שתף קטע נבחר

 

מפלה לנתניהו: נדחתה ההצבעה על טרכטנברג

ההבטחה הגדולה לשינוי חברתי, הופכת הערב למפלה פוליטית קשה לראש הממשלה, שרוב שריו התייצבו נגד המלצות ועדת טרכטנברג, שאותה מינה. בתום דיון, שבו הבטיח שההצבעה תתקיים בכל מקרה, נאלץ להודיע על דחיית הדיון: "ראש הממשלה משוכנע שיצליח להשיג רוב", נמסר ממשרדו

ראש הממשלה, בנימין נתניהו , הטיל את כל כובד משקלו על אימוץ מסקנות ועדת טרכטנברג - ונחל כישלון צורב. כפי שדווח מוקדם יותר ב-ynet, רוב השרים התנגדו לאימוץ המסקנות ואילצו את נתניהו לפרסם הודעה מביכה על דחיית הדיון - אחרי שהתחייב שההצבעה תתקיים היום (ב') בכל מקרה.   

 

מחאת האוהלים - כותרות אחרונות ב-ynet

 

הדיונים החלו בבוקר ונמשכו כתשע שעות. בערב עזב נתניהו את הישיבה כדי להיפגש לזמן קצר עם שר ההגנה האמריקני, לאון פאנטה, המבקר בארץ. השר סילבן שלום תפס את מקומו וניהל את הדיונים. ראש הממשלה שב לזמן קצר ולאחר מכן יצא כדי לדבר בפרטיות עם יו"ר הוועדה מנואל טרכטנברג ואחר-כך עם כמה מיועציו. 

 

בבוקר הוא נשמע אופטימי: נתניהו מתייחס למסקנות טרכטנברג

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בהמשך חזר נתניהו לישיבת הממשלה לניסיון אחרון לשכנע את השרים, אך רבים מהם כבר עזבו את הדיונים והותירו אחריהם את פתקי ההצבעה. בשלב זה התייאשו ראש הממשלה ואנשיו כשהבינו שלא יצליחו לגבש רוב לאימוץ המסקנות.

 

עוד בערוץ החדשות: 

 

"הדיון במסקנות דו"ח ועדת טרכטנברג להורדת יוקר המחייה של אזרחי ישראל יימשך בישיבת הממשלה הבאה", נמסר ממשרד ראש הממשלה, "ראש הממשלה משוכנע שיצליח לגייס רוב לשינוי המהותי בסדר העדיפויות הלאומי. שינוי בסדר גודל כזה אינו דבר של מה בכך, אבל ראש הממשלה משוכנע שיצליח להשיג רוב להחלטת הממשלה למען רווחתם של אזרחי ישראל". 

 

כאמור, נתניהו ניסה להפעיל לחץ כבד על השרים, והודיע שבכל מקרה ההצעה לאימוץ המלצות טרכטנברג תועלה להצבעה, אבל מאמציו כשלו. ראש הממשלה זיגזג בעניין ההצבעה. אתמול שינה את דעתו בנוגע לעצם ההצבעה מספר פעמים, והיום כאשר החליט לקיים את ההצבעה, התברר לו שהשרים לא בצדו. 

 

ברק התחמש בגנץ  

מאזן הכוחות כעת הוא שמתוך 29 שרים, 16 מתנגדים, 13 תומכים והשר דניאל הרשקוביץ מתלבט. "ההתנגדות שלנו היא לא טכנית אלא מהותית", אמר שר הפנים, אלי ישי בתגובה לדחיית ההצבעה, "יש פה התעלמות מהשכבות החלשות וחוק הדיור הציבורי ועד שלא יהיו תיקונים – נצביע נגד".

 

טרכטנברג לצד נתניהו, היום בישיבת הממשלה (צילום: מרק ישראל סלם) (צילום: מרק ישראל סלם)
טרכטנברג לצד נתניהו, היום בישיבת הממשלה(צילום: מרק ישראל סלם)

 

בנוסף לש"ס, שרי ישראל ביתנו הודיעו שיתנגדו ואפילו שיחת טלפון בין נתניהו לשר אביגדור ליברמן, השוהה באוקראינה, לא הועילה. גם השרים משה כחלון, סילבן שלום ויוסי פלד הכריזו שיתנגדו לאימוץ מסקנות טרכטנברג.

 

ליברמן והשר עוזי לנדאו, שסייר בצפון, לא נכחו בדיונים והשאירו פתקי הצבעה נגד. גם שרי מפלגת העצמאות של אהוד ברק הודיעו שיתנגדו לאימוץ המלצות טרכטנברג, בעקבות הקיצוץ בתקציב הביטחון. לישיבה הגיע ברק עם הרמטכ"ל בני גנץ ויועצו הכלכלי וכן עם מנכ"ל משרד הביטחון על מנת שיבהירו לשרים את ההשלכות החמורות הכרוכות בקיצוץ תקציב הביטחון.

 

במהלך הדיונים, פרש נתניהו לשיחות בארבע עיניים עם ברק וגם עם ישי והפעיל עליהם מכבש לחצים, אך כמו במקרה ליברמן - גם הפעם, זה לא עזר

לו.

 

המלצות ועדת טרכטנברג שספגו ביקורת רבה, בעיקר מצד מנהיגי מחאת האוהלים, כוללות, בין השאר, אישור 196 אלף דירות, מיסוי לעשירים, ביטול העלאת המס על הדלק, חינוך חינם מגיל 3, חיוב חרדים במבחני מיצ"ב, רפורמה בענף המלט והוזלת מחירי מוצרים בפיקוח".

 

מוקדם יותר, במקביל לדיונים בממשלה, פינו פקחים של עיריית תל אביב ושוטרים את אחרוני הדיירים בשדרות רוטשילד על ציודם האישי והאוהלים שלהם. חלק מהמפונים התרגשו, בכו והתחבקו זה עם זה. זאת לאחר שבית המשפט דחה את עתירת מנהיגי המאהל נגד הפינוי.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו וטרכטנברג
צילום: מרק ישראל סלם
השר כחלון. מתנגד לאימוץ המסקנות
צילום: גיל יוחנן
מומלצים