שתף קטע נבחר
 

הישרדות: כך תעברו בשלום את הנסיעה הארוכה

תקופת החגים מביאה עמה, כמו בכל שנה, את עונת הנסיעות המשפחתיות הארוכות והמתישות. קבלו צרור עצות שימושיות, שיעזרו לכם להעביר את הנסיעה עם כמה שפחות בעיות ומריבות

הכנתם עצמכם כבר נפשית לנסיעות הארוכות אל ומארוחות החג? תכננתם כבר את מסלול הטיול בצפון ביחד עם החברים? זכרתם לבדוק אוויר בצמיג החליפי שבתא המטען, רק כדי שלא תמצאו עצמכם ביום חמישי בלילה, בכניסה לכרמיאל, עם מכונית עמוסה בבני משפחה וגלגל מרוקן אוויר שלא ניתן להחליף?

 

בימים ובחגים הקרובים ימצאו עצמם במשך שעות ארוכות מאות אלפי ישראלים - אם לא יותר - בתוך תא הנוסעים של רכב משפחתי-קומפקטי. וכדי שהחוויה הזו לא תהפוך עבורם לטראומה של ממש, הנה מקבץ קצר של עצות שימושיות. תקראו, אם לא יועיל, בטח לא יזיק.

 

  • מפת הפקקים בחג: השמרו למכוניותכם

 

החורף יגיע פתאום? אתם צריכים להיות מוכנים (צילום: מקס לוין) (צילום: מקס לוין)
החורף יגיע פתאום? אתם צריכים להיות מוכנים(צילום: מקס לוין)

 

בטיחות מעל הכל

ממטרי הגשם שירדו בימים האחרונים, אמורים לשכנע אתכם להקדים ולשנן כללי נהיגת חורף. כללים שמרביתם אגב, תקפים גם לנסיעה על כביש יבש. מתכננים נסיעה ארוכה עם בני המשפחה או חברים? התחילו בצמיגים. בדקו כי הם מנופחים בהתאם להוראות יצרן, ושימו לב להמלצת לחץ האוויר לרכב מלא. לא יודעים היכן למצוא את ההמלצה? בספר הרכב (אם יש), על חלקה הפנימי של קורת המכונית או בתא הכפפות.

 

זו גם הזדמנות מצוינת לבדיקת מצב הצמיגים בכלל. זכרו, צמיג ישן הוא צמיג מסוכן, גם אם אינו נראה לכם לא תקין. תאריך הייצור של הצמיג - בו מומלץ להשתמש לא יותר מארבע-חמש שנים - מצויין בארבע ספרות המוטבעות על דופן הצמיג. שתי הספרות הראשונות מציינות את השבוע בשנה, השתיים האחרות את השנה. לפני יציאה לדרך כדאי גם לבדוק גם את מצב המגבים, הנורות, ולוודא כי לא חסרים שמן או נוזלי קירור וניקוי שמשות.

 

זכרו, אחיזת הצמיג בכביש רטוב נמוכה משמעותית, לכן הקפידו - עוד יותר - על מהירות בהתאם לתנאי הדרך. כדי למנוע הפתעות בכל זאת, המנעו עד כמה שניתן מפניות פתאומיות או פעולות חדות בכלל, למעט בעת בלימת חירום. מרבית כלי הרכב הפרטיים נמכרים כיום עם מערכת ABS, המונעת נעילת גלגלים והחלקתם בעת בלימה חזקה. לחצו בכל הכוח על הדוושה ונווטו את הרכב בעזרת ההגה מחוץ לסכנה.

 

תכננו היטב, ותצליחו - אולי להמנע מהבלגאן (צילום: ניב קלדרון) (צילום: ניב קלדרון)
תכננו היטב, ותצליחו - אולי להמנע מהבלגאן(צילום: ניב קלדרון)
 

תכנון מראש, חוסך המון

זה מפתיע, אך למרות שאנחנו מודעים לפקקים, ולמרות שמיקום ארוחת החג ידוע זה מכבר, בדרך כלל נצא לדרך ברגע האחרון. בדיוק כמו כולם. עדיף לכן להקדים (אפילו משמעותית) את שעת היציאה, לדלג מעבר לשעות העומס הכבד ולחסוך בזמן, דלק, עצבים ופליטת מזהמים.

 

נסו לצאת לדרך כאשר מיכל הדלק מלא, וכך לא תיאלצו להמתין עם עשרות מכוניות נוספות למשאבות התדלוק שבדרך. נסו לתכנן מראש את נתיב הנסיעה כך שיהיה נוח וקצר ובעיקר כדי שלא תמצאו עצמכם נדרשים לעזרת חבר טלפוני או GPS. זכרו שכדאי לעצור מדי פעם אם מדובר בנסיעה של למעלה מ-100 ק"מ, כדי לחלץ עצמות ולהוריד את מפלס הלחץ.

 

ואם כבר, זכרו שהדור הצעיר שברכב, דורש תשומת לב רבה. קחו עמכם מספר אמצעים להפגת השיעמום. גם הדור היותר בוגר זקוק לעניין, ולכן אל תשכחו לקחת נגן מוזיקה אישי או אפילו ספר - לאלה שאינם סובלים מבחילות. ואפרופו - אם אחד מנוסעי הרכב חש שלא בנוח, עצרו בצד והניחו לו להתאושש, לפני שהמצב יהפוך חמור יותר. שכן בחילה שהתפתחה, דורשת הרבה יותר מעצירה של 10 דקות כדי להיעלם.

 

זכרו, לנסיעות ארוכות כדאי ללבוש בגדים קלים ונעימים, ולא את חליפת השני חלקים שרכשנו לבר מצווה של הבן דודה באופנת רוברטו. היא מקסימה אמנם, אבל תעיק ותציק. וסעו כמובן בזהירות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אז איפה אמרת שסבתא שלך גרה?
צילום: Jupiter
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים