5 טיפים לצילום סלולרי
לצלם במאוזן, לוותר על זום דיגיטלי, להאיר עם פנסי הרכב ולהקטין קצת את האיכות - כדי שצילומי החג שלכם והצילומים בכלל יהיו משהו שיהיה אפשר לשלוח לדודה במייל. ככה מצלמים עם הנייד
תקופת החגים. אתם סועדים, חוגגים, מטיילים, מבלים ומצלמים. למעשה אתם מצלמים ווידאו בסלולרי במשך כל השנה, ובין השאר גם בחגים. אבל אם קטעי הווידאו מבאסים אתכם, אם הם תמיד נראים רע - בשביל זה אנחנו פה. הנה כמה טיפים שיעשו מכם ומהנייד שלכם לפחות פרדריקו פליני. אם לא דובי גל.
עוד ב-ynet מחשבים:
- צילמנו את ניידת Google Streetview מצלמת אותנו!
- קראנו ספר של קינדל - בלי קינדל!
- הרגזנו אנשים בפייסבוק - והם עשו לנו הייד!
- הרגזנו אנשים בפייסבוק - והם עשו לנו הייד!
1. להיות זן עם המאוזן
ובכן, חוקים נועדו שישברו אותם, ואף אחד לא אמור לעמוד בדרכה של אמנות. ככה שאף אחד לא יגיד לכם באיזה כיוון לצלם ובאיזו זווית לצלם. חוץ מאיתנו. אנחנו נגיד לכם: צלמו במאוזן. נכון שזה רגיל ונוח וטבעי להחזיק את הטלפון לאורכו כשהוא ניצב לאדמה. אתם עושים ככה כשאתם מסמסים, כשאתם מתקשרים למישהו או כשאתם קוראים את ynet בסלולר.
אבל בווידאו - מצלמים במאוזן. למה? ככה. תדמיינו לכם מה היה קורה אם הייתם הולכים לקולנוע ומגלים שהצלם החליט לצלם את כל הסרט במאונך, ואתם יושבים ובוהים בשני פסים שחורים ענקיים עם קצת סרט באמצע.
כדי להדגים כמה נורא הוא הצילום במאוזן, צילמנו סרטון קצר בהשתתפות צעצוע מטופש:
נסו לסובב את הטלפון ב-90 מעלות ימינה. אם לא נוח להחזיק אותו ככה, אתם יכולים לפרוש את האצבע והאגודל ולאחוז את המסגרת של הטלפון. אתם יכולים גם להחזיק אותו בשתי ידיים. נסו לצלם את אותו סרטון שוב, והפעם הוא ייראה כמו סרטים שאתם רגילים לראות במחשב, בקולנוע ובטלוויזיה כבר שנים: מלבן אופקי.
2. סרטונים קטנים וקצרים
אחרי שצילמתם סרטון יתכן ותרצו כבר לחלוק אותו עם העולם. ובכן, חכו. אם תצלמו סרטונים כבדים וארוכים מדי, יקח זמן רב לשלוח אותם, זה יגמע לכם תוך זמן קצר את חבילת הגלישה ולפעמים זה פשוט לא יעבוד. במילה אחת - חבל. אפשר לצמצם בחלק מהמצלמות הסלולריות את רזולוצית הקובץ. ואם לא חשוב לכם מאוד שזה יהיה סרטון מדהים ב-HD, כדאי לעשות את זה. כמו כן, גם אחרי החסכון הזה, סרטים של 10 דקות יהיו כבדים ועשויים לעייף את הטלפון שלכם. נסו לצמצם ואפילו ליצור סדרה של סרטונים קצרים.
הסרטון הראשון של מרווין, בובת החייזר שצפיתם בה קודם, אורך חמש שניות וגודל הקובץ הוא כ-7.5 מגהבייט. אם תכפילו את זה לסרטים של חצי דקה או דקה שיותר סביר שתצלמו, מדובר בקבצים כבדים במיוחד. לעומתו, הסרטון השני של מרווין אמנם נראה פחות טוב, אך למרות שאורכו 6 שניות, גודל הקובץ הוא 2.5 מגה בלבד. שליש מהגודל, וההפרש באיכות לא בהכרח משמעותי. בשביל לעשות את זה שחקו עם ההגדרות עד שתמצאו תפריט שמראה משהו דומה לזה - גדלים של רזולוציות.
