אובמה מאחל שנה מתוקה: תמיד לצד ישראל
נשיא ארה"ב פרסם ברכה לחג ממנו ומאשתו. הוא הבטיח ש"הברית בין האומות שלנו בלתי ניתנת לערעור" ורמז אולי לחוסר יכולתו לפייס בין ישראל לפלסטינים: "אולי לא נשלים את העבודה, אולם זה לא יכול למנוע מאיתנו לנסות"
רגע לפני שהוא מתחיל את שנת הבחירות שלו, ברק אובמה משגר ברכת שנה טובה לראש השנה היהודי. הנשיא האמריקני, שלפני פחות משבוע נשא נאום פרו-ישראלי במיוחד בעצרת הכללית של האו"ם, פרסם הערב (יום ג') את הברכה המסורתית לשנה החדשה, והבטיח להמשיך לעמוד לצד ישראל. בניגוד לברכות ששיגר בשנתיים הקודמות, שבהן נתן משקל רב למשאלת השלום במזרח התיכון, נשמע הפעם אובמה מאופק בנושא זה, והדגיש את היחסים "הבלתי ניתנים לערעור" בין ארה"ב לישראל.
אובמה והקול היהודי - כתבות נוספות ב-ynet:
סקר: לראשונה - רוב היהודים נגד אובמה
ניו יורק מגזין: אובמה, הנשיא היהודי הראשון
המאבק הדמוקרטי על השליטה בכיפה פלסטין? לציבור האמריקני לא אכפת
"עם תחילת החגים, אנו מביטים לאחור על כל הרגעים בשנה האחרונה שהעניקו לנו סיבה לתקווה", אמר אובמה בברכה המצולמת. "מסביב לעולם, דור חדש דורש את זכויותיו האוניברסליות. כאן בארצות הברית, הגבנו לאתגרים שלנו בהתמקדות בדברים שחשובים באמת - חברות, משפחה וקהילה.
"השנה גם הייתה מלאת קשיים עבור אנשים בכל העולם. רבים מדי מחברינו ושכנינו ממשיכים להתקשות מול מיתון כלכלי נורא. ומעבר לגבולותינו, רבות מבעלות בריתנו הקרובות - בהן מדינת ישראל - ניצבות מול חוסר הוודאות שבעידן הקשה לחיזוי.
"לכן הממשל שלי עושה כל שניתן לקדם שגשוג כאן בבית וביטחון ושלום בכל העולם -
וזה כולל אישור מחדש של המחויבות שלנו למדינת ישראל", ציין הנשיא האמריקני. "בעוד איננו יכולים לחזות כל מה שתביא השנה החדשה, אנחנו יודעים זאת: ארצות הברית תמשיך לעמוד לצד ישראל, כי הברית בין האומות בלתי ניתנת לערעור".
בסיום ברכתו אמר אובמה, במה שנשמע כרמז לתסכול מהמצב המדיני וליכולתו לשנותו: "כפי שמלמדת אותנו המסורת היהודית, אולי לא נשלים את העבודה, אולם זה לא יכול למנוע מאיתנו לנסות. ברוח זו, מישל ואני מאחלים לכם, למשפחותיכם ולכל מי שחוגג את ראש השנה, שנה מתוקה מלאת בריאות, אושר ושלום".
בנאומו בעצרת האו"ם הודה אובמה כי הוא חש תסכול לנוכח מצבו של תהליך השלום: "אני יודע שרבים מתוסכלים מחוסר ההתקדמות. אני מבטיח לכם שכך גם אני. אבל השאלה אינה רק המטרה שאנחנו מבקשים להשיג, השאלה היא כיצד אנחנו מגיעים למטרה הזו".
Read this article in English