שתף קטע נבחר

חודש איחור: יוצאי אתיופיה בפתח תקווה לומדים

45 תלמידי בית הספר נר עציון שנסגר, החלו את שנת הלימודים בבתי ספר אחרים בפתח-תקווה - חודש לאחר תחילת השנה. אחד ההורים: "נר עציון היה 'גטו' לאתיופים. זה לא ייתכן"

הסוף ל"גטו" האתיופי בפתח תקווה: 45 תלמידים בני הקהילה האתיופית מפתח-תקווה החלו אמש (ב') את לימודיהם, חודש לאחר שאר התלמידים בארץ. התלמידים למדו עד שנה זו בבית הספר הדתי נר עציון בעיר, אך זה נסגר בשל מאבקם של בני הקהילה.

 

עוד בערוץ חדשות:

נהג איבד שליטה והתנגש ברמזור; צעיר נהרג

מתוח בטובא זנגריה: צעירים יידו אבנים

דפני ליף: מחטפי נתניהו לא יעברו יותר

 

בבית הספר נר עציון למדו 300 תלמידים. רובם החלו את הלימודים בבתי ספר אחרים, אולם ל-45 תלמידים לא נמצא פתרון עד תחילת השבוע. אמש התחלקו התלמידים, הבנים החלו את לימודיהם בישיבת כפר גנים והבנות באולפנת ישורון. בכך הגיע לסיומו המאבק של בני הקהילה האתיופית לסגירת בית הספר נר עציון, בו למדו רק תלמידים אתיופים וכונה על ידם כ"גטו".

 

לפני תחילת הלימודים הגיעו התלמידים יחד עם הוריהם למנהל החינוך בפתח תקווה, שם קיבלו הנחיות אחרונות על שילובם ומעמדם בבתי הספר בהם שולבו, ועל הפרטים הטכניים.

 

אחד התלמידים, אלניו שיפראו, הגיע ליום הראשון ללימודים יחד עם אביו זנאו. האב סיפר: "עליתי לישראל בשנת 2006. הילדים למדו בבית הספר נר עציון, בו היו רק אתיופים, גטו לאתיופים. לא ייתכן דבר כזה".

 

תלמידי הקהילה האתיופית חוזרים ללימודים (צילום: נמרוד גליקמן ) (צילום: נמרוד גליקמן )
תלמידי הקהילה האתיופית חוזרים ללימודים(צילום: נמרוד גליקמן )

 

"אנחנו נמצאים בצבא יחד עם שאר אזרחי המדינה, ללא הבדל של צבע. בעבודה אני עובד עם כל האזרחים בישראל. אז למה הילדים שלי צריכים ללמוד בגטו?", אמר שיפראו. "הילד הקטן שלי היה צריך השנה ללמוד בכיתה א' בבית ספר נר עציון, אך בעקבות המאבק שלנו לסגירת בית הספר ובגלל שלא מצאו לו בית ספר דתי אחר, נאלצנו לרשום אותו לבית ספר חילוני".

 

שיפראו האב אמר כי המאבק שלהם לסגירת בית הספר הצליח, אך זה היה מאבק קשה. "אלניו היה חודש בבית. אי אפשר להשאיר ילד בן 12 וחצי לבד בבית. נאלצנו, אשתי ואני, לערוך תורנויות בינינו כדי שלא יישאר לבד. שנינו הורים עובדים וזה פגע בפרנסה שלנו, באוכל שלנו לילדים. איך אנחנו יכולים לשלם ארנונה, מים ומסים אם אנחנו צריכים לשמור על הילד בבית?".

 

"ברוכים הבאים למשפחה". תלמידי ישיבת כפר גנים (צילום: נמרוד גליקמן ) (צילום: נמרוד גליקמן )
"ברוכים הבאים למשפחה". תלמידי ישיבת כפר גנים(צילום: נמרוד גליקמן )

 

שיפראו הוסיף כי הפתרון לילדים, ללמוד בישיבה ובאולפנה, הוא פתרון שהם לא מקבלים אותו בשמחה אבל אין להם ברירה. "הילדים שלנו ילמדו בכיתות נפרדות משאר התלמידים בבתי הספר. הסבירו לנו שהדבר נועד כדי לתגבר אותם בחומר הלימודים, ובכיתה ז' הם יוכלו להשתלב כמו כל שאר התלמידים. מפריע לנו שהם לבד בכיתה ולא עם כל התלמידים, אך זה הפיתרון בינתיים ואנחנו מקבלים את זה".

 

"קשה לומר שזה מה שרצינו, אך במאבק על סגירת בית הספר הצלחנו, ואני מקווה שבשנת הלימודים הבאה הילדים ילמדו עם

 שאר התלמידים בבית. אני עצמי מתכוון לבוא ולבדוק שהילד אכן מקבל תגבור בחומר הלימודים, לעזור לו בשיעורי בית ושהצוות עושה הכול על מנת שבשנת הלימודים הבאה יהיה כמו כל התלמידים בישיבה ולא שונה", אמר שיפראו.

 

לפני הגעת התלמידים החדשים, הכינו תלמידי ישיבת כפר גנים שלט צבעוני גדול, אותו תלו על הקרוואנים שמשמשים את התלמידים ללימודים. על השלט נכתב: "ברוכים הבאים למשפחה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התלמידים בדרכם לבתי הספר החדשים
צילום: נמרוד גליקמן
מומלצים