3. זום דיגיטלי: אין דבר כזה
כל מצלמה של סלולרי מאפשרת לכם לעשות זום. רק שהמשפט האחרון הוא שקר. הזום של המצלמה בטלפון שלכם הוא זום דיגיטלי, שלמעשה הוא לא זום בכלל. זום אמיתי אפשר לעשות רק על ידי הזזה פיזית של עדשות והרחקתן או קירובן אחת לשניה, מה שמכונה זום אופטי. באף טלפון סלולרי אין מערכת עדשות שמסוגלת לעשות זום כזה (יש מגוון סיבות לעניין הזה, רובן קשורות לעובדה שזום אופטי יגרום לטלפון לעלות יותר ולהשבר לעיתים קרובות יותר). זום דיגיטלי רק מגדיל את התמונה על חשבון האיכות. אם התמונה שלכם נראית מפוקסלת ומגורענת, ואם התנועה נראית שבורה וקופצנית במקום חלקה - עשיתם זום דיגיטלי.
מה עושים? פשוט לא משתמשים בזום של הסלולרי. חד וחלק. אם הצופים שלכם משתמשים במסך גדול של מחשב או טלוויזיה, הם יראו את כל הפרטים שהם צריכים לראות גם בלי שתקרבו אותם בצורה מלאכותית. אם חייבים להתקרב, אין ברירה אלא להתקרב פיזית אל האובייקט המצולם.
מומלץ תמיד לשלוף את הטלפון מבעוד מועד ולאמוד את גודל התמונה שלכם, כדי לתפוס זווית טובה.
4. תזוזה ותאורה
שופט בית המשפט העליון האמריקני לואיס ברנדייס נהג לומר שהתאורה הכי טובה היא אור השמש (מגיב 19, צחקנו). גם חדר שיש בו תאורה טובה זה בסדר. מה שלא מאיר טוב הוא הפלאש של המצלמה שלכם. תאורה משתנה, כמו בהופעות רוק, יכולה לחרפן את המצלמה שלכם. אם אתם עומדים בדיוק מול השמש, התמונה תישרף והאובייקט המצולם יופיע כצלליות בלבד. אם יש זמן לתכנן את הצילום, נסו להעמיד את האובייקט שלכם בכמה מקומות ולצלם אותו מכמה זוויות, כדי לראות איפה התאורה הכי טובה.
טיפ קטן נוסף: אם אתם בחוץ בשעות הלילה, הפנסים הקדמיים של הרכב יכולים לעזור. המצולם נעמד מול הרכב, הצלם עומד קרוב אליו בדיוק בין הפנסים.
תנועה מהירה של הצלמה עלולה למרוח את התמונה וגם לעשות סחרוחרת לצופה. העדשה והשבב של המצלמה פחות מתוחכמים מהעין והמוח האנושי. זוזו לאט ובתנועות עדינות עם הטלפון, והצילום יצא חלק יותר.
5. סאונד - שלא תשמעו רק פסססססססססס
בעיה גדולה בצילום סלולרי, צילום וידאו וכל צילום שהוא: מצלמות לא יודעות להקליט סאונד. בצילום מקצועי, נעזרים באמצעי הקלטה חיצוני כמו מיקרופון. אנחנו נשמור במקום זה על כמה כללים פשוטים:
1. אל תצלמו ברחוב סואן ותצפו לקבל סאונד. גם צילום ברוח וצילום מרחוק לא יאפשרו לכם לשמוע את האובייקט שלכם.
2. נסו לשחק בעוצמת ההקלטה (לבלים) במצלמה הסלולרית הבסיסית - הטריק פה הוא ניסוי וטעיה. שחקו עם המצלמה והקליטו מספר טייקים בניסוי בתנאים שונים. דעו לאמוד את המרחק הנכון בין המצלמה לבין מי שמדבר אליה, ואפילו תזיזו אותה, לאט, אל מי שמדבר בכל רגע.