שתף קטע נבחר

 

הרצוג על מפלת טרכטנברג: מריחים בחירות

כישלונו של נתניהו להעביר את המלצות דו"ח טרכטנברג בממשלה גורר תגובות חריפות במערכת הפוליטית. יו"ר העבודה, שלי יחימוביץ': "המחאה חלחלה אל השרים, לא אל נתניהו". מופז: "אם זה לא היה עצוב, היינו צוחקים"

האם המפלה שספג ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בכך שלא הצליח לגבש רוב לאימוץ המלצות ועדת טרכטנברג היא הסנונית הראשונה המבשרת על הקדמת הבחירות? כך לפחות סבור ח"כ יצחק בוזי הרצוג (העבודה), שאומר: "תמיד ידענו שנתניהו לא באמת רוצה לשנות וכעת ראינו שהוא גם לא יכול".

 

מפלת טרכטנברג - כל הכותרות:

 

ח"כ הרצוג אומר כי ממשלת נתניהו הגיעה למבוי סתום "גם חברתי וגם מדיני. ניתן כעת לומר שמריחים את הבחירות. עליו ללכת לנשיא ללא דיחוי ושהעם יאמר סוף סוף את דברו בבחירות".

 

בבוקר הוא נשמע אופטימי: נתניהו מתייחס למסקנות טרכטנברג

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יו"ר העבודה, ח"כ שלי יחימוביץ' אמרה ש"כשלונו של נתניהו להעביר את דו"ח טרכטנברג בממשלה מעיד על כך שעוצמת המחאה ורצינותה חלחלו אפילו אל שרי הממשלה אשר מבינים כי הדו"ח אינו אלא גיבוב של סעיפים שמקצתם מזיקים ומקצתם ממוחזרים. חבל שמה שחלחל כבר אל שרי הממשלה לא חלחל עדיין אל ראש הממשלה נתניהו, שממשיך לדבוק בגישה קפיטליסטית קיצונית אשר אינה מקובלת על הציבור".

 

עוד בערוץ החדשות:

 

גם ח"כ שאול מופז מקדימה תקף בחריפות את נתניהו והשרים: "זו ממשלה שלא מסכימה על כלום, לא מחליטה על כלום ולא עושה כלום. ממשלת השיתוק הלאומי הוכיחה היום שוב שאין ביכולתה למשול ולקבל החלטות הנוגעות לעתידה ולפניה של החברה בישראל. זו ממשלה שלא מסכימה על כלום, לא מחליטה על כלום ולא עושה כלום. אם זה לא היה עצוב, היינו צוחקים, אבל הבדיחה היא על חשבוננו".

 

נתניהו לצד טרכטנברג בישיבה. "הבדיחה על חשבוננו" (צילום: מרק ישראל סלם) (צילום: מרק ישראל סלם)
נתניהו לצד טרכטנברג בישיבה. "הבדיחה על חשבוננו"(צילום: מרק ישראל סלם)

 

מופז המליץ לראש הממשלה להקים ועדה נוספת, "שתבדוק את מחדליו ומחדלי ממשלתו. אני סמוך ובטוח שאזרחי ישראל ייאמצו את מסקנות הדו"ח במלואם ויקבלו את ההחלטה הנכונה בבואם לקלפי - ויפה שעה אחת קודם".

 

חברו של מופז לסיעת קדימה, ח"כ יואל חסון, אמר כי החלטת נתניהו לדחות את ההצבעה בממשלה היא הוכחה נוספת לכך שאפילו השותפות הקואליציוניות של נתניהו ואף שרים בליכוד הבינו את מה שהציבור הבין מיום הקמת הוועדה - כי היא לא נועדה להביא בשורה לשינוי אמיתי בסדר העדיפויות, אלא היא נועדה למסמס ולחסל חיסול ממוקד את הקריאה לצדק חברתי, שחצתה הקיץ הזה מגזרים ומעמדות ואיחדה את העם בקריאה לשינוי חברתי-כלכלי, שהוועדה לא נתנה לו את המענה המתבקש".

 

ח"כ רוחמה אברהם תקפה את נתניהו באופן אישי ואמרה: "דרוש מנהיג חזק ונחוש כדי לשנות את תפיסת העולם המעוותת ונטולת הערכים של כלכלה דורסנית הפוגעת בחלשים בחברה הישראלית והערב הוכח שוב - נתניהו לא מנהיג".

 

"לא משנים מדניות באמצעות ועדות של חודשיים"

גם בצד השני של המפה הפוליטית הגיבו לדחיית ההצבעה. "אנחנו שמנו על השולחן לא מעט הצעות שהאוצר והממשלה התנגדו להן ובראשן דיור ציבורי והתמודדות עם גזירות כלכליות", אמר ח"כ אברהם מיכאלי מש"ס, "לצערנו, היום ראש הממשלה שינה את העמדה פעמיים משום מה. הוא אמר שלא יצביע ואז פתאום שינה את דעתו ואי אפשר לכפות עלינו את זה מבלי לתאם איתנו. היה פה חוסר ארגון של הישיבה הזאת. במצב הזה ובתנאים האלה אי אפשר להעביר את הדו"ח

הזה".

 

חברו למפלגה, ח"כ ניסים זאב, הוסיף: "המון דברים הפריעו לנו והעיקרי שבהם הוא שהוועדה לא טיפלה בלב הבעיה שהיא בעצם מצוקת הדיור. מעבר לכך, יש את עניין העלויות והתשתיות ויוקר המחייה". לדבריו, "אני גם לא חושב שצריך לקצץ בביטחון כפי שהדו"ח ממליץ. צריך לשנות מדיניות ולעשות את זה באמצעות השרים הממונים ולא באמצעות ועדות של חודשיים ושלושה".

 

ח"כ יעקב כץ ואורי אריאל האיחוד הלאומי אמרו כי "נתניהו הבין בדרך הקשה כי מסקנות וועדת טרכטנברג אינן מספקות וחובה עליו למצוא פתרונות ראויים למצוקה האמתית של השכבות החלשות".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ח"כ הרצוג. "עליו ללכת לנשיא"
צילום: מוטי קמחי
מופז. "ממשלת השיתוק הלאומי"
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים