שתף קטע נבחר
 

הסנדוויצ'ים הטובים בארץ: מפת כריכים

איפה נמצא הכריך המושלם? שרית סרדס-טרוטינו יצאה למסע בעקבות הלחם, הממרח והמלית שהופכים יחד לסנדוויץ' עסיסי: מהבן של סימו בראש-פינה ועד לסבא ג'בטו בבאר-שבע

הבן של סימו | קריית-שמונה

בכביש הראשי של קריית-שמונה, מול תחנת הדלק, עומד כבר שנים מאור אלגרבלי, המכנה את עצמו הבן של סימו.

 

עוד בערוץ האוכל:

- לטיול יצאנו: 10 מסעדות שוות על הדרך

- קוסמופוליטן ב-5 שניות: קוקטיילים ומשקאות לסוכות

- ואפשר גם להכין בבית: המדריך השלם לסנדוויץ התוניסאי המושלם

 

אלגרבלי מכין סנדוויצ'ים עסיסיים, שיגרמו לכם לזנוח כל החלטה לדיאטה. בתפריט: חביתה, סלט טונה, נקניקים, שניצל, קציצות, חזה עוף, נקניקיות חריפות – הכל כרוך בבגט טרי ומתפצפץ, עם שפע של סלטים טריים.

 

  • הבן של סימו, מרכז מסחרי בסמת, שדרות תל חי 11 קריית-שמונה, טל' ‭.04-6997550‬

 

סנדוויץ' בר ברכה | חיפה

אם לגבעתיים יש את עובד מהסביח, למקומיים בחיפה יש את ברכה, סנדוויצ'ייה מהדור הישן (המאוד-מאוד ישן, אם להודות על האמת‭,(‬ שזוכה פה לפופולריות עצומה. חשבתם שאצל עובד מהסביח יש תורים? עוד לא ראיתם כלום. על מנת לקבל פרופורציות, אתם מוזמנים לסור לכריכייה של ברכה בשעות הצהריים.

 

בכלל, כניסה למקום תוכיח לכם שבמקרים מסוימים הזמן אכן יכול לעמוד מלכת. הריהוט, השלטים, העיצוב - הכל נראה כאילו נלקח היישר מ‭,1971-‬ שנת פתיחת המסעדה. התפריט יגרום עוויתות מצוקה לכל שומר כשרות: כריכים חמים כמו חביתה עם גבינה ושינקן, או כריך מיתולוגי שזכה לשם סנדוויץ' אמנון, על שמו של מייסד המקום, שבו יש, רחמנא, גבינה חמה ובשר על האש. הלחמנייה עצמה רכה וחמימה.

 

  • סנדוויץ' בר ברכה, שבתאי לוי 12 חיפה, טל' ‭.04-8524394 ‬

 

הסנדוויץ' של ברכה - תענוג חיפאי (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
הסנדוויץ' של ברכה - תענוג חיפאי(צילום: אלעד גרשגורן)

 

מזנון יפת | הוד-השרון

אין תושב הוד-השרון שלא מכיר את יפת, בעל דוכן הסנדוויצ'ים מול העירייה. כמעט 50 שנה הוא עומד פה יום-יום ומכין סנדוויצ'ים, ועקבות השנים כמעט אינן ניכרות בו. האיש פשוט לא משתנה. הכריכים עצמם פשוטים וטובים – בבגטים, בלחמניות ובפיתות. ההרכבים: ביצה ונקניקייה, טונה עם ביצה, שקשוקה ועוד.

 

  • מזנון יפת, הרשות 1 הוד-השרון, טל' ‭.09-7417830‬

 

דלי | תל אביב

הנה פטנט ייחודי בנוף התל-אביבי, שלא לומר הישראלי כולו: דלפק סנדוויצ'ים פשוט ותמים למראה, המסתיר מאחוריו בר סודי.

 

דלי נפתח לפני כחודש וחצי ברחוב אלנבי בתל-אביב ומציע החל משעות הצהריים מבחר קטן אך איכותי של כריכים בסגנון ניו-יורקי. הדלת הגדולה המצויה בצד ימין מסתירה מאחוריה בר אפלולי, גדול ומושקע, שמתחיל לפעול רק בשעות הלילה, ובו קוקטיילים מגוונים ואפילו רחבת ריקודים. לא, זה אינו רעיון מקורי שלנו. ההשראה הגיעה כנראה מהבר הניו-יורקי ‭,PDT‬ המסתתר מאחורי דוכן נקניקיות באיסט וילג‭,'‬ אבל אנחנו מקדמים בברכה גם יוזמות מועתקות, כל זמן שהן מבוצעות כהלכה.

 

כך או כך, בתפריט הסנדוויצ'ים של דלי יש שישה פריטים בסך הכל: כריך מפרוסות עוף בגריל המוגש בלחמנייה מבריקה ומצוינת, סנדוויץ' עם פרוסות של צוואר חזיר, כריך קורנדביף עם גבינת גאודה, נקניקייה מבשר לבן עם צ'ילי דוג (תבשיל של בשר טחון חריף עם שעועית) ועוד. מחיר הכריכים: 34 שקל, ואפשר לשטוף הכל עם מכבי צוננת מהחבית.

 

  • דלי, אלנבי 47 תל-אביב, טל' ‭.03-6425738‬

 

שרי הרינג | נמל תל אביב

חובבי הדגים המלוחים - זה המקום המושלם עבורכם. שרי הרינג הוא דוכן הכריכים של שרי אנסקי, אשר יגרום לכם געגועים עזים לימים שבהם הייתם איכרים פולנים בשלג, גם אם בכלל נולדתם בפתח-תקווה. בסבלנות ובכישרון מהנדסת פה אנסקי (או אחת מזבניותיה) כריכי דגים מלוחים מצוינים.

 

יש פה סלמון מעושן, אנשובי עם בוטרגו, הרינג, מטיאס, וכולם מוטמנים בתוך בגט, שבו מרוחה שכבת חמאה ובצל קצוץ. שוט של וודקה קפואה בצד ישלים לכם בהצלחה את התחושה המזרח-אירופית. חידוש מהזמן האחרון: יש גם סנדוויץ' טוניסאי, עם טונה.

 

  • שרי הרינג, האנגר ‭,12‬ שוק הנמל ת"א.

 

עוד שנייה שרי תעשה מהם סנדוויץ'. הרינג (צילום: ויז'ואל/פוטוס) (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
עוד שנייה שרי תעשה מהם סנדוויץ'. הרינג(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

רוּבֶּן | חיפה ותל-אביב

סנדוויצ'ייה חדשה יחסית שזכתה להתלהבות גורפת במהירות שיא. שתי פרוסות לחם פשוט, וביניהן ערימה ענקית של בשר בקר או הודו, פרוס דק-דק, עם עלה חסה, פרוסת עגבנייה ומלפפונים חמוצים מושלמים. פה, מה לעשות, צריך לפתוח פה גדול. אבל ממש גדול. גובהו של הכריך הזה בהחלט דורש אימון מקדים לחיזוק שרירי הלסת. לא מכבר פתחו סניף נוסף בתל אביב וגם בחיפה.

 

  • רובן, יהודה הלוי 112 וירמיהו 4 ת"א, טל' ‭.077-4908050‬ הנשיא 131, חיפה

 

 

 

הסנדוויץ' של איציק ורותי | ת"א

דוכן הכריכים המיתולוגי איציק ורותי מתחיל את עמל יומו באישון לילה, ואף סוגר את שעריו בשעה מוקדמת של היום. אין פה שום דבר מתוחכם, כולל הלחמניות - שנראות פושטיות כאלה, עם שומשום, כמו פעם, אבל הקומבינציה הכללית משובחת.

 

אפשר לבחור לחמנייה קטנה (12 שקלים) או גדולה ‭18)‬ שקלים), ובה מעמיסים סלט ביצים, סלט קישואים עם בצל מטוגן, ביצים עם נקניקים מעושנים, דג מלוח, שוקרוט עם נקניקיות, ועוד אוצרות כאלה ואחרים. חרדל, קטשופ ומיונז הם הרטבים הכי מסובכים שתמצאו פה. אגב, איציק ורותי כבר מזמן לא פה. במקומם מכינים את הכריכים דודי ושולי, אבל הם עושים את זה בכישרון לא מבוטל.

 

  • הסנדוויץ' של איציק ורותי, שינקין 53 ת"א, טל' ‭.03-6852753 ‬

 

מה לשים לכם בסנדוויץ' שלכם? (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
מה לשים לכם בסנדוויץ' שלכם?(צילום: אלעד גרשגורן)
 

 

הטוניסאי של אלי | רמלה

אל תקפצו, ברור שאנחנו יודעים כי מדובר בפצצת מצרר קלורית, אבל הטעם, הטעם. המון שנים מטגנים פה לחמניות פריקסה רכות ושמנמנות, ובתוכן רוטב אדום ופיקנטי, קוביות של תפוח אדמה מבושל, לימונים כבושים, צלפים, זיתים, טונה וביצה קשה. שילוב הטעמים מדויק, פשוט וגאוני. חוץ מהטוניסאי אפשר לקבל פה גם כריכים של שקשוקה עם נקניקיות מרגז, חביתת ירק וסלטים טריים שמכינים פה מדי יום.

 

  • הטוניסאי של אלי, שלמה המלך 3 שוק רמלה, טל' ‭.08-9228363 ‬

 

אוף, כמה שזה טעים. סנדוויץ' טוניסאי (צילום: רותם פלדנר) (צילום: רותם פלדנר)
אוף, כמה שזה טעים. סנדוויץ' טוניסאי(צילום: רותם פלדנר)

 

שרגא | ירושלים

בדרך בית-לחם 23 פעל בעבר קפה מיתולוגי בשם שרגא, שבו הינדס בעליו, ניר קדר, סנדוויצ'ים מופלאים באמת. למרבה היגון, עיריית ירושלים סגרה לו את העסק בשל בעיית אישורים שלא באה על פתרונה, אבל קידר נותר עם הכישרון הגדול והתשוקה היוקדת לכריכים. מעריציו של האיש ישמחו לשמוע שפעם סנדוויצ'אי - תמיד סנדוויצ'אי.

 

לפני כמה חודשים נכנס קדר למטבח בתלפיות, ושם הוא מכין כריכי-שף חלביים בלבד, הנשלחים למשרדים ברחבי העיר. כל הרטבים, הממרחים והירקות הקלויים נעשים במקום באהבה ובקפדנות, ולכל כריך מצורף גם סלט קטן ומאפין בננה מענג תוצרת בית.

 

אבל הייחוד המשעשע של כריכי שרגא הוא בעובדה שהם בנויים לפי צבעים: סגול - עם חצילים, ביצה קשה, פסטו, איולי וחסה. ירוק - עם אבוקדו, פסטו, מוצרלה מעושנת, עגבנייה ורשאד. צהוב - עם גבינת גאודה או אמנטל, איולי, עגבנייה וחסה, ועוד. בכל שבוע יש גם כריך הצעת השף, שמילויו משתנה. 40 ש' לכריך עם סלט ומאפין, ואפשר להזמין בכל יום עד ‭.11:00‬ המשלוחים נעשים עד‭.14:30 ‬

 

 

פינת הסנדוויץ' הטוניסאי | אשדוד

שקשוקה טוניסאית אינה דומה לגרסה האדומה מעגבניות, המופיעה אצלנו בכל בית קפה. השקשוקה הטוניסאית בכלל מוגשת כשהיא קרה, ויש בה פלפלים ירוקים חריפים, ביצים ותפוחי אדמה. קשה למצוא מקומות שמוכרים אותה, אבל אצל מוריס סיטבון מאשדוד תוכלו לאכול שקשוקה כזאת, וגם, כמובן, סנדוויץ' טוניסאי מסורתי בפריקסה או בבגט, עם טונה, אריסה, לימון כבוש, צלפים, תפוחי אדמה וזיתים. המקום קטן והלקוחות יושבים בפסאז' של המרכז המסחרי, אבל הטעמים המושלמים מחפים על הכל.

 

  • פינת הסנדוויץ' הטוניסאי, רחוב רוגוזין, מרכז מסחרי א' אשדוד, טל' ‭.08-8567161‬

 

הפינה הקולינרית עם הסנדוויץ' הטוניסאי של מוריס סיטבון (צילום: גדי קבלו) (צילום: גדי קבלו)
הפינה הקולינרית עם הסנדוויץ' הטוניסאי של מוריס סיטבון(צילום: גדי קבלו)

 

סבא ג'בטו | באר שבע

מעוז כריכי הגורמה של באר-שבע. זה אינו דוכן פשוט אלא בר-מסעדה. יש פה כריכים מושקעים מג'בטות טריות שמגיחות מהתנור בקצב מהיר, עם שמות מצחיקים המתבססים על אסוציאציות פרועות של הבעלים, אילן זיגדון. המילויים עשויים שכבות-שכבות מפתיעות ומרגשות, ורוטב הלימונים מצטיין במיוחד.

 

  • סבא ג'בטו, מרכז רסקו 109 ב"ש, טל' ‭.08-6272829 ‬

 

חביב הסטונדטים בבן גוריון. סנדוויץ' בסבא ג'בטו (צילום: ישראל יוסף) (צילום: ישראל יוסף)
חביב הסטונדטים בבן גוריון. סנדוויץ' בסבא ג'בטו(צילום: ישראל יוסף)

 

הכתבה פורסמה במוסף "מסלול" של "ידיעות אחרונות"

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלום בר טל
פה גדול! סנדוויץ' אימתני
צילום: שלום בר טל
סנדוויץ' טוניסאי שפשוט אין עליו. מוריס
צילום: גדי קבלו
יש מי שאוהב עם גבינה וסלמון
צילום: דודו אזולאי
ויש מי שחובב אנטרקוט. ג'בטה עסיסית
מומלצים