוב שולחן החג שלך?
"אוכל. לא שם לב כל כך לעיצוב ודברים כאלה".
מתנה למארחים?
"אני סוגר תמיד בפרחים, אמא שלי מביאה תמיד משהו יפה לבית".
וטרנד החד פעמיות?
"אחלה דבר! הכל הולך, העיקר לא לעשות כלים".
הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"