שתף קטע נבחר

בניגוד לחוק: המשטרה האזינה לעורך דין ולקוחותיו

אף שלמשטרה אסור להאזין לשיחות בין עורך דין למרשיו, זה בדיוק מה שהיא עשתה בחקירת חטיפה וסחיטה בדרום. המשטרה: החיסיון נשמר. הפרקליטות: זו היתה טעות, לא השתמשנו בחומר

עורך דין שייצג נאשמים בפרשת חטיפה וסחיטה בדרום התלונן כי המשטרה האזינה לשיחה שלו עם לקוחותיו, ובכך הפרה את החוק. במשטרה טוענים כי החיסיון בין עורך הדין ללקוח נשמר, בעוד שבפרקליטות טוענים כי מדובר בטעות.

 

האזנות הן שיטת חקירה פופולרית בקרב היחידות החוקרות, אולם השימוש בהן, שיכול לקדם את החקירה ולהביא לפענוח של תיקים, מותנה בכמה סייגים. בין השאר, אסורה ההאזנה לשיחה בין עורך דין למרשו, למעט במקרים חריגים.

 

עורך הדין קרא בין חומרי חקירה את תמלול השיחה שניהל (צילום: אילנה קוריאל) (צילום: אילנה קוריאל)
עורך הדין קרא בין חומרי חקירה את תמלול השיחה שניהל(צילום: אילנה קוריאל)

 

התיק המדובר, שנחקר במשטרת שדרות, הבשיל לכדי כתב אישום חמור שהוגש לבית המשפט המחוזי בבאר-שבע נגד כמה נאשמים בחטיפת קטין, סחיטה בכוח, איומים וקשירת קשר לביצוע פשע. עורך הדין יאיר דרייגור, שייצג כמה מהנאשמים, גילה שבחומרי החקירה שקיבל מהפרקליטות יש תמלולים של שיחה שקיים עם לקוחותיו.

 

מהחומרים שגילה עו"ד דרייגור הוא הבין כי המשטרה האזינה לשיחה שקיים עם לקוחותיו בתוך תחנת המשטרה בשעה שהיו במעצר. השיחה תומללה, אך החומרים שקיבל עורך הדין היו מושחרים. במהלך הדיונים בבית המשפט בנוגע למעצר הנאשמים עד תום ההליכים אמר דרייגור: "כשחוקרים ולא מוצאים כלום, מעיזים במשטרת ישראל לבצע האזנת סתר בחדר של עורך דין כדי שאולי יימצאו ראיות".

 

מדוברות משטרת מרחב לכיש נמסר בתגובה: "החיסיון בין עורך דין ללקוח נשמר לאורך כל הדרך. חומר הראיות הועבר לפרקליטות כמקובל". בפרקליטות ציינו כי "במהלך בחינת התיק על ידי הפרקליטות הסתבר שהאזנה שהפעילה היחידה

החוקרת לא הופסקה בעת שהחלה שיחה בין יעד ההאזנה לבין עורך הדין. מיד לאחר שהתגלתה הטעות, נערכה הקלטת מחדש והחומר שחוסה תחת החיסיון הוסר ממנה. עוד יובהר כי לא נעשה כל שימוש בחומר

המדובר".

 

עו"ד דרייגור אמר ל-ynet: "לדאבוני הרב לא מדובר במעשה שנעשה בתום לב. אני מעריך כי המשטרה וגורמי החקירה נוהגים להאזין לשיחות על מנת למצוא דרכן ראיות. במקרה שלי, מדובר בטעות. תמלול החקירה, האזנת הסתר שלא בהיתר, נמסר לידיי. ועל כך אפשר רק להצטער".

 

ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד דורון ברזילי, גינה את הדברים: "לא בכדי בחר המחוקק לשמור על החיסיון הזה. כל פגיעה או הפרה של החיסיון, משמעותה פגיעה בשלטון החוק. כבר בימים הקרובים בכוונתי לקיים דיון דחוף בנושא ולדרוש מהיועץ המשפטי לממשלה לבדוק ולחקור כיצד ארעה תקלה שכזו". ברזילי ציין כי לפני שנתיים קיימה הלשכה דיונים עם היועץ המשפטי לממשלה והציעה שורה של הצעות שימנעו תקלות דומות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמלול השיחה האסורה
צילום: אילנה קוריאל
עו"ד יאיר דרייגור
צילום: אילנה קוריאל
מומלצים