שתף קטע נבחר
 

מצייץ בלי הפסקה? אתה מסכן את הזוגיות שלך

כמה פעמים זוגתך אמרה לך שאתה "מכור לפייסבוק" או ביקשה שתניח כבר את הטלפון ותפסיק לצייץ עליה בטוויטר? אנו נוטים לחשוב שרשתות חברתיות מקרבות בין אנשים ומועילות למעמדנו החברתי. הייתכן שפייסבוק וטוויטר גובות מאיתנו מחיר יקר נוסף, בכל הנוגע למערכות היחסים בחיינו?

דמיין לעצמך את הסיטואציה הבאה: אתה במטוס בדרך לפריז, מתכונן לחופשה חלומית עם נסיכת חלומותיך. עוד לא המראתם וכבר המיועדת מעלה סטטוסים חדשים לבקרים, מצייצת בלי הפסקה, ובודקת מדי חמש דקות אם מישהו חדש הגיב לה או עשה לה "לייק".

 

טכנולוגיה וזוגיות בערוץ יחסים:

 

דמייני לעצמך שאת מסתובבת בפאריז עם בן זוגך, ותוך כדי השוטטות בבולובארד סן-מישל, בן זוגך מצלם עצמו בלי הפסקה באמצעות ה'סמארט-פון' שלו, ומעלה את התמונות אונליין כדי שהחברים יגיבו בזמן אמת. כל עוד יש לכם WIFI, הכול בסדר, אבל מה תהיה עוצמת החרדה שעלולה לתקוף את בן זוגך, אם חלילה תגיעו לאזור ללא קליטה. לא נעים בכלל.

 

 

באמצעות הטלפונים החכמים שחדרו גם הם לחיינו, הפכנו מכורים לעולם הווירטואלי ולגאדג'טים. רבים מאיתנו מעדכנים סטטוסים בפייסבוק, מחדשים מיקום גיאוגרפי ב'פורסקוור' או מצייצים הגיג אירוני ומודע לעצמו בטוויטר. אצל אחדים מאיתנו האינטראקציה הזו עלולה לגבות הרבה מאוד זמן ואנרגיה שבסופו של דבר יפגעו בנו ויזיקו לזוגיות שלנו, בעיקר בגלל ההתנהגות הכפייתית שמתפתחת בעקבות השימוש האובססיבי בכל המכשור הדיגיטאלי הזה.

 

מהי הפרעה טורדנית כפייתית?

לעיתים נדמה כי לא משנה אם אנחנו נמצאים בעיצומה של ארוחת ערב רומנטית או בילוי זוגי בקולנוע, כל זמן הוא זמן מתאים כדי לעדכן את העולם כולו במעשינו, נכון? לא בטוח. התעסקות מוגזמת מדי עלולה להביא להופעה של הפרעת חרדה מסוג הפרעה טורדנית כפייתית (OCD). מדובר בהפרעה אשר החרדה בה מופיעה כתגובה לספק או שבריר מחשבה שאינו מאפשר לנו להירגע. קיימים שני מאפיינים משותפים לכל צורות הביטוי של חרדה זו:

 

1. מחשבה, דימוי או דחף בעלי אופי חודרני וטורדני שאינו נותן מנוח לאדם. כגון: חשש מלכלוך או בדיקה חוזרת ונשנית של דברים שלא בטוח שבוצעו.

 

2. התנהגות או טקס המפחיתים באופן זמני את החרדה, הדחף או ההתנהגות הכפייתית, כגון: רחיצת ידיים כפייתית.

 

תסמיני ההפרעה משתנים מאחד לשני. בין המחשבות הטורדניות ניתן למצוא פחד מזיהום, פחד מגרימת נזק לאחרים, פחד מטעויות, חשש ממחשבות על חטא או מעשים מרושעים, צורך מוגזם בסדר ודיוק, חוסר בטחון מוגזם וצורך באישורים מאחרים (כמו במקרה של בדיקה אובססיבית שהגיבו לנו בפייסבוק), חוסר יכולת של קבלת החלטות באופן כללי ועוד.

 

הפרעה אובססיבית כפייתית מחייבת התערבות רפואית ופסיכולוגית, אחרת היא עלולה להזיק לנו ולחרב את הזוגיות שלנו. טיפול משולב של נוגדי דיכאון דוגמת ציפרלקס או סרוקסט , וטיפול פסיכולוגי מסוג CBT יכולים לשפר מאוד את תסמיני המחלה.

 

 

מעבר לטיפול נקודתי בבעיה, קיימות מספר פעולות פשוטות שנוכל להמליץ לבני או בנות הזוג שלנו לבצע, כדי להפחית את התסמינים של ההפרעה בהקשר האינטרנטי שלה, כמו למשל: להגדיר זמן קצוב לגלישה ברשת חברתית כזו או אחרת, להגדיר זמן לפעילויות זוגיות ולהחליט שתוחמים אותו כזמן אינטימי ביחד, שלא כולל שימוש באמצעי אינטרנטי כזה או אחר. הקפידו גם על קיום שיחות טלפון (במקום עשרות סמסים ב'וואטסאפ'), או מפגשים "פנים מול פנים" עם חברים ועוד.

 

אתר Goodays הינו האתר המקיף לדיכאון וחרדה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תגידי לו להפסיק לשחק עם האייפון. זה לא מנומס
צילום: EPA
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים