שתף קטע נבחר

 

בית הדין: התפטרות המתמחים נדחית ביומיים

נשיאת בית הדין הארצי לעבודה, השופטת נילי ארד, שהציעה למתמחים לדחות את התפטרותם ב-10 ימים, קיבלה לבסוף את הצעתם לדחות את הפיטורים ב-48 שעות. הצדדים שבים למו"מ

שעות ספורות לפני שייכנסו מכתבי ההתפטרות לתוקף, קיבל אמש (יום ב') בית הדין הארצי לעבודה בירושלים את הצעתם של המתמחים לדחות את התפטרותם של מאות רופאים ב-48 שעות. מוקדם יותר הציעה נשיאת בית הדין, השופטת נילי ארד, לדחות ב-10 ימים את ההתפטרות.

 

שביתת הרופאים - כותרות אחרונות ב-ynet

 

בתום 48 השעות הקרובות, על הצדדים לדווח לשופטת ארד על התקדמות במגעים ולאחר מכן יחליט בית הדין בנוגע להוצאת צווי המניעה. כמו כן, הוסכם כי תידחה התפטרות הרופאים בבתי החולים השייכים לקופת חולים כללית, למרות שהקופה לא הצטרפה לבקשת המדינה להוצאת צווי המניעה.

 

הדיון בבית הדין הארצי לעבודה בירושלים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לאורך כל שעות הערב התכנסו נציגי המתמחים, ההסתדרות הרפואית, האוצר ומשרד הבריאות לדיונים בלשכת נשיאת בית הדין. הצעת המתמחים לא התקבלה בעין יפה על-ידי נציגי משרד האוצר, שנכנסו לדיון נפרד בלשכה, לאחר שהמתמחים יצאו ממנה.

 

מנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר רוני גמזו, ליד בית הדין לעבודה  (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
מנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר רוני גמזו, ליד בית הדין לעבודה (צילום: אוהד צויגנברג)

 

ממחר ועד שבת היו צפויים 702 מתמחים ו-32 רופאים מומחים לעזוב את עבודתם. יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, ומנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור רוני גמזו, הבהירו לנציגי המתמחים כי אם ייכשל הסבב הנוסף, לא ייאלצו להגיש מכתבי התפטרות פעם נוספת. במהלך הדיונים, יצאו נציגי המתמחים להתייעצויות וצירפו לשיחות גם מספר רופאים בכירים מכמה בתי החולים.

 

החמ"ל ייפתח כמתוכנן

בינתיים, למרות דחיית ההתפטרות, החמ"ל שהכינו במשרד הבריאות בירושלים ייפתח מחר כמתוכנן ויחל לעבוד משעות הבוקר.

 

למרות הדחייה, בחמ"ל נערכים (צילום: גיל יוחנן ) (צילום: גיל יוחנן )
למרות הדחייה, בחמ"ל נערכים(צילום: גיל יוחנן )
 

משרד הבריאות פינה חדר מיוחד ומילאו אותו, בין היתר, במחשבים, טלפונים ולוחות. הוא יאוכלס בין השעות 18:00-08:00 על-ידי בעלי תפקידים שונים במשרד הבריאות שיעבדו במשמרות ויעמדו בקשר מול כל בתי החולים. "מדינת ישראל מעולם לא ידעה משבר בגודל כזה", אמר ד"ר אבינועם פירוגובסקי, מנהל המחלקה לנהלים וסטנדרטים במשרד הבריאות, שיהיה ממנהלי החמ"ל.

 

"אנחנו מתכוננים למצב שבאופן הדרגתי ילכו ויפחתו הרופאים במערכת ואנחנו ניצור פה ריכוז מידע לגבי המצב בכל זמן נתון", הוסיף ד"ר חזי לוי, שהגה את הרעיון להקים את החמ"ל, "אנחנו רוצים שתהיה שליטה מרכזית כדי ליצור תמונת מצב עדכנית לגבי מה שקורה בבתי החולים".

 

ד"ר לוי הסביר: "אנחנו נהיה הגוף שמאשר אלו מחלקות ייסגרו, אם יהיה צורך בכך, וגם נהיה הגוף המווסת באמצעות מד"א לאיזה בית חולים יופנו חולים חדשים. החל ממחר, אנחנו נהיה הגוף שיודע ליצור תמונת מצב על כל בתי החולים, בכל רגע נתון, אך אני מתפלל שהחמ"ל הזה לא יצטרך לעבוד בסופו של דבר". כאמור, ההתפטרות נדחתה לפי שעה ונראה כי החמ"ל יחכה כמה ימים.

פורסם לראשונה 03/10/2011 22:13

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רופאים ליד בית הדין לעבודה
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים