פעילי המחאה ברוטשילד: דוחפים אותנו לאלימות
מהשעה 8:00 בבוקר תוכל עיריית תל-אביב לפנות את המאהלים, והפעילים נערכים. במסיבת עיתונאים הערב במאהל רוטשילד, הזהיר אליק מאור מארגון "ברית צדק חברתי" מפני אלימות. צ'רלי ביטון: "זו תהיה מלחמה"
פינוי המאהלים בתל-אביב קרוב מתמיד, ועשוי להתבצע מהשעה 8:00 בבוקר - בהתאם לאור ירוק מבית משפט. הפעילים שנותרו בשטח נערכים בהתאם. הערב (שבת) קיימו מסיבת עיתונאים בשדרות רוטשילד ובה הזהירו מפני אלימות. אליק מאור, דובר ברית צדק חברתי, קרא לעיריית תל-אביב לפתוח במשא ומתן, "כדי שלא תהיה פה אש. דוחקים אותנו לפינה הזו של אלימות".
פינוי מאהל רוטשילד - השלבים הקודמים:
- ביהמ"ש: האוהלים יפונו מרוטשילד תוך 3 ימים
- נשארים ברוטשילד: העליון הקפיא פינוי האוהלים
- לא מפנים. מנקים: הפעילים ישקמו את רוטשילד
מאור הצהיר: "המחאה היא של כולנו, אנחנו נישאר ברחובות. אנחנו לא רוצים להתפנות ואנחנו לא רוצים לנהוג באלימות כשיבואו לפנות אותנו". עיריית תל-אביב כבר פינתה את רוב האוהלים ואת רוב הציוד משדרות רוטשילד ועיקר הפעילות מתרכזת כעת באזור שבין כיכר הבימה לרחוב שינקין.
גם צ'רלי ביטון הבהיר כי הפעילים אינם רוצים אלימות, אך הזהיר באותה הנשימה: "כשעיריית תל-אביב תפנה את מאהל רוטשילד, זו תהיה מלחמה, שלא יעשו את זה. אני קורא לראש הממשלה ולשריו לעמוד כחומה בצורה ולא לתת לפינוי הזה לקרות".
עוד כותרות בערוץ החדשות:
- מתנחלים היכו אנשי שמאל בענתות: "כמעט לינץ'"
יאיר אולמרט, מתומכיה המרכזיים של המחאה החברתית מתחילת דרכה, אמר הערב ל-ynet בתגובה למסיבת העיתונאים: "קרה פה היום משהו מוזר. אנשים שניהלו את מסיבת העיתונאים הזאת, עם כל הכבוד להם, הם אנשים שלא ראיתי במשך החודשיים האחרונים. הקשר שלהם לערב הזה הוא מבחינתי לא יותר מניסיון לתפוס את מרכז הבמה".
הדיון סביב פינוי מאהל רוטשילד נמשך כבר קרוב לחודש. בתחילת החודש שעבר הודיעה העירייה כי תאפשר לדייריו להתגורר בו רק עד ראש השנה, אולם חרף הודעתה, כבר למחרת הגיעו אנשי מחלקת הפיקוח ופינו ללא תיאום אוהלים על ציודם. האירוע גרר שרשרת תגובות ששיאן בהפגנה מול בניין העירייה.
משם עבר המאבק להשארת המאהל לבית המשפט. בתחילה תמך המחוזי בנימוקיה של העירייה, אולם לפני פחות משבועיים הקפיא שופט העליון עוזי פוגלמן את רעיון הפינוי. בהמשך שלח השופט פוגלמן את הצדדים להידבר, ורמז להם כשאמר: "לכולנו כחברה אין עניין בפינוי כפוי וצריך לחשוב על אסטרטגיית יציאה. הייתי מציע לצדדים השונים לקיים מגעים להידברות".
ממשיכים לחפש פתרון למחוסרי הדיור
עו"ד גיל גן מור, מהאגודה לזכויות האזרח, קרא לרשויות המקומיות לעצור את פינוי המאהלים, "עד שיימצא פיתרון למחוסרי הדיור. אפשר להעלים את האוהלים, אבל אי אפשר להעלים את האנשים". קובי שחר ממאהל לוינסקי אמר: "אני מקווה שבתל-אביב תתחיל מציאות חדשה - שאנשים לא יסתובבו ויגורו ברחובות ולא יחפשו אוכל בפחי אשפה".
יוזמי המחאה, בשיתוף חברת מועצת עיריית תל אביב תמר זנדברג, ויחד עם עמותת "ידיד", הגישו לעירייה הצעה לפתרון עבור אנשי
המאהל מחוסרי הדיור: שיכונם בדירות מעבר זמניות. כדוגמה הציגו זנדברג ועמיתיה מבנים ברחבי תל אביב אשר נמצאים בבעלות העירייה, כגון הבניין ברחוב דוב הוז, עליו השתלטו באוגוסט האחרון פעילי המחאה החברתית.
יוזמי הרעיון ביקשו שהפיתרון ייצא לפועל ביום שלישי השבוע. הם נפגשו בעניין עם סגן ראש העיר, אסף זמיר, שאמנם הביע תמיכה עקרונית, אך לא היה ביכולתו למנוע את הפינוי מחר.
מעיריית תל-אביב נמסר בתגובה: "חבל שיש כאלה שאינם מכבדים את בית המשפט וכופים אלימות על כלל הציבור, ובכך מכתימים מחאה לגיטימית ויפה. עיריית תל-אביב יפו גילתה סובלנות רבה במשך למעלה מחודשיים ואיפשרה את קיומם של המאהלים ברחבי העיר, למרות התלונות הרבות והקשות של התושבים על המפגעים הקשים בסביבתם".
עוד נמסר: "העירייה אף הסכימה, במסגרת הדיון בערעור של אנשי המחאה, שלא לפנות את האוהלים לפני יום ראשון, תוך תקווה שעד מועד זה תושבי המאהלים יפנו אותם מרצון, לפי המלצת שופט בית המשפט העליון. חשוב להדגיש, כי במסגרת דיוני ההידברות הציעה העירייה הצעות שונות לתמיכה בהמשך המחאה, לצד דאגה למיטה, מזון ומקלחת לכל מי שאין קורת גג. בימים האחרונים אף הקימה העירייה מוקד הכוונה ובירור המסייע לדיירי הרחוב חסרי הדיור, הזקוקים לסיוע סוציאלי ועזרה בבירור זכאותם מול משרד השיכון. אנחנו עדיין מקווים שבסופו של דבר השכל הישר ייגבר והאנשים שנותרו במאהלים יפעלו בהתאם לחוק ופסיקת בית המשפט העליון".