לא רק תפוח בדבש: 4 מנות מתוקות
הדבש הוא מרכיב נפלא לא רק כתוספת לקינוח אלא גם למנות מורכבות הכוללות בשר ודגים. אספנו עבורכם ארבעה מתכונים שמתאימים לכל ארוחה חגיגית
פילה מוסר ים ברוטב דבש
מתכון של שף סמי בולליס, מסעדת נחלה
המרכיבים:
דג מוסר ים, פרוס ל-2 פילטים
1 סלק בינוני
עוד בערוץ האוכל:
- פותחים שולחן לחג: הארוחה הטריפוליטאית של משפחת גבסו
- מיקי שמו מבשל עם אמא לראש השנה
- האימפריה מכה שנית: קינוחים אוסטרו-הונגריים לחג
- לכל מתכוני החג של ערוץ האוכל
לרוטב:
5-6 עלי לואיזה
15 גרם חמאה
15 גרם דבש
10 מ"ל תרכיז סיידר תפוחים
40 מ"ל סודה
2 כפות מיץ לימון
1 כף יין לבן
קורט מלח
צ'ילי לפי טעם
אופן ההכנה:
- מבשלים את הסלק במים ומניחים בצד. לאחר שהוא מתקרר חותכים אותו לקוביות קטנות.
- ממיסים במחבת את החמאה ומוסיפים את הדבש, הסיידר, ועלי הלואיזה. מערבבים ומחברים הכל, מוסיפים את היין, מיץ הלימון והסודה. מוסיפים מלח וצ'ילי לפי הטעם.
- את המוסר צולים על הגריל או על מחבת פסים.
- מניחים את הפילה על צלחת, יוצקים את הרוטב ומפזרים קוביות סלק.
צלע בקר בזיגוג דבש נענע ותפוזים
מתכון של שף יניב עדן, מיט אנד ווין
המרכיבים:
1.2 ק"ג צלע בקר
למרינדה:
2 ענפי תימין
200 מ"ל דבש
3 שיני שום, קצוצות
100 מ"ל מיץ תפוזים
50 מ"ל מיץ לימון
נענע קצוצה מענף אחד
100 מ"ל שמן זית
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מלח אטלנטי
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי המרינדה יחד.
- משרים את הנתח במשך לילה שלם במקרר בתערובת המרינדה.
- צולים את הנתח על הגריל או במחבת פסים במשך 5 דקות מכל צד.
- מעבירים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך כ-20 דקות עד לקבלת דרגת צלייה מדיום.
- מדי פעם פותחים את התנור ומושחים את הנתח במרינדה שנותרה ומגישים.
אווז ברוטב הדרים עם נגיעות של דבש
מתכון של שף עופר חרמוני, יקיניקו טנקה
המרכיבים (ל-4 אנשים):
4 יחידות חזה אווז (ניתן להחליף לסוג בשר אחר כמו חזה עוף או בקר)
1 לימון פרוס לפרוסות דקות ככל האפשר
לציר:
1/2 1 כוס מים
1/2 כפית אבקת דאשי
1 לימון שלם סחוט
1/2 1 כף דבש
1 כפית סוכר חום
2 כפות מירין
2 כפות סאקה
1 כפית סויה
3 שיני שום כתוש
קורט פלפל שחור
1 אצבע ג'ינג'ר מקולפת וחתוכה לשערות דקות
אופן ההכנה:
- מורידים שכבה דקה (כחצי ס"מ) של שומן חזה האווז ופורסים אותו לפרוסות דקות ככל האפשר לרוחב.
- שמים בקערה את כל חומרי הציר ומערבבים את כולם יחד עד שהסוכר והדבש נמסים וכל המצרכים הופכים לתערובת אחידה.
- מניחים במחבת ללא פסים. צולים במשך חצי דקה את האווז ואת פלחי הלימונים על אש גבוהה.
- שופכים את כל הציר על האווז, מכסים וצולים במשך דקה על אש גבוהה ומגישים.
טארט שקדים, תפוחים ורימונים
מתכון של שף-קונדיטור זוהרה ריף, בית קפה קונדיטוריה זוהרה ריף
המרכיבים:
1 כפית קינמון
3 כפות דבש
1/2 כוס רימונים
לקרם שקדים:
140 גרם חמאה
140 גרם אבקת סוכר
140 גרם אבקת שקדים
3 ביצים
20 גרם רום לבן
לבצק:
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח
1 ביצה
לתפוחים:
4 תפוחים פרוסים כמניפות
לאפייה:
חבילת גרגירי חומוס
אופן ההכנה:
- מכינים את קרם השקדים: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר לקרם, מוסיפים אבקת שקדים ושוב מערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה ביצים טרופות. לאחר שכל הביצים התמזגו במסה, מגבירים למהירות גבוהה עד לקבלת מסה אחידה וחלקה. מנמיכים מהירות ומוסיפים את הרום ומערבבים עד למסה אחידה ומקררים.
- מכינים את תחתית הבצק: מכניסים למיקסר עם וו גיטרה את הקמח ואבקת הסוכר ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד ליצירת פירורי בצק (לא לערבב יותר מדי). מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לקבלת בצק. גם כאן להיזהר מערבוב יתר. מוציאים את הבצק ומשטיחים על ניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות לשעה לפני השימוש.
- לאחר הקירור 'פותחים' את הבצק לעובי של חצי סנטימטר ומניחים על תבנית הפאי. מצמידים את הבצק לתבנית, חותכים את הקצוות של הפאי ומקררים במקרר לפחות לשעה.
- אפיית הפאי: מניחים על הפאי ניילון נצמד וממלאים אותו בגרגירי חומוס ואופים במשך כ-20 דקות עד חצי שעה עד שהבצק מקבל צבע זהוב. מוציאים ומקררים.
- מורידים את הניילון עם גרגירי החומוס ומורחים את קרם השקדים בשכבה אחידה.
- מניחים את התפוחים על הקרם בצורת מניפה, ממסים את הדבש ומורחים על התפוחים ביחד עם הקינמון.
- אופים בתנור חצי שעה בחום של 180 מעלות עד להזהבה.
מפזרים את הרימונים כקישוט. ניתן לפזר גם אבקת סוכר או ריבת משמש מומסת למראה מבריק.