שתף קטע נבחר

 

קפריסין לא מתרשמת מטורקיה: נמשיך בקידוחי גז

על פי נשיא קפריסין היוונית, שהגיב לאיומי ארדואן, לאף מדינה אין זכות להתערב בנעשה בשטחה הימי: "כולם ייהנו מהרווחים"

לא חוששים מהעוצמה הטורקית. נשיא קפריסין היוונית, דמטריס כריסטופיאס, הבהיר היום (שבת) כי זכויותיה של ארצו לחיפוש אחר משאבים בשטח הטריטוריאלי הימי שלה אינן עומדות למיקוח וכי כל התערבות זרה אינה מקובלת עליו. בכך, נמשך הדיאלוג המתוח בין טורקיה לקפריסין בנושא המשפיע ישירות על המתיחות באזור כולו.

 

מתח בלב ים - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות :

 

לפני כעשרה ימים, נראה היה כי קפריסין נסוגה מהצהרותיה ההחלטיות, כשהודיעה כי היא מוכנה להשתמש ברווחי הגז שתמצא גם לטובת חלקו הטורקי של האי המחולק, עוד לפני שהצדדים יגיעו להסכם שלום. כריסטופיאס עצמו אמר כי הוא מעוניין ששתי הקהילות המסוכסכות ייהנו מגילוי הגז. "המסר שלי לטורקיה ולקפריסין הטורקית הוא למצוא פתרון בהקדם האפשרי, אבל כנשיא אני מבטיח שאפילו לפני פתרון, אם יהיו לנו רווחים, אנחנו נבחן באיזו דרך אנחנו יכולים להשתמש בהם לטובת שתי הקהילות, זה צריך להיות ברור", אמר הנשיא בהצהרה רשמית מניו יורק.

 

ספינת מלחמה טורקית. תופעל מול קפריסין? (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ספינת מלחמה טורקית. תופעל מול קפריסין?(צילום: AFP)
 

הקידוחים המשותפים לקפריסין וחברת נובל אנרג'י האמריקנית, שהחלו בתחילת ספטמבר מדרום לאי, עוררו את זעמה של אנקרה. ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, איים לשלוח לאזור ספינות קרב בתגובה לצעד והבהיר כי ייתכן שארצו תחל אף היא בקידוח מול חופיו הצפוניים של האי. "צבא טורקיה ישתמש במטוסים, בפריגטות ובספינות טילים כדי לפקח על

הנעשה באזור הכלכלי הבלעדי במזרח הים התיכון", הדגיש ארדואן.

 

טורקיה כבשה את חלקה הצפוני של קפריסין ב-1974, לטענתה כדי להגן על המיעוט הטורקי שם. ב-1983 הוקמה "הרפובליקה הטורקית של צפון קפריסין" שהקהילה הבינלאומית לא הכירה בה. משום כך, לפי החוק הבינלאומי גם המשאבים שמול חופיה הצפוניים של קפריסים שייכים לחלק היווני, הממשלה הלגיטימית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא קפריסין היוונית. "לא עומד למיקוח"
צילום: EPA
מפת קפריסין. אי קטן וחצוי
איור: shutterstock
ראש ממשלת טורקיה ונשיא קפריסין הטורקית
צילום: רויטרס
מומלצים