אחרי חודש בבית: האתיופים בפ"ת יתחילו ללמוד
45 תלמידי כיתות ו' בני העדה האתיופית, שהוריהם מחו על היות בית הספר נר עציון בפתח-תקווה "גטו אתיופי", ילמדו בישיבה ובאולפנא. עם זאת, בשנה הקרובה ילמדו עדיין בכיתות נפרדות: "נאלצנו להסכים להצעה כדי שלא ימשיכו לשבת בבית"
במקום ב-1 בספטמבר, 45 תלמידים בפתח-תקווה יחלו את שנת הלימודים החדשה רק בעיצומו של אוקטובר. חודש לאחר פתיחת השנה, נפתרה הערב (יום א') סוגיית התלמידים בני העדה האתיופית מבית הספר היסודי נר עציון בפתח תקווה, שמאז תחילת השנה יושבים בבתיהם ומחכים למוצא - לאחר שהוריהם מחו על היותו של בית הספר "גטו אתיופי".
סערת החינוך בפתח תקווה - ידיעות קודמות ב-ynet:
- עתירה לבג"ץ: פ"ת מרחיקה תלמידים אתיופים
- שובתים בבית הספר בפתח תקווה: "גטו אתיופי"
- יוצאי אתיופיה הפגינו בפ"ת; 2 עוכבו לחקירה
בפגישה בין ההורים לעירייה סוכם הפיתרון לתלמידי כיתות ו', היחידים שלהם לא נמצא פיתרון עד כה: הבנים ילמדו בישיבת כפר גנים והבנות באולפנת ישורון. בעירייה הביעו שביעות רצון בעקבות המאבק שניהלו פעילי העדה וההורים, ועל שילובם במוסדות אחרים במקום בית הספר שנסגר.
ביום הראשון של השנה הגיעו 160 תלמידי בית הספר למוסד החינוכי יחד עם הוריהם, אך לא נכנסו לכיתות. הם נופפו בשלטים שעליהם נכתב "די לגטו" ו"די להפרדה", וצעקו "די לגזענות". "עד היום הכתיבו לנו את המדיניות, מהיום אנחנו מכתיבים מדיניות", אמר אחד מהם. בעירייה אמרו אז בתגובה כי החלו בפיזור התלמידים בבתי ספר אחרים ברחבי העיר, אך התהליך יושלם רק בעוד שנתיים. בגלל הלחץ של ההורים, אותו תהליך הושלם במהירות הרבה יותר גבוהה.
לפי ההסכמה שהושגה הערב, התלמידים ילמדו בשני בתי ספר בכיתות נפרדות משאר התלמידים, ובמהלך השנה יקבלו תגבור מיוחד כדי להשלים את החומר שהפסידו מתחילת השנה. במהלך השנה יכינו אותם לרמת לימודים כזו שתאפשר להם להתקבל לחטיבת הביניים.
גדי פקדו, מנציגי המוחים, אמר: "קיבלנו את ההצעה מחוסר ברירה, אסור לשכוח שההורים והילדים יושבים מתחילת השנה בבית, והם כבר השתגעו מזה. הבטיחו לנו שהילדים יקבלו סיוע כדי להשלים פערים, תהיה להם תוכנית לימודים מיוחדת. ההורים לא מרוצים כי הילדים יצאו מהגטו של ניר עציון לא פוזרו בכלל בתי הספר, וכעת ילמדו בכיתות מיוחדות רק להם".
שני פעילים נוספים, דניאל אוריה ונדב טללה, אמרו שכיוון שמדובר בשכבת כיתה ו', הילדים המדוברים עברו את המשבר
הכי גדול שעברו תלמידים בנר עציון. הם אמרו כי מדובר בהצעה טובה, אך הדגישו גם הם את הבעייתיות בכך שגם בבתי הספר החדשים התלמידים ילמדו בכיתות נפרדות.
"נאלצנו להסכים בשל טובת התלמידים, זה לא מה שרצינו", אמר אוריה, "נמשיך לעקוב מקרוב ולבדוק שמטפלים בהם כראוי, עוזרים להם, ומתגברים אותם בחומר הלימודים כדי שיגיעו לחטיבה כשהם ברמה גבוהה ומוכנים". הפעילים אמרו כי אחת הסיבות לכך שקיבלו את ההצעה היא דו"ח של הוועדה הפדגוגית שעליה הם מתקשים לערער